Gangbang Joe 1 Posted December 22, 2021 Share Posted December 22, 2021 (edited) Zdarec. Chtěl bych trochu povýšit na komfortu v oktávce a proto znovu pokukuji po nových sedačkách. Nedávno jsem měnil z původních na zachovalejší faceliftové (klasický tmavý potah, nastavitelné), ale při delších cestách mi stejně přestávají dostačovat. Našel sem hodně témat o zaměnitelnosti mezi koncernovými modely Golf-Leon-Toledo-Bora atd, případně sedačky z O2 do Octavia 1. Byl bych rád spíš za vysvětlení rozdílů a hlavně načerpání zkušeností od majitelů. Jde mi hlavně o boční vedení, měkkost či naopak tuhost a odolnost. Konkrétně pro následující modely: Sedačky RS Samozřejmě první volba. Nicméně se obávám praskajícího švu mezi textilií a kůží na sedáku a hlavně jsem v nich nikdy neseděl. Při ceně klidně i 10.000,- bych byl nerad zklamaný. Sedačky polosport Pokud dobře chápu, proti seriovce trochu lepší boční vedení? Sedačky Recaro Výrazné boční vedení a přijatelnější cena než u RS. Popisy u jednotlivých modelů jsou jen moje postřehy z fotografií u inzerátů. Prosím tedy o nějakou tu zkušenost či názor 😉 Děkuji velice Edited December 26, 2021 by Gangbang Joe Doplnění fotek pro budoucí generace 0 Quote Link to post
Spooky1 24 Posted December 22, 2021 Share Posted December 22, 2021 V rs jsem nikdy pořádně nejezdil jen párkrát seděl, ale řekl bych že jsou stejný jako polosporty... Recaro jsou o kus dál... Odkud jsi? Mohl bych tě nechat sednout jak do polosportu z Leona TopSporta tak do Recara z A3 (jižní Čechy) jinak jsou o polosporty tvrdší než série. Pro mě výrazně pohodlnější. 0 Quote Link to post
NameNotFound74 31 Posted December 23, 2021 Share Posted December 23, 2021 ještě jedna alternativa a to klasický sedačky z G4, mají oproti octavii lepší boční vedení 0 Quote Link to post
PetrRS 55 Posted December 23, 2021 Share Posted December 23, 2021 celej koncern tam můžeš narvat dopředu tušim a nebo si nechat přečalounit na zakázku. ono se to blbě posuzuje co je pro někoho tvrdý pro jinýho je měkký a pohodlný 0 Quote Link to post
Konny 146 Posted December 23, 2021 Share Posted December 23, 2021 Mam klasicky sedacky z G4 a jsou o dost pohodlnejsi nez ma Octavia 1 👍 0 Quote Link to post
Gangbang Joe 1 Posted December 24, 2021 Author Share Posted December 24, 2021 Děkuju za nabídku, bohužel na jih to mám kus cesty. Jestli to tedy zatím dobře chápu, tak RS jsou spíš o materiálu a designu. Pokud mi stačí tmavá látka a jde mi hlavně o pohodlí tak můžu vzít polosporty. Na G4 se ještě zaměřím, nenapadlo mě že v nich bude rozdíl. 0 Quote Link to post
Konny 146 Posted December 24, 2021 Share Posted December 24, 2021 VW daval do svych aut lepsi sedacky i v zakladu nez dostala octavia 1, takze pokzd nekoupis prosezeny sedacky, tak i ty zakladni budou lepsi, nez co jsi mel 😉 0 Quote Link to post
Gangbang Joe 1 Posted December 26, 2021 Author Share Posted December 26, 2021 Ještě pár otázeček 😆 1) Recaro sedačky vypadají celkem robustně. Vejde se mezi ně loketka? 2)Nechci kvůli tomu zakládat nové téma, ale... loketku ještě nemám 😃 Je velký rozdíl mezi originálem z bazoše a druhovýrobou z eshopu? Cenově vyjdou obě do 1.500,-Kč. 0 Quote Link to post
Spooky1 24 Posted December 26, 2021 Share Posted December 26, 2021 Loketka se vejde v pohodě. Jen bych ještě dodal že na polo i recaro budeš sedět blíže k volantu a výše. Aspoň je z nich mám takový pocit... 0 Quote Link to post
Recommended Posts