Přejít na obsah

Voda v interieru


SpiderM

Doporučené příspěvky

To vypadá na jasný případ ucpaných odtokových kanálů, co jsou pod plasty pod stěrači. Když jsou ty kanály ucpané, tak ta voda potom teče pylovým filtrem dovnitř. Takže oddělat ty plasty pod stěrači a na stranách jsou odtokové kanály, ty pročistit a budeš mít klid. Při té příležitosti vyměň i pylový filtr, pokud nebyl dlouho měněný ;)

Odkaz ke komentáři
  • o měsíc později...

Zdravim, mam stejnej problem, ale mokro mam u ridice. Muzou to delat taky ty ucpany kanalky? Dnaska kdyz sem chtel drobet vysat bordel, dal sem nastranu gumovy koberce a pod ridicovo je celej mokrej a misto bilyho rs koberce zlutej flek. Zkousel sme to vycistel ale nejde to. Asi tak tejden tady neprselo, takze bud uz to tam bude delsi dobu ze je to tak zazloutli, nebo nevim jak je to mozny. Muze to tect tim pylovym fitrem nebo jeste nekudy? Sibr nemam.

Odkaz ke komentáři

ahoj,jelikož to momentálně řeším a míst k zatékání je několik takže:

 

1,- odtokové kanály v rozích u čelního skla( dá se zkusit nalitím vody do rohu a vytéká v podbězích)

2,- jak je plast od okna u spolujezdce ja tam taková plastová krytka kvůli kabinovému filtru,bývá urvaná nebo prasklá

3,- samotné těleso filtru a pak to teče přes to těleso topení

4,- šíbr - pro čištění se používá povden na vrtačce a na malý otáčky konec se zahladí aby to nenadělalo paseku,může být i vypadená hadička od toku

5,- igelity ve dveřích,údajně stačí i menší díry a je to

6,- pirelky

 

 

Tohle jsem tak nějak pohledal po netu at zde nebo SH apod. Mě tam teče asi dveřma ,jelikož ty igelity tam nemá vůbec.

Odkaz ke komentáři
To vypadá na jasný případ ucpaných odtokových kanálů, co jsou pod plasty pod stěrači. Když jsou ty kanály ucpané, tak ta voda potom teče pylovým filtrem dovnitř. Takže oddělat ty plasty pod stěrači a na stranách jsou odtokové kanály, ty pročistit a budeš mít klid. Při té příležitosti vyměň i pylový filtr, pokud nebyl dlouho měněný :palec:

Přesně tak!!!!zanešené odtokové kanálky pod plastem pod předním oknem.čistit každý rok:-)) s výměnou pylového filtru(někdy stačí jen vyčistit)

Odkaz ke komentáři

Velice dik za Vaši chytrost, hledal jsem to jak blb a hned zitra se na to podivam, jestli je to též tímto, protože jak byli teď ty lijáky, tak jsem tam měl pěkný rybníček a myslel jsem si, že je to dveřma, protože tam mám odlepené těsnění - to už je přilepené, ale raději mrknu i na tohle. Jste borci :(

Odkaz ke komentáři
  • o 5 týdnů později...
  • o 6 měsíců později...
To vypadá na jasný případ ucpaných odtokových kanálů, co jsou pod plasty pod stěrači. Když jsou ty kanály ucpané, tak ta voda potom teče pylovým filtrem dovnitř. Takže oddělat ty plasty pod stěrači a na stranách jsou odtokové kanály, ty pročistit a budeš mít klid. Při té příležitosti vyměň i pylový filtr, pokud nebyl dlouho měněný :smich:

ano su to odtokove kanaly.. ja som mal to iste ked som mal passata,voda sa dostavala aj dozadu cez vetranie..po odopchaty vsetko ok..

Odkaz ke komentáři
  • o rok později...
Guest suooess

Nazdar chcem sa opytat ohladom zatekania.Po väčšom daždi vzdy najdem u spolujazdca na zemi vodu. Ked dam ruku pod palubovku tak je citit v tej nadobke vodu a ked to otvorim tak je tam voda.Filter vzdy mokry a hned za zahmli okno.Podla fotiek ktore som videl tu na internete ma ten plast čo je pod oknom taku nadobku a tu tam ja vobec nemam.Ma tam ta nadobka alebo čo to je byt?Dik odtoky su vyčistene post-26145-0-92054800-1359045553_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

není to nádobka, ale na tom plastu je taková odtoková lišta nad filtrem aby voda netekla do filtru. vyměň celý ten plast za nový s tou odtokovou hranou a bude klid. nezapomeň vyměnit pylový filtr a pořádně to pod ním vysušit.

měl jsem to samý, v servisu mi to urvali a první voda mi vyplavila koberec u spolujezce

Odkaz ke komentáři
  • o rok později...

attachicon.gifPhoto0056.jpg

attachicon.gifPhoto0057.jpg

 

Cistene davnejsie ale bordelu tam bolo pozehnane.

