PAPAPINE Posted November 30, 2023 Author Share Posted November 30, 2023 Prebehla opatovna stretavka s Palom z VAG-RETROFITS.SK. Už dávnejšie mi do auta montoval FL MF volant, takže som vedel do čoho idem. Tohoto človeka môžem odporúčať na takmer čokoľvek čo sa týka PQ platformy, ale myslím že po novom robí už aj dačo na MQB. Je s ním fakt super komunikácia, vždy keď je treba poradí a vysvetlí. Chcel som FL budiky, tak som mu napisal aby sme sa dohodli. Povodny plan bol vylet za nim do Ziliny, aby mi prehodil budiky a prerobil podsvietenie na bielo. Kazdopadne, neskor sa debata trocha zvrhla... Bavili sme sa o autoradiach a infotainmentoch a spomenul mi, ze bude mat k dispozicii MIBko a spolu s tym cestu do Bratislavy. Dohodli sme sa teda, ze kasleme na podsvietenie na bielo a ked pride do BA, spravi mi budiky a MIB. Tak aj vcera bolo. Po par hodinkach prace su FL budiky na mieste a MIBko funguje vratane Apple CarPlay. Este to sice musim podokoncovat, kedze interier mi zostal rozobrany kvoli tomu, ze sme to dorabali o 23tej vonku na parkovisku (vonku bolo -2 stupnov) aaa uz sa mi proste nechcelo - plus k tomu, Palo musel z BA odcestovat naspat do Ziliny 😄 Takze budiky, klasika biele podsvietenie + cervene rucicky, soft 811, combi auticko, teplota oleja, velka digi rychlost, skutocna teplota chladiacej zmesi ... Tiez mi samozrejme vymenil pravu packu za verziu bez kolebky a tlacidiel na ovladanie MaxiDOTu - budiky sa ovladaju volantom. Velmi prijemna zmena, budiky su naozaj pekne. Hlavne v noci tie rucicky krasne posobia. Digitalna rychlost je fajn, ale nejak mam problem podla toho jazdit.. Je tam nejaky ten refresh rate a ten nei je uplne okamzity, takze casto ked pridavam rychlost sa mi stane, ze namiesto naucenych 60 zastavim az niekde na 65... Ale to je zvyk. Mimochodom, kontrolka ziaroviek svieti kvoli prednym hmlovkam, su aktualne odpojene No a k druhej uprave. MIB STD 2. Myslim, ze to je Bolero, teda bez vstavanej navigacie, ktora je kazdopadne v mojich ociach nepotrebna - ved si ju viem zrkadlit z mobilu... Uprimne, toto radio sa mi vo vseobecnosti pacilo, ale dost prekrocilo moje ocakavania. Vedel som, ze budem mat funkcne prehravanie hudby cez mobil, co som velmi chcel. Kazdopadne, celkovo prekvapilo. Oproti Columbusovi ma priam VYBORNY zvuk, Columbus pri cca 3/5 max hlasitosti zacal chrcat, tuto mozem dat hlasitost uplne naplno a radio nechrci. Nevravim, ze zvuk je kvalitny, to veru nie, ale viem si predstavit, ze ked zaparkujem auto na parkovisku alebo niekde, kde chcem urobit "outdoor hudbu", tak to takymto sposobom uspesne pojde. Carplay je fakt fajn vec. Este som nezistil vsetko, co to ponuka, ale zatial som nadmieru spokojny. Pre spravnu funkcnost mi bola vymenena Gateway za verziu, ktora podporuje adresu 5F na ktorej MIB funguje. Odstranila sa povodna BT/HF jednotka zpod sedaciek spolujazdca. MIB ocakava externy mikrofon, takze ten mi Palo zapojil zo stropneho svetla. Odpocam MIBa vsetkym. Stoji to za tie peniaze. Idem s usmevom na tvari a radostou oddychovat. 1 Quote Link to comment
MorDecaY Posted November 30, 2023 Share Posted November 30, 2023 Na mě je MIBko prostě moc malé... Jde tam toho vidět málo 😕 Ale je zase super, že to krásně funguje spolu a je tam ta možnost pro ty, co nechtějí jít mou ještě dražší cestou 😄 0 Quote Link to comment
PAPAPINE Posted December 1, 2023 Author Share Posted December 1, 2023 @MorDecaY kolko stal ten Zenec? ono, mne islo primarne o to, ze ked som mal v aute android radio, tak mi vadil ten neoriginalny look. samotny vzhlad mojho androidu bol sice nieco na styl bolera alebo tak, ale akonahle sa zaplo tak tam bol asana launcher, alebo co to a proste mi to nevyhovovalo. MIBko vpodstate tiez uz dizajnom UI moc nesedi do octavie, ale som s tym OK, kedze na MIBy z MQB som zvyknuty. plus, konkretne u Zenecu je za mna minus aj samotny tvar radia a jeho ovladacie tlacidla. velkost displeja je plus, ale je to na ukor peknych tlacidiel po boku, ktore by mi chybali. kazdy musi ist podla svojej chuti 😄 0 Quote Link to comment
