Přejít na obsah

Závada centrálního zamykání - Octavia 1


Doporučené příspěvky

Ahoj,

trápí mě problémy s centrálním zamykáním u Octavia 1 2004.
Auto se při odemykání dálkovým ovládáním vždy hned znovu zamkne, musím odemknout klíčem a okamžitě otevřít dveře řidiče, potom jdou zbývající dveře odemknout dálkovým ovládáním. Když zavřu dveře řidiče, auto se po chvíli opět zamkne a celé se to opakuje. Když nechám auto v klidu, tak v určitých intervalech cvakají zámky. Kontrolka u kolíčku ve dveřích řidiče většinou nebliká.
Když vlezu do auta a strčím klíč do zapalování, auto se zamkne a to vždy i po stisknutí tlačítka na odemknutí ve dveřích. Dveře řidiče musím odemknout mechanicky páčkou a otevřít. Potom jde zbytek auta odemknout talčítkem.
Zdá se, že centrál funguje pouze v případě, když jsou otevřené dveře řidiče.
Musím vytahovat pojistku č.38 a zamykat auto mechanicky, jinak je schopné stále cvakat zámky až do vybytí baterie.
Když odemykám auto klíčkem s vytaženou pojistou, reagují na odemčení páté dveře, které se odemknou a zamknou.
Opravil jsem prodřenou izolaci na drátech v průchodce dveří řidiče a pravých zadních dveřích, vyměnil jsem oba přední zámky za nové, neoriginální, vše bez úspěchu.
Diagnostika mi nepomohla, mám univerzální a ta umí jen jednotku motoru.
Pokud má s tímto někdo nějaké zkušenosti, budu rád za radu. Děkuji

Odkaz ke komentáři

Co dveřní fabky fungují nezústávaj viset v krajní poloze? Vrací se sami do výchozí svislé pozice? 

Jukni do konektoru řj stahování oken neni tam hniloba oxidace uhnilý piny?

Co rádio máš originál nebo si ho měnil? 

Nezapojovals k centralu náký přídavný zařízeni - alarm imo uni dálka?

Co draty v prúchodce do pátých dveří nejsou poškozený?

 

Upraveno uživatelem pavel71
Odkaz ke komentáři

fabku mám jen dveřích řidiče, zkusil jsem jí vyndat a i bez ní to je stejné, zkoušel jsem zamykat šroubovákem přímo v zámku, konektory v řj stahování oken vypadají v pohodě, prostříkal jsem je kontaktním sprejem.

Rádio jsem měnil za originál Symphony CD, bylo tam neoriginální, co nefungovalo. Zapojení nebylo uplně jednoduchý, předchozí majitel tam měl nějaký historický hands free. Mám to zapojený na přímé vypínání a zapínání, nezapíná se to se zapalováním. Všiml jsem si ve tmě, že rádio červeně problikává pod šipkama ovládání. Tady by asi mohl být problém, ale rádio jsem dával v létě a tohle začalo až v prosinci, když napadl sníh, sousedi mě upozornili, že mi auto cvaká zámkama na parkovišti.

Objednal jsem na vrakovišti komfortní jednotku, zkusím vyměnit.

 

Odkaz ke komentáři

Problém bejvá v tý řj stahování oken dokaže do ni zatýct voda a odejde nebo hnijou piny tý řj  nebo ti v tom konektoru uhnije většinou červenožlutý drát poznáš tak že za něj zatáhneš a vytáhneš ho z konektoru 

Pak sem se ješte setkal stim že když rozbališ ten svazek dratú co de mezi dveřma tak krom poškozených a přelámaných kabelú je tam spojka sdružující hnědo žlutý kablíky a tam to schnilo 

Odkaz ke komentáři

Dnes jsem znovu vytáhl celý kabelový svazek ze dveří, prošel jsem všechny spojky, všechno jsem předělal, znovu zaizoloval, na konektoru nic uhnilýho neni.

