juzberi Posted June 9, 2021 Share Posted June 9, 2021 Zdravím potřeboval bych poradit mám 1.6, 55kw a padají mi otáčky motoru až se mi vypne motor za jízdy a když jede tak jako kdyby se dusil přidám plyn ale pocukava.Prosim o rádu co Stim nemám žádné zkušenosti.Dekuji 0 Quote Link to comment
Gangbang Joe Posted June 9, 2021 Share Posted June 9, 2021 Začni tim nejjednodušim. 1.6 55kW má ješte karburátor. Koukni jak vypadá vzduchovej filtr (pod velkou plastovou plackou na motoru), případně zkus jet chvilku bez něj. 0 Quote Link to comment
Konny Posted June 9, 2021 Share Posted June 9, 2021 @Gangbang Joe 1.6 55kw karbec rozhodne nema. Karbec mel naposledy Favorit 😃 @juzberi 1) mas dotaz ve spatne sekci. Tady se chlubis svym autem 2) co pise diagnostika? Takhle je to vesteni z koule 0 Quote Link to comment
Gangbang Joe Posted June 9, 2021 Share Posted June 9, 2021 Tak sem provedl výzkum a asi opravdu nemá. Kamarád má 1.6 55kW z roku 99 a měl sem za to, že nás zaskočil právě karburátor. Ale když teď koukám na fotky AEE tak nás asi překvapila absence váhy vzduchu nebo dokonce lambda sondy. Klidně mě někdo upravte. Očividně sem se seknul, už se nebudu k tématu dál vyjadřovat a jdu hledat oktávky s karbecem 😄 0 Quote Link to comment
Spooky1 Posted June 9, 2021 Share Posted June 9, 2021 (edited) Hledat nemusíš. Starý oktavky karburátor mneli všechny. (rozumnej veterány 1959-1971)😅😅😅 Edited June 9, 2021 by Spooky1 0 Quote Link to comment
Konny Posted June 9, 2021 Share Posted June 9, 2021 Lambda sondu ma kazda octa a pokud ne sepletu (AEE tolik neznam), tak vahu vzduchu ma ve skrtici klapce, proto jste ji nemohli najit 😉 0 Quote Link to comment
TomášT Posted June 9, 2021 Share Posted June 9, 2021 (edited) No já se nestačím divit. Tak 1.6 55kW má prý karburátor joo? Hoši tak starý to auto a ten motor zase není 😄 Tak trochu poznání o 1,6 55kW: - má škrtící klapku a čtyřbodové nepřímé vstřikování - váhu vzduchu nemá - množství nasávaného vzduchu si ŘJ vypočítává z úhlu otevření škrtící klapky a (pod)tlaku v sacím potrubí - lambda sondu ten motor samozřejmě má - jednu K problému jako takovému: - příčin může být víc - zapalovací trafo, kabely ke svíčkám - zanesená škrtící klapka - respektive vydřený potenciometr, který je uvnitř ní a který posílá ŘJ chybné signály EDIT: přesuňte to do správné sekce prosím. Tam je o tomto problému minimálně DESET vláken, tak ať je tam teda ještě další... Edited June 10, 2021 by TomášT 0 Quote Link to comment
Recommended Posts