MorDecaY Posted December 1, 2023 Share Posted December 1, 2023 Zenec mě stal asi 10k, našel jsem ho tehdy z druhé ruky :D Ty tlačítka právě serou, ani jednou jsem na ně nemačkal :D Takže takhle ty malé bohatě stačí a používám jen home, na vlezeni do menu rádia. Jinak všechno android auto dotykem. Umí to PCD a konfigurovat zesak sound systému, já jsem mega spokojený :) 0 Quote Link to comment
PAPAPINE Posted March 28 Author Share Posted March 28 Tak od decembra sa toho nedialo az tak vela, ale daco predsa ano. Auto si nejakymi zmenami preslo a este ho nejake cakaju. Zacnem postupne tak, ako sa veci diali. Prvou malou zmenou bola vymena popolnika. Podarilo sa mi zohnat originalny black piano popolnik, tak som po nom hned skocil. Zmena je fajn. Stale mi zostava zohnat ramcek okolo radiacej paky v black pianu. Neskor ked som sa nudil pocas zimnych vecerov som si z auta znova vybral ofukovace na palubnej doske a rozhodol sa, ze si tam prerobim osvetlenie z "bielej" (ktora svietila na zlto kvoli nepriehladnosti plastu) na cervenu. Zmena je fajn, doteraz sa mi velmi vysledok paci a nelutujem to. Dalsia, velka zmena bola, ze sa namontovali RS narazniky + bocne listy na auto. Rovnako vec, ktoru doteraz nelutujem, ba z casom si ju uzivam viac a viac. Tiez som dlho, dlho neznasal ten dlhy prut na streche. Original GPS anteny su drahe a aj tak maju stale prut. Riesenie bolo nasledovne; shark antena pre myslim ze golf 6?? z aliexpressu. Shark antena je nezapojena, je iba pripevnena na strechu. Povodna antena s prutom je schovana vnutri v aute a signal, napriek tomu ze je horsi ako predtym je stale dostacujuci. Vysledok zasa velmi dobry. Plus ako bonus sa mi tymto vyriesilo zatekanie do kufra auta. Dalsia funkcna vychytavka spocivala v retrofite svetielok do 5tych dveri. Na prvy pohlad zbytocnost, ale v praxi je to super vec a dost cool, kolko svetla za autom pri otvorenom kufri je. No a minuly tyzden sa mi podaril obchod. Kupil som RS brzdy kompletne s celym otocom. Este budem zhanat zadne brzdy a potom zostavaju uz len 55mm tlmice, tie vsak pojdu komplet predne aj zadne. Netusim, kedy to vyjde casovo, este tlmice nemam vobec vybrane. Snad to stihnem do zaciatku leta, velmi sa na to tesim. Brzdy budem este cistit a striekat, rovnako tak tehlice, ale bude to makacka. Inak su v super stave, aj kotuce aj platnicky, takmer nove. Nebudem ich ani menit, bola by to skoda. Tiez loziska vyzeraju, ze su relativne nove - aspon jedno urcite. 0 Quote Link to comment
PAPAPINE Posted May 11 Author Share Posted May 11 Taky mensi zoznam za poslednu dobu: - dorobene RGB ambient osvetlenie do vsetkych 4 dveri - oprava ventilu na klimakompresore + vymena naplne - nastavenie prednych lavych dveri u klampiara - vymena prednych tyciek stabilizatora - nove letne pneu Dunlop SportMaxx RT2 (zatial super spokojnost) Nejake fotky z "photoshootu": 0 Quote Link to comment
Mildee Posted May 11 Share Posted May 11 Tlumiče bych z vlastní zkušenosti doporučil originál RS, případně lepší Bilstein B6 nebo B8, levnější druhovýroba je naprosto žalostná. Kdybys chtěl i lehce ponížit, tak pružiny Eibach Pro Kit. Komfort jak u série, vzhled nebe a dudy. 0 Quote Link to comment
MorDecaY Posted May 21 Share Posted May 21 Co jsi použil na to ambientní? Pošleš fotku, jak to vypadá ? :) 0 Quote Link to comment