Když vytáhnu konektor z řj stahování oken, tak se ostatní dveře odemknou a hned zase zamknou.

V pondělí by měla přijít ta komfortní jednotka, tak jí zkusim vyměnit.

Odkaz ke komentáři

Zkusil jsem dnes zapojit jinou komfortní jednotku, jediná změna byla, že nefungovalo dálkové ovládání, jinak se vše chovalo naprosto stejně.

Ještě jsem zkusil vytáhnout pojistku č. 14, centrál jde klíčkem na čtyři dveře (nejdou páté), auto se odemkne a zůstane odemčené, po zasunutí klíčku do zapalování se samo nezamkne, jde odemknout a zamknout zevnitř.

To je ale pro provoz nepoužitelné, nejde DO, stahování oken, nastavování zrcátek, vnitřní osvětlení a červená světla ve dveřích. A navíc odemčené a zavřené auto občas cvaklo zámky.

 

Ještě chci zkusit tu řj oken ve dveřích řidiče, jestli není problém tam, ale když z ní vytáhnu konektor, tak se ostatní dveře chovají stejně, odemknou se , hned zamknou.

Nemůže to dělat řj v jiných dveřích? Asi mi nezbýva, než dojet někam na VAG, možná jsem tím měl začít.

Odkaz ke komentáři

Vagem nic nezjistíš musíš vzít postupně dveře po dveřích a jet stylem kontrola případná oprava : kabeláž mezi dveřma - konektor řídící jednotky stahování oken  a pak zámek  ven rozebrat vyměnit mikrospínač co signalizuje otevření a zavření dveří a rozebrat a opravit samotnej motorek centralu 

Každý dveře ti musí po otevření rozsvítit stropní světlo a po zavření cca do minuty zhasnout

Mela by blikat po zamčeni safe dioda v dveřích řidiče 

Dál je dúležitý mít ve 100% stavu fabku nesmí být tuha ani rozlámaná klíč se musí sám vracet do výchozí svislé polohy a musí v ní držet 

Další co bych prošel sou kabely v prúchodce do pátých dveří je tam přívod k centrálu pátých dveří a ja třeba pomocí kufru múžu zamknout celý auto 

Ke všemu sou navody tu

https://www.club-opel.cz/viewforum.php?f=150

 

Odkaz ke komentáři

Děkuji za cenné rady, vše projdu, případně opravím, vyměním. 

Nevím, jestli to s tím souvisí, ale už se mi podruhé vybila baterie. Pojistku č.38 na stání vytahuju, takže zámky by měly být v klidu, tedy až na ten v pátých dveřích. Baterie je půl roku stará, 74 Ah, ale Starline, takže může být k.o., nabíjí se hodně dlouho (24 h), a stejně není nabitá úplně (mám takovej ten diodovej měřák).

Jinak fabkou v pátých dveřích celé auto neodemknu, jde dost ztuha, nevrací se.

Odkaz ke komentáři

Nechci to zakřiknut, ale zdá se, že je závada odstraněna.

V prostoru za levým zadním světlem v kufru se rozpojila hadička vedoucí k ostřikovači zadního skla. Prostor byl plný kapaliny do ostřikovačů, ve které se máchaly konektory. Vše bylo zoxidované, některé drátky ulámané.

Konektory jsem ucvakal a nahradil klasickou čokoládou, pak je zde ještě jedna spojka, sdružující hnědé dráty, tu jsem nahradil taky.

Je to popsané zde:

https://www.club-opel.cz/viewtopic.php?f=150&t=187

Po zaizolování vše funguje jak má, centrál odemyká, zamyká dálkou zvenčí, tlačítkem zevnitř, po zamčení zvenčí bliká kontrolka ve dveřích, osvětlení v interieru i v kufru správně reaguje na otevření a zavření jednotlivých dveří.

Doufám, že už to takhle zůstane.

Děkuji za cenné rady, které mě nakonec nasměrovaly správným směrem.

 

Upraveno uživatelem mich.dol
Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...