Přejít na obsah

Zohnutý podběh


MarekBroucek

Doporučené příspěvky

Zdravím, chtěl bych se poradit ohledně opravy / likvkidace naší havarované octavie. Měli jsme nehodu, která se mi jevila jako malý ťukanec. Na první pohled to vypadalo, že máme jen zničený přední nárazník a a přední světla, kapota s maskou byla nedotčena. Jenže když jsme zavezli auto do servisu, tak nám bylo řečeno, že máme "zohnutý levý podběh" a že by oprava vyšla na více jak 50 000,-. Je to opravdu reálná cena za takovou závadu? Díky moc za odpovědi. 

 

Pro představu přikládám foto:

IMG_20211119_125024.jpg

Upraveno uživatelem MarekBroucek
Odkaz ke komentáři

Nevím čím myslí levý podběh, jestli je hnutý nosník. Ten by samozřejmě chtěl narovnat, ale pokud to byla tak malá rána, tak si nemyslím ze bude nějak moc hnutý. 50k za opravu mi přijde absurdní cena. Světla koupíte bazarový za kolik, 2-3 tisíce, nárazník za litr plus výztuha. S prací a lakem ste na tom do 10tis. ale záleží jak moc ten nosník je hnutý no

Upraveno uživatelem NameNotFound74
Odkaz ke komentáři

Bohužel není vidět levá strana, ale to, že je ohnutý levý nosník je celkem jisté, možná až o 5cm, stejně jako to, že se to přeneslo i na ten pravý - ten se nepatrně vrátí  po rozdělání výztuhy, ale rovnat se bude muset.

Cena je relativní, může to být i za míň, nějaký garážník by to jistě zvládl levněji. Vše záleží na celkovém stavu auta, nájezdu a motorizaci, pak je potřeba kalkulovat. Tím, že je to hnuté do boku nebude porušena zásadně pevnost karoserie, pokud je auto v dobrém stavu, má smysl zachránit. Pokud je to ale bouchlé na kolo a je hnutý hrnec - což není vidět, já bych to neopravoval.

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...