PAPAPINE Posted May 22 Author Share Posted May 22 @MorDecaY pouzil som tento kit. je to druhy co som kupil, jeden som mal uz v minulosti a ten nebol kvalitny. toto ma naopak celkom prekvapilo, je to celkom ok co sa tyka kvality. svieti to velmi pekne, pravidelne - nie je tam nejaky problem so slabymi miestami, svieti to rovnomerne. taktiez nie je problem to nalepit rovno, kedze je LED pasik celkom pruzny, je problem ho pokrcit, ma tendenciu vyrovnat sa. farby su RGB, ma to aj nejake blikacie mody, da sa nastavit jas. nastavenia si to zapamata aj po uplnom odpojeni baterie. nastavuje sa to appkou na mobile. staci nastavit raz cez bluetooth a potom sa od zariadenia odpojit, nevyzaduje aby si bol napojeny. za tie peniaze odporucam 🙂 fotky zial nie su moc kvalitne 0 Quote Link to comment
MorDecaY Posted May 22 Share Posted May 22 Okay, solidní. To s tím odpojím rád slyším, nechtěl bych řešit právě to, že bych to musel při každém startu nastavovat... Máš odkaz nebo něco? Nevidím ho 😄 0 Quote Link to comment
PAPAPINE Posted May 22 Author Share Posted May 22 @MorDecaY zabudol som ho poslat.. https://www.aliexpress.com/item/1005005046551970.html?spm=a2g0o.order_list.order_list_main.71.30e21802m8bbx2 potom, ked to namontujes sa pochval, ako a na co si to zapojil 😄 pripadne ak urobis aj osvetlenie priamo na palubnej doske, urcite posli fotky, tam sa zatial neviem odhodlat vrtat diery 0 Quote Link to comment
MorDecaY Posted May 22 Share Posted May 22 Díky! Tam bude třeba jeden ten pásek rozdělit no 😄 Aby to šlo na oba díly dekoru kolem volantu. Uvidím kdy na to vlítnu. Ale chtěl bych to určitě zapojit, aby to svítilo na potkávačky, ne na denní. Takže nejideálnější asi bude natáhnout signál z vypínače a přes relé a baterku to napájet 🙂 Když už, tak pořádně. Kdybych měl Androida rádio, tak bych to ovládal přes to, ale občasný telefon postačí 😄 Zkus pak fotky za světla, jak to vypadá v detailu v těch tapcích 🙂 0 Quote Link to comment
PAPAPINE Posted June 13 Author Share Posted June 13 Pokračoval som ďalšími úpravami, z tých hlavných vypichnem pridanie LED žiaroviek do originál RS hmloviek. Keďže vykazovali chybu na budíkoch, nárazník šiel dole, pridali sa tam odpory namontované do výstuhy kvôli ich teplote. Nárazník sa o niečo lepšie dopasoval. Ďalšou väčšou zmenou je konečne zníženie auta (nastaviteľný podvozok) + montáz bŕzd z modelu RS. Vpredu kotúče o veľkosti 312mm, vzadu 282mm. Takmer v rovnaký čas (deň po znížení) som namontoval staro-nové spätné zrkadlá. Kĺby sú pôvodné z mojich faceliftových zŕkadiel. Všetky vnútornosti, vrátane krytu, smeroviek, motorčekov a podobne sú z Audi A4 B8. Doplnil som tým výbavu o samostmievacie zrkadlá (aj vodičovo aj spolujazdcovo) a pamäť (zatiaľ nefunguje správne). A ešte je na spolujazdcovom sklíčku cool nápis "OBJECTS IN MIRROR ARE CLOSER THAN THEY APPEAR", pretože pravé zrkadlo je z americkej Audi. 0 Quote Link to comment
PAPAPINE Posted September 29 Author Share Posted September 29 Uz som celkom dlho nic nenapisal, nejak som nemal cas a ani chut. Zmeny spisem skor bodovo; INTERIÉR - VÝMENA SEDAČIEK (opäť) ZA L&K FULL OPTION Jedno ráno som sa nudil a tak som na gauči scrolloval marketplace. Všimol som si, že cca 70 km odomňa vyskočil inzerát na sedačky z búranej O2 FL L&K. Boli v úplne plnej výbave, t.j. obe predné v elektrike, 4x výhrev, opierky WOKS a podobne. Bol som po ne a na ďalší deň som ich prehadzoval + zapájal spolujazdcovu. (Ja som mal moje L&K sedačky iba predné vyhievané a iba vodičovu v elektrike) Žiaľ pri výmene zadných nešiel povoliť zadný pás, zrejme som ho moc dotiahol Nepomohol ani sekáč ani nič. Až klampiar, ktorý navaril maticu a povolil šrób tým. Kamarát mi sedačky (alcantaru) rovno vytepoval a poriadne