Přejít na obsah

E 400D All-Terrain


Doporučené příspěvky

před 19 hodinami, Babik78 napsal:

Myslíš?? 😁😁😁 Každopádně je to bomba svezení. Tak síla toho motoru je pro mě neuvěřitelná. A mám z toho auta respekt. Když akceleruješ z 20km/h, tak 100km/h je tam hned. Ale ono i ze 100km/h, tak 180km/h je tam hned. Záměrně nepíšu 200. 🙂 

takže se ti klepe ruka jako tomuhle typkovi při přeřazení a při jízdě po rovině s 4X4 ? 😄 

https://youtu.be/-l2ncCSaIOI?t=603

Upraveno uživatelem marekczek
Odkaz ke komentáři

Koukám, že je to Němec. Bílou nemám rád a černý intoš taky ne. Ujíždím na hnědém intoši. No a 400d je 400d. Zajímavý výkon a minimální spotřeba. Jen koukej na olej, protože prostě ubejvá. Zejména, když tomu naložíš, tak rád mizí. Je to tak litr na 25tkm. Vlastní téma bude bonus :biggrin:

Na Mercedes, zejména pak novej, forum ani nehledej. Je to marný. 

Odkaz ke komentáři

Vezmu to pěkně popořadě. Proč Mercedes???

Celý život jsem Renaulťák a i další auto jsem chtěl Espace V facelift 2021, jenže cena a nedostupnost aut a hodní kamarádi mě nahlodali, abych se poohlédl po něčem jiném z Prémiovek. Nejdřív bylo favoritem Volvo V90 CrossCountry, kamarád má S90 a strašně si to chválí (spousta muziky za málo peněz). A jak už to tak bývá, tak při brouzdání po netu jsem zjistil, že se dá koupit BMW 530d Xdrive včetně natáčecí zadní nápravy. Bylo jasno - kupujeme BMW, na netu se zrovna jedno objevilo . Začalo horečné pátrání v okruhu známých kdo mi to doveze a já v tom nejtvrdším lockdownu přesvědčoval kámoše, ať se jde se mnou aspoň projet (má 520D). Co čert nechtěl do Německa se nedalo dovolat a auto zmizelo z netu. Opět začalo hledání na autoscoute a mobile.de, všude jsem nastavil hlídací psi (Volvo, Audi, BMW, Mercedes, Renault). Pořád jsem nebyl na 100% přesvědčen, že chci prémiovku. Dokonce jsem uvažoval i o Laguně 3 ve 4controlu, která je hrozně nedoceněné auto s vynikajícími jízdními vlastnostmi a velkou spolehlivostí. Postupně jsem se rozhodl, že když ty peníze do toho dám tak to musí být na vzduchu a 6ti hrnek. Zůstalo Audi a Mercedes. Audi jsem časem zavrhl kvůli nevalným recenzím na jízdní projev 6ti hrnku (dlouhé prodlevy při akceleraci). Tuto vlastnost mi potvrdili i kamarádi, kteří Audi fasují nebo ji byli projet. Já osobně jsem to neřídil a tu zkušenost nemám. Čas plynul a já se trápil pochybnostmi jestli koupit tak drahé auto nebo ne. Co na to lidi apod. Pak se v Čechách objevil krásný červený All-Terrain ve výbavě co jsem chtěl a možná i o něco lepší. Měl najeto úplně na horní hranici co jsem byl ochoten akceptovat. Než jsem se rozhodl prodejci napsat, tak zmizel z inzerce. Opět čekání a trápení se. A ejhle, za půl roku opět můj červený krasavec v inzerci. Komunikace s prodejcem - auto v Praze, já jsem akorát jel do Prahy - domluvena prohlídka. SMS od prodejce, že musí odjet. Domluvena schůzka na další týden. Domluvím se tedy s kámošem, který chce obhlédnout v Praze nějaké MiniCoopery. Ve středu opět SMS od prodejce, že se někdo byl na auto podívat a že ho bere a ve čtvrtek mu přiveze zálohu. Už jsem domluven s tím kámošem, tak mu píšu, že stejně do Prahy jedu, tak ať se když tak ozve. Od té doby už se neozval. 🤨 Vím, že v Praze stojí ještě jeden v Advantage cars - už má najeto víc než jsem chtěl. Ten den jsme úspěšný vůbec nebyli. Auta buď neodpovídala popisu nebo vůbec nebyla na place. Můj mercedes byl už delší dobu prodaný a stále visel v inzerci ještě několik dní po mé návštěvě. Mezitím si kamarád půjčil několik aut na testování a tam konečně ve mě uzrálo přesvědčení, že 6ti hrnek a vzduch je jediná volba kterou budu ochoten za ty prachy akceptovat. 

