Přejít na obsah

Vyparnik klimatizacie


Doporučené příspěvky

  • o 3 týdny později...

Pánové zdravím Vás.

Nevíte někdo, jak se dá dostat odpadní hadičkou k zadní části výparníku klimatizace? 

Viděl jsem už video na Passatu, jak se tam dá dostat ze strany od spolujezdce, dole na prostředním tunelu. Rozpojil odpadní hadici z klimy, prostrčil přes ní hadičku s čistícím médiem od Liqui Molly a (vykoupal) výparník hezky do čista.

Vyzkoušel jsem to taky, odmontoval jsem ochrannou lištu a narazil jsem na hadičku, která vypadá, že (pravděpodobně), vede od výparníku. Je zasasená do průchodu prostředního tunelu a vypadá to, že vede někde pod auto.

Nemáte někdo s tím už nějakou zkušenost, nedělal to už někdo z vás?

Problém je v tom, že ohledně samo servisu na Octávie 3, nejsou na YouTube skoro žádné videa...

Škoda servis tuhle záležitost NIKDY neudělá tak, jak se to správně má čistit !!

Odkaz ke komentáři
  • o 2 roky později...
V 18. 5. 2021 at 7:51, Rolbař napsal:

Jen tak jak píšu, vyndat ventilátor a hadičku s dezinfekcí prostrčit tělem topení až k výparníku.

Také plánuju vyčistit výparník klimatizace pěnovým čističem s hadičkou. Sice vyndat ventilátor nebude zas až tak složité, ale když jsem to zkoumal, zjistil jsem že vlevo od ventilátoru vede ze středového tunelu (asi z výparníku) gumová hadička jakoby husí krk v průměru 1 cm do přihrádky spolujezdce, slouží to na chlazení nápojů v přihrádce. Tato hadička jde sundat velice jednoduše, tak jsem se chtěl zeptat, jestli by tato přístupová cesta k výparníku nebyla lepší a rychlejší než přes demontáž ventilátoru.

Odkaz ke komentáři

Dezinfekce výparníku klimatizace.

Děkuju za info. Vyčištění naštěstí nebylo tak složité jak se to zprvu tvářilo. Stručný postup pro ostatní: Vyndat kastlík spolujezdce, vytáhnout filtr, zespoda palubovky nad nohama spolujezdce odstranit měkké zakrytování (drží ho dva druky) a demontovat ventilátor. Je jen nacvaklý. Pěkné video na to je tady někde na fóru pod Výměna kabinového ventilátoru. Pak už do velkého otvoru vedoucího k výparníku jen zastrčit hadičku a vystříkat. Pro jistotu jsem nastříkal i do té menší díry od hadičky chlazení přihrádky spolujezdce. Menší problém při demontáži ventilátoru byl jen s vycvaknutím el.konektoru od ventilátoru, pojistka patice je z druhé strany a není na nic moc vidět. Tak jsem ji pro ostatní vyfotil. Důkazem že čistící pěna úspěšně prošla celým systémem byla pak vyteklá pěna z odpadní trubičky-loužička pod autem. Vzhledem k tomu že jsem čistil jen výparník a ne všechny cesty v palubovce (připadlo mi to zbytečné, protože plíseň se drží jen na výparníku) jsem vypotřeboval jen polovinu spreje, takže mám i na příště...

IMG_20240420_143335.jpg

IMG_20240420_143403.jpg

IMG_20240420_143419.jpg

IMG_20240420_143558.jpg

IMG_20240420_143834.jpg

IMG_20240420_144311.jpg

IMG_20240420_144525.jpg

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Příspěvky

    • Přesně to znám, rodiče si koupili nového žigulíka, 2106 (1600) byl tehdy ten nejlepší. Postavili i kvůli němu novou dvougaráž a pod trámy na strop se natloukl heraklit (nebo jak se to jmenovalo) a udělala se hezmá stropní omítka. Asi po dvou letech co to bylo postaveno šel taťka jeden den do garáže (s autem se jezdilo tak 1x do měsíc, měli jsme ještě jiné) a strop o ploše  tak 3m2 spadl na auto. Nějací parchanti zvrchu vyžrali celý ten polistyrén, zůstala tam jen ta vrstvička rábicu a jednou to už nevydrželo ... . Takže náš klenot utrpěl pár šrámů. 
    • No ty kravo, tak to je teda stesti jako prase! 🙂
    • Příběh "Jak mi globální oteplování zachránilo auto". Protože bylo teplo, tak už jsem samozřejmě jezdil a měl jsem auto 3 týdny na dvoře... když nehlásí nějaky mordor nebo krupobití, tak to mám radši po ruce, když ta garáž není u bytu ... No, a jak ted hlasili a pripadny snezeni, tak jsem auto predminulou sobotu umyl a měl v plánu ho schovat ... přijedu ke garáži, otevřu a tam tohle překvápko ze stropu ... jakože, nevím, kdo při mě stál, ale fakt štěstí :-) Tak jsem zase odjel na dvorek, sníh nesníh ... lepší než mít na autě tohle... některý kousky byly silný tak 2 palce ... No a budu mít teda jinou garáž...
×
×
  • Vytvořit...