vyčistil a impregnoval kožu. Po odrátaní ceny, za ktorú som predal moje pôvodné to nestálo veľa, zhruba 100€. INTERIÉR - VOLANT Z O2 FL RS Napriek relatívnej spokojnosti s mojim štvorramenným volantom som pokukoval po inzerátoch a čakal, či sa nevyskytne lacný trojramenný volant z RS. Vyskytol sa tento, v horšom stave za dobrú cenu. Vzal som ho. V budúcnosti ho plánujem nechať prečalúniť. INTERIÉR - PRESVETLENIE INTERIÉRU NA BIELO Vec o ktorej som hovoril už dlho, čakal som na ňu veľmi dlho, keďže bol problém s termínami. Počas leta sa však podarila opätovná návšteva VAG-RETROFITS a tam mi za super cenu prerobil osvetlenie interiéru zo zelenej na bielu. Tiež mi nakódoval úpravou EEPROM, aby podsvietenie spätných zrkadiel svietilo aj, keď sú sklopené. Dokonca aj aktuálne dnes mám pár vecí v Žiline vo VAG-RETROFITS, ale o tom niekedy nabudúce. INTERIÉR - ZADNÝ PANEL VYHRIEVANIA S DISPLEJOM ZO SUPERB 2 O tejto úprave som vedel dlho, len som sa akosi nevedel dostať k jej realizácii. Samotné zapojenie bolo jednoduché, spínané plus, kostra, CAN HI-LOW a vybavené. (Vyhrievanie zadných sedačiek som ešte nezapájal, o tom budem písať neskôr). Väčší problém bolo tento displej do auta umiestniť tak, aby vyzeral že tam naozaj patrí. Keďže moje auto malo fajčiarsky packet, vzadu bola dvojitá skrinka. Skúšal som sa teda pohrať s originálnou skrinkou zo S2, to sa mi však nepodarilo. Aby to vyzeralo ako-tak origo, musel som zohnať zadnú skrinku a plastový rámček z O2 ktorá nemala fajčiarsky packet. Po celkom veľa pílení a brúsení je výsledok takýto: INTERIÉR - ŠKODA LOGO PROJEKTOR alá KODIAQ Nepamätám si presne kedy, ale videl som, že Škoda Kodiaq (alebo niektoré z rady SUV) disponuje od výroby projektorom na osvetlenie priestoru pri otvorených dverách nápisom Škoda. Táto úprava sa mi celkom páčila. Najväčší problem spočíval v získaní projektorov, ktoré vyrežem do tapacírov. Originál diel nepripadal do úvahy, keďže ten stojí cez 100€ za pár. Po dlhom hľadaní som však našiel, za cca 1,5 hodinky sa napojilo na lampičku osvetlenia otvorených dverí, vyrezali diery do predných tapacírov a hotovo. Zadné dvere sú v pláne, lampičky sú doma. Nemám však zatiaľ piny, resp. kabeláž zadných dverí aby som mohol napinovať nové piny do RJ. INTERIÉR - DVOJITÉ DNO Ďalšia z vecí, nad ktorou som uvažoval ale nebol som si ňou istý. Keď som išiel po iný diel a uvidel v aute toto, tak som to impulzívne kúpil. Je v celkom dobrom stave ale hlavne je to veľmi praktická vec. Neľutujem, je super, že človek môže mať v kufri zároveň bordel a čisto. EXTERIÉR - ZATMAVENIE ZADNÝCH OKIEN Nakoniec som sa rozhodol, že do toho idem, tiež celkom impulzívne z ničoho nič. Na aute sú najtmavšie 5% keramické fólie Brawix. Bál som sa toho, ale nakoniec som s tým veľmi spokojný a zvažujem jemné fólie aj na predné okná (napriek ilegalite), primárne z dôvodu toho že na aute sú social-okná a keď pečie slnko, nedá sa to vydržať. EXTERIÉR - LAKOVANIE HAGUSOV Hrozne mi vadila dvojitá farba plastovej a kovovej časti hagusov, čo som už v minulosti riešil Plastidipom. Nebolo to vôbec trvácne, olúpal sa. Nakoniec som teda zvolil cestu autolakýrnika a nalakovania do čiernej lesklej. Žiaľ, ani tu nemám fotku. EXTERIÉR - ÚPRAVY PODVOZKU Odkedy bol na aute nahodený nastaviteľný podvozok, nesiahol som naň ani raz. Veľkou nevýhodou bolo, že podvozok veľmi zvýraznil zapustené kolesá, čo som musel riešiť rozširovacími podložkami (vpredu 10mm, vzadu 15mm). Prednú nápravu som znížil o ďalšieho cca 1,5 cm, čím už auto nestojí vpredu vyššie, ako vzadu. Žiaľ, nemám asi žiadne fotky, ktoré tieto zmeny ukazujú. Tu je jedna fotka, kde auto bolo v procese znižovania, ešte som ho však musel zdvihnúť, keďže si