Jestli jste to dočetli až sem, tak gratuluji. Jak jsem koupil Mercedes napíšu příště. 🙂

 

Odkaz ke komentáři

Ale potřebuješ! Aby jsi si udělal radost, dokud můžeš. Jak já jsem se kroutil jak had, jestli jo nebo ne. Pak stará řekla, ať si to koupím, že do hrobu si nic nevezmu. Ta úleva. Pak chvilku výčitky a teď jsem rád a prachy už neřeším. A ony jsou zase jiné. Ono i funguje, že zase vyděláš, co utratíš, když si to v hlavě správně nastavíš.

A to já jsem to vzal z gruntu od podlahy a koupil jsem nové a ještě na objednávku a moc jsem nešetřil.

Odkaz ke komentáři

Byl jsem pryč, proto jsem se odmlčel. Takže jak jsem ho koupil:

Původně jsem chtěl auto koupit přes Auto Kubrt z Berouna, ale bral si nějakou delší dovolenou tak nefungoval. Dostal jsem tip od kamaráda na AutoStormer, který se specializuje jenom na Mazdy, ale občas známým něco doveze. Telefon dal telefon a bylo dohodnuto, že jak se něco objeví posílám odkaz. Jako obvykle jsem večer projížděl internet a nic. Okolo půlnoci jsem šel spát a projistou jsem projel weby ještě na telefonu. A najednou tam byl. Následovalo probuzení manželky, odsouhlasení a ještě v noci odeslání emailu. Okolo desáté druhý den přistál email s nabídkou, že auto je pro mě rezervované. V poledne další telefonát z německa, že na auto už volali další čtyři zájemci a že nám ho budou rezervovat pouze dnes jinak smolík. Domluvil jsem se s dovozcem, že auto koupí na sebe a já to zaplatím jemu v CZK. Najednou to rozhodnutí nebylo těžké a já řekl ANO. Zaplatil jsem zálohu a šel řešit úvěr. S leasingovkou jsem to měl předjednané, tak to byla spíš formalita. Ale i tak se závazná nabídka 3x předělávala. Zaplatil jsem zálohu a dovozce vyrazil auto prohlédnout. Volal, že auto je jak nové, avizované dva drobné škrábance od obrubníku na LP kole odpovídají. Trošku mě naštvalo, že se s autem neprojel. Ujišťoval mě, že auto je perfektní a prodejce seriózní. Zrovna se nakupily v práci nějaké problémy, tak jsem neměl čas být naštvaný, ale ani se těšit. Auto mělo být do cca 10 dnů v CZ, dovoz na kamiónu. Všechno klaplo a desátý den jsem dostal fotku, že auto je v doma. 🙂 Vyrazili jsme s celou rodinkou na obhlídku našeho nového rodinného kočáru. První dojmy si nechám do dalšího příspěvku. 😁 Ještě ten den mi volá bankéř, že musíme okamžitě poslat podklady, že od zítřka stoupá úrok úvěru snad o 1% bod. Všechno klaplo a já druhý den valil podepsat smlouvu. Důrazně jsem byl upozorněn, že auto i když je na úvěr musí být napsané na ně. Moc se mi to nelíbilo, ale co už. Domlouvám se z dovozcem, kam auto půjde přihlašovat a nechávám tam poslal plnou moc a znovu mu opakuji, že auto musí být napsané na banku. Když si byl bankéř nafotit auto, tak si to ještě potvrdili. A co myslíte? Auto přihlásili na mě. Prodejce se omlouvá, že na to zapomněl atd. Banka to nechce uznat a trvá na přehlášení. To se zase nelíbí mě, že v TP budou dva zápisy a chci nový TP, což se zas neví prodejce jestli dokáže. No, nakonec jsem ukecal banku a ta odsouhlasila, že můžu zůstat zapsaný v TP. Další den už jsem si konečně frčel pro auto. Jenže v práci bylo práce nad hlavu, doma karanténa, manželka nestíhala, tak ještě další týden trvalo než se podařilo vyřídit parkování u firmy. Takže asi tak. Vysněné auto bylo doma a já z toho vzhledem k ostatním okolnostem neměl vůbec radost.

Mercedes_12.jpeg

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...