Přejít na obsah

Problém s výkonem a vyšší spotřeba


Doporučené příspěvky

mám octavia 2 2012 CR 103kw najeto 181 000 km

Ahoj potřeboval bych se poradit. Jak začala zima řekněme prosinec / leden jsem dvakrát po sobě když jsem sednul do studeného auta a nastartoval a rozjel se , tak první asi 1 -2 km jsem při rozjetí zhruba na 2000 otáček a výš uslyšel od motoru kovový zvuk a rozvibrování a víc jak přes tyto otáčky to nechtělo jít, jakoby najednou nešel jeden válec .... po trošku zahřátí a jak píšu 1-2km už to neudělalo. Stalo se mně to ještě druhý den to stejné.. Říkal jsem si, že by to mohl způsobit vadný vstřik ... zkusil jsem prvně koupit Stp projel jednu nádrž nicméně auto jelo pořád s horším výkonem, koupil jsem tedy od BG na čištění palivové soustavy asi za 700 kč .... projel nádrž. Nicméně výsledek takový výrazně se to celé zlepšilo , ale po asi 3000 km zhodnocení výkon auta je tak o 10 -20 % horší hlavně ve vyšší rychlosti od 110km nahoru kdy je to že cítíte že to prostě lépe zabíralo a spotřeba se mně celkově zvedla tak o 0,75 - 1l .... tankuji teď kvalitnější naftu zkoušel jsem i drahou na benzíně a efekt nula je to takto ustálené. Nějaká rada co by to mohlo způsobovat ? Mohli by to opravdu už dělat vstřiky ? Nebo by to mohl dělat egr ventil ,.... posílat na diagnostiku vstřiky nemá vůbec význam , nikoho známého tam nemám a vím jak to tam funguje a za ty peníze co to tam chtějí to nemá význam. Vstřiky tak levné nejsou mohl bych je mít zhruba za 20 000 ale nejsem si jist že je to nima. Nevím jakou by měli mít životnost na CR 103kw .  Mám diagnostiku můžu zkusit nějak změřit , ale nevím jestli to k nečemu vůbec je ( když tak bych poprosil o radu co udělat ) Děkuji moc za každou radu 🙂 Lukáš 

Odkaz ke komentáři
  • o měsíc později...

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Příspěvky

    • Zdravím.  Mám takový menší problém. Mám Octavii 2 2.0tdi 103kw bmm PD s dpf a poslední dny si všímám lehkých vibrací za jízdy do kopce na 6.převodový stupěň cca v 80-100km/h. Není to nic hrozného, ale docela mě zajímá kde může být příčina. Auto je nepatrně hlučnější s vibracemi pod pedály. Moje první myšlenka byla jestli to třeba není převodovka, protože má najeto bez mála 290tkm. Předem děkuji za odpověď.
    • twl by me jeblo a zaroven zajimalo kolik by zachranilo PPF nastesti se to nedozvime
    • BUBUTECH, vedel by si dat vyrobit 2ks tych gumenych veci ? Mam vsetky suciastky ale tie stople co tu mas model sa uz nikde nedaju kupit a nemam nikoho co by mi to vytlacil na 3d tlaciarni. Dik za odpoved.
×
×
  • Vytvořit...