Přejít na obsah

E 400D All-Terrain


Doporučené příspěvky

Použil jsem tři druhy flashek. 2x 16GB a jednou 8GB. Vše naformátovat na NTFS a pak už to šlapalo. Já jsem měl problém jenom u Británie a spol. To byly poslední 2,5GB.  Je jedno jestli to byla flashka USB 2.0 nebo 3.0. Nemůže ti kolísat připojení? I když podle download manageru si to nejdřív sosne do PC a pak až na flashku. Myslím si, že problém bude ve flashce. Zkus ji zformátovat pomalu nebo ve správci disku odstraň partition a vytvořit znovu.

Mimochodem - jakou verzi mapy vidíte v mercedes me?? Já pořád starou.V20 z 9.4.21

Pánové @Mezonek a @TomasB nemáte vůbec zač.

Odkaz ke komentáři

Tak Vám musím říct, jak mě dneska ráno Mercedes vypekl. Nechodili mi notifikační zprávy, když nezamknu auto. Zase proběhl upgrade Mercedes Me. Přijedu domu, hodím auto do garáže a jdu za chlapy ven, co už na mě čekají. Protahovali kabel od nové přípojky na net. To co mělo být otázka minut, trvalo skoro dvě hodiny. Pak jsem jel ještě něco koupit. No zkrátka ač to normálně nedělám, nechal jsem klíče v kastlíku. Kouknu na mobil, upozornění přišlo.... celej spokojenej, že už to zase chodí, jsem auto přes telefon zamknul. No, a ráno jsem běhal vzteklej po baráku a hledal klíče po všech čertech a jiných autech jestli mi nevypadly. Asi až po 20min, mě napadlo, že by klíče mohly být zamčený v autě. No, a co myslíte? Byly tam!

Odkaz ke komentáři

Mám dva dotazy na zdejší zkušené harcovníky:

1. Lze nějak trvale vypnout hlasové navádění? Já jsem za tím na nic nepřišel. Po každém přepočítání trasy se automaticky zase aktivuje.

2. Co všechno se ukládá do profilu?  Když vytvořím profil manželce, nastaví se volant, zrcátky, sedačky? Třeba mi jde o to, jak se nastaví sevření sedačky (já mám trojku, manželka osmičku) Bude to fungovat i  na spolujezdcovu sedačku? Nebo co všechno se ukládá do paměti sedaček?

Odkaz ke komentáři

Sedačku mám vypnutou a jen se mi zvedá volant. Vypnul jsem sám, protože mě to vždycky připláclo k volantu, že jsem nemohl vylézt normálně. Jsem to na začátku řešil jako vadu. A ono se to ukázalo, že to není vada, ale nové vylepšení. Dopoledne se v tom spolu se mnou vrtali, pak jsme šli na salón otestovat na jiném autě, když všechno vypadalo OK a tam se to chovalo stejně. Tak pak telefonovali kamsi a prej vylepšení. Jenže ono to vylepšení funguje jen pro vyšší postavy a na 170cm to funguje jako zhoršení. Uznali, že to je fakt na ho*no a že zase někdo vylepšoval od stolu a nevyzkoušel, jak to funguje pro méně vzrostlé.

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...

Tak jsem se vybavil na zimu a říkal jsem si, že nebudu šetřit, aby to cestování stálo za to. A někde je chyba. Auto od 100km/h dělá takový kravál, že o komfortním cestování alááá Mercedes nemůže být řeč. Dojet s tím do Itálie bude za trest. Buď bude v autě aerodynamický hluk nebo max. 100km/h. Nějaký nápad? Zkusit posunout rakev a příčníky ještě více dopředu???

