Přejít na obsah

prevodovka 6q manual výmena oleja


Doporučené příspěvky

Mám obavu, že to mnoho lidí neřeší. Ze zkušenosti vím, že třeba na Octavia 1 se musel dávat jen olej od Škody, jinak převodovka hučela. Na dalších autech jsem to už nikdy neřešil, až na posledním Superbu, kdy jsem to nechával dělat ve Škodě na 60k km (ještě byl v záruce), jaký ale už nevím, fakturu už nemám. Nyní má 118k km, tak to budu řešit, ale asi až na jaře ( za poslední 2 měsíce nájezd 500km), do Škoda servisu se mi moc nechce (už tam ani chodit nebude, důvěřuji svému dvornímu servisu), výměna stála  ca 6tis. a dívali se na mě jako na blázna ... . Do Citroenu třeba vím jaký konkrétní olej Total a jiný by tam neměl přijít. 

Odkaz ke komentáři

Ďakujem za odpoved.

Ide o to že auto má 212tis km a darmo sa hovorí že by to mala byt doživotná náplň, nič nieje doživotne. Preto rozmyslam že by to bolo načase spraviť, nieje to nič komplikovane všetko ostatne si robím doma sám, len som chcel vedieť či náhodou nieje tam niečo čo by mohlo prekvapiť. 🙂 

Odkaz ke komentáři
  • o 2 měsíce později...

Jedná se o olej G052527A2, který se nechá koupit od škodovky za litr korun litr oleje.

Za cca 3-4 stovky se pod stejným kodem nechá koupit Febi, nebo 2-3 stovky od SWAG (osobně si myslím že mezi SWAG a Febi nebude žádný rozdíl)

Nicméně v originální balení by se mělo jednat o olej od castrolu:

https://www.oleje.cz/p/castrol-transmax-manual-transaxle-75w-90-1-l--22750

Odkaz ke komentáři
  • o 2 měsíce později...

Osobne som tiež nič nevedel ohľadom “môže/nemôže” používania náhrady pri tejto prevodovke (6q), je tam 200tis km a chcel som to meniť, niektorý mechanici povedali castrol/fuchs, kvôli cene sa mi to tiež viac pozdávalo, niektorý mechanici ale osobne len originál, takze som sa nevedel rozhodnúť na ktorú stranu sa postaviť. Nakoniec to rozhodol kolegov známi ktorý pracuje ako mechanik v škodovke že osobne len origo, tam sa príbeh (v mojom prípade!!) uzavrel, dám originál aj napriek tej cene, nebudem riskovať. 

Odkaz ke komentáři

Nedoporučuje se, sice je známá vizkozita, ale detailní složení oleje není u většiny převodových olejů uvolněno - VW norma

Pokud se chceš vyhnout případným problémům, kup originální olej, bude o pár tisíc dražší, ale stále levnější jak oprava možných následků po použití nevhodného.

Př: 6g převodovka dříve používala dva druhy olejů podle data výroby a kódu převodovky (změna kontrukce synchr) dnes je novejší olej i pro starší převodovky, ale starší se do nové dát nesměl. Tím vyvstává otazka, jestli druhovýroba tuto věc zohledňuje

Odkaz ke komentáři
  • o měsíc později...

Za sebe doporučuji pouze originál. Před rokem jsem dal FEBI a vše fungovalo skvěle, ale jakmile teplota klesla k 0, tak to ráno hůř řadilo ( po nalití nového to řadí lépe vždy). Něco, jako načatý synchron. Vypustil jsem, dal 2 litry G052527A2 a 2dcl FEBI a řazení bylo okamžitě úplně OK. 

 

Odkaz ke komentáři
  • o 9 měsíců později...

Nechci zakládat nové téma, chci se zeptat ohledně horšího řazení 1.2.3.Vim, že jednička synchron nemá ,ale když stojím,de krasne,ale jakmile to trochu jede,tak to de přes zuby. Jinak ze začátku,jak je to studený tak mne přijde 2 a 3 trosku přes zuby,pak se to o dost zlepší po zahřátí a je to ok. Auto má najeto 130 tis. Olej original jsem měnil nedavno v prevodovce a změna o malinko lepší. Myslíte, že to jsou synchrony,ma ještě smysl prenastavit lanovody nebo muze byt spatny lozisko,pritlacak,spojka mne přijde,jako že už zabírá víc nahoře. Za každý postřeh díky.

Odkaz ke komentáři

První převodový stupeň má samozřejmě synchronní koužek taky, namá ho jenom zpátečka. Přenastavil bych znovu lanovody. Když ti měnili olej, dali ti tam správný množství a typ oleje? Jestli je nastavení a olej v pořádku, tak jsou špatné synchrony.

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Příspěvky

    • sice jsi v sekci OIII,ale pokud jsi na FB-spoj se s Daniel Haborák,ten 100% poradí co a jak  
    • Zdravím pánové prosím o radu s pomoc  Sehnal jsem si zrcátka z O2 face na pred face mám zrcátka el.instslaci motorek  Vyměnil jsem instalaci a motorek nějak to nechce fungovat třeba okna nereagují na vnitřní ovladač  Když na klíčku podrzim odemknout tak okna dolů jdou všechna ale když podrzim zamknout tak okno řidiče nereaguje a sklopí se zrcátko jak to prosím mám rozchodit 
    • Zdravím, podařilo se vám vyřešit tenhle problém? Mám totiž na svém autě úplně ten samý. Rezonanční zvuk od motoru při 1100 ot a netuším co by to mohlo být. Jediné co mě napadá je spojka. 
×
×
  • Vytvořit...