 

Díky "" Hade" za radu. Dnes jsem rozdělal u své Oktávky II Facelift 2010 u předních kol podběhu ( po 4 šroubcích ) ten plastový kryt podběhu a vybral neskutečnou kupu hnoje. Od hlíny, listí . Měl jsem problém, že u spolujezdce jsem měl mokrý koberec. Pod kapotou odtoky byly naprosto čisté, sousedící plastová mřížka čistá- těsnící. Ještě jsem prověřil, zda náhodou nezatéká hagusy, neboť vzadu a uprostřed jsou podloženy těsnící gumou. Vpředu nikoliv. Rovněž jsem rozdělal dveře spolujezdce, zkontroloval přinýtování plastového krytu - ok, spodek zaprášený.Dále hadičku od klimošky, taky ok. Jelikož byl mokrý koberec a pouze 10 cm molitanu od spodu k palubovce, byl jsem v koncích. Tak snad toto pomůže. Dotaz : co je to za gumu- krytku pod plastovým podběhem u obou kol, k jakému účelu slouží. Je tedy možné, že díky ucpanému odtoku pod plastovým krytem dojde k zaplnění prostoru vodu co nestačí normálně protéci a k prosaku právě touto gumovou krytkou do vnitřního prostorů ?

 

pokračování 18.10.2014

 

Tak jsem dnes dělal kontrolu koberečku a molitanu u spolujezdce a opět je v pravé přední části vlhký. Oddělal jsem přední část plastového krytu dole u předních dveří spolujezdce a pátral,. Přišel jsem na to, že je mokrá i část elektro kabelů ( cca 10 - 15 cca ).Následně jsem zjistil, že ve sloupku, v kulatém otvoru mám sloupek vody ( viz. foto ). Je to normální? Od někud se tam bere voda a po té tímto otvorem přetéká- stéká po kabelech dolů k nohám.

Má někdo nápad v návaznosti na mnou již prověřené skutečnosti ? Díky

 

 

post-31269-0-10400100-1413631400_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
  • o měsíc později...

Zdravim tece mi do auta Octavia 2 1.9 tdi r.v. 2005 vodu mam jak ve predu tak vzadu pod nohami nevite prosim nekdo kudy nebo jak mi tak muze voda zatikat a jak to vyresit diky za rady :-)

Ahoj, tak pověz, co jsi všechno kontroloval, aby jsme tu naprázdno nemleli slámu, v návaznosti

na předešlé diskuze. Předpokládám, jak píšeš, že máš vodu všude - tj. řidič, spolujezdec a obě pozice vzadu. Máš Octavii Combi, nebo limuzina ? Se střešním oknem ? Jseš první majitel - ptám se z důvodu, že jsi mohl auto koupit nyní a nevíš jaké s ním před tím byly problémy ( havarované ......apd.). Pak půjdeme podle ověřených bodů z diskuze.Jako ucpané odvodní kanálky,neubývá chladící kapalina, máš mokro ve předu pouze pod nohama, nebo to jde už z pod palubovky? Atd.......

Odkaz ke komentáři
  • o měsíc později...
Guest pavel Octavia

Zdravím mám problém u Škody Octavia combi....zatéká mi voda stropnicí na levé straně v kufru, mezi bočním a vrchním plastem. Drží se,vytváří mapy a prosakuje. Hadička od ostřikovačů je v pořádku. Mate někdo podobný problém nebo nápad, čím by to mohlo být??? Dík Pavel

Odkaz ke komentáři

Caute vsichni. Dnes vecer jsem nastoupil do auta a zjistil, ze na podlaze za ridicem je asi 2cm vody. Dnes od rana prsi a prvni jsem zkousel vsechno kolem a vis, ale vse ostatni je suche a voda je jen a pouze do tech 2cm. Prolezl jsem i kufr, vsechny ostatni prostory i tesneni prohlednul a nic. Nemate nekdo podobnou zkusenost? Jsem v nemecku a vazne se mi nechce platit ty jejich "specialisty" s hodinovkou 100€. Uz jsem se dival i pod autem a zatky jsou na svem miste. Nedavno mi to tam tekli u spolujezdce, ale vymenili se plasty, utesnili, vycistili kanalky a tak. Diky za kazdou radu.

Odkaz ke komentáři

Taky se mi občas objevovalo mokro na zadní roletě a mypy na stropě v zadní části, podezříval jsem netěsnost kolem hagusů. Po nedávné návštěvě myčky a zhruba půl litru vody na roletě jsem to rozebral a zjistil, že teče kolem průchodky kabelů do pátých dveří. Ochranná guma je vyskočená a pokud prší víc nebo stříká vody v myčce, tak to teče kolem tohoto svazku. Guma už mi tam nejde dát, tak musím vymyslet nějaký pohyblivý způsob utěsnění.

Zkus se podívat, jestli není problém právě tady.

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...