2022-01-02 10.51.11.jpg

Odkaz ke komentáři

Nevím, ale ta rakev by měla být více k zádi vozu aby ti vzduch neboural do spodku rakve od proudění z čelního skla ale procházel přes rakev stejnoměrně aerodynamicky, otevři páté dveře a napasuj to k ním aby šly otevřít, místa tam máš dost

Upraveno uživatelem Radas
Odkaz ke komentáři

No, jestli tam ma dany body, kam pripevnit pricniky, tak ta rakev uz o moc dozadu nepujde. Myslim, ze tahle rakev trochu bordel delat bude vzdy. Je ro dan za to, ze je vysoka a nalozis do ni dost veci. Ja mel tu nizsi aerodynamickou. Hluk delala minimalni, ale zase narvat tam nejaky tasky byl nadlidskej ukol

Odkaz ke komentáři

Radas má pravdu bych řekl. Rakev je moc vepředu a vzduch obtékající rakev tluče do konce střechy a toho křidýlka nad pátým oknem. Ideální by bylo, aby lícovala zadní spodní hrana rakve s hranou konce střechy. Při tvaru rakve vzadu by to možná vyšlo otevřít páté dveře.

Jestli ne, tak při otevřených pátých dveřích posunout rakev co nejvíc dozadu, klidně jen na centimetr od pátých dveří, aby nedošlo pro otevření k poškození.

Odkaz ke komentáři

Tak jsem se trochu ponořil ještě do manuálů. Vycházel jsem z obrázku č. 2 kdy piktogram ukazuje dát příčníky co nejvíce dopředu, aspoň tak to z toho manuálu chápu. Usadil jsem je tak, abych je měl v rovině co nejvíce ve předu a pak jsem na to osadil box, zkontroloval jak otevřu zadní vrata... je tam tak 5cm a vyrazil. Teď jsem si teda prostudoval i návod k boxu a tam je to malinko jinak. Mám rakev XXL tzn. R - 1440 - a já jsem naměřil skoro 1700. Tak zkusím posunout dozadu a zkusím to znovu.

2022-01-02 17.40.06.jpg

2022-01-02 17.30.30.jpg

Upraveno uživatelem Babik78
Odkaz ke komentáři

Tak jsem to narval co nejvíce dozadu a omezil otevírání kufru. Hluk je trochu menší při 130km/h (snesitelnější), asi to bude daň za velikost boxu.

 

2022-01-03 21.19.35.jpg

2022-01-03 21.20.24.jpg

Jinak asi tu mám první závadu: přestalo mi fungovat ambientní osvětlení. Svítí jenom na straně řidiče, kdy reaguje na povely změny intenzity či barvy. Ostatní zóny (displej, nohy, spolujezdec a L+P vzadu) nereagují. Už se mi to jednou stalo, tak jsem si to pro jistotu natočil, abych měl důkaz pro servis.

Odkaz ke komentáři

Tak drobeček to není. 610l je 610l. Ale potřeboval jsem někam dát svoje 210cm běžky. Uvidíme další jízda, no.

Jinak Ambientní osvětlení už zase funguje - dle servisu běžný jev - nutno přehrát řídící jednotku. Tak to nechám až na servis leden/ únor.

 

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Příspěvky

    • Zdravím pánové prosím o radu s pomoc  Sehnal jsem si zrcátka z O2 face na pred face mám zrcátka el.instslaci motorek  Vyměnil jsem instalaci a motorek nějak to nechce fungovat třeba okna nereagují na vnitřní ovladač  Když na klíčku podrzim odemknout tak okna dolů jdou všechna ale když podrzim zamknout tak okno řidiče nereaguje a sklopí se zrcátko jak to prosím mám rozchodit 
    • Zdravím, podařilo se vám vyřešit tenhle problém? Mám totiž na svém autě úplně ten samý. Rezonanční zvuk od motoru při 1100 ot a netuším co by to mohlo být. Jediné co mě napadá je spojka. 
    • Zdravím, začala mi skákat závada airbagů, na diagnostice to píše tyto chyby viz. foto. Mate s tím někdo zkušenost? Diky za rady… 
×
×
  • Vytvořit...