Přejít na obsah

Dálkové ovládání origo klíč - střídavě nefunguje


borlan

Doporučené příspěvky

Nenašel jsem ve foru nic přímo k mému tématu - mám dva origo 2 tlačítkové klíče (ne vysřelováky) na Octavia 1 04. Od jisté doby se pravidelně stává, že při stlačení neblikne dioda na klíči a tudíž auto nezamknu/neodemknu dálkou. V první fázi jsem zkoumal a měnil baterii (2,9V mi sice nepřišlo jako extra vybité, ale dal jsem novou) a myslel vyřešeno. Ale nastalo to znovu. Stejně jsem pak dopadl s druhým klíčem. Pak jsem si hrál s kontaktama, beze změny. Nyní jsem ve fázi zjištění, že téměř vždy po rozlousknutí (= odpojení baterie, už jsem v tom mistr a zvládám bleskově i na ulici) a znovu zacvaknutí se to rozchodí, ale jen do příštího chcípnutí. Byly případy kdy fungovalo jen jedno tlačítko (vystřídaly se postupně obě), jednou dokonce při pokusu o stažení oken zůstala dioda trvale svítit i bez tlačítek, tak jsem rychle louskal, aby se baterka nevybila.

Po rozlousknutí nevidím pod plošňák - jsou na něm z druhé strany mikrospínače, nebo jsou ty spínače nějak zabudovaný do skořápky ovladače a spojený jen přes nějaký kontakt? Zatím se mi nechce vylupovat ten plošňák, tak jsetli to někdo měl rozdělané? Mohl by být problém v těch spínačích? Proč to ale ožívá po přerušení napájení (v 99%)?

Ještě jsem koukal na nové ovladače, ale zatím nechci investovat. Kdyby přece - dokážu spárovat bez VAGu? Resp. bude fungovat ten návod co jsem zde našel (nakódovaný klíč do spínačky, zapnout zapalování a na novém ovladači tlačítko podržet 1s + přestávka + podržet 1s a auto zatroubí) pro moji Octavia 1 04?

Dík předem za reakce k tématu.

Odkaz ke komentáři
  • o 4 týdny později...

Tak se nikdo neodhodlal poradit, možná moc dlouhé...nakonec asi dobře, protože jsem se nepustil do žádných větších akcí...

K věci - i když budu za deb*la, napíšu jak se vyřešilo. Došly mi postupně "nové" baterky co jsem měl doma a multimetrem ukazovaly min.2.9V. Koupil jsem nové, vyměnil a jede to uz cca 3 týdny bez problému! Asi měření bez zátěže není to pravé...

Třeba to někomu pomůže jako zkušenost.

Tímto považuji toto vlákno za vyčerpané.

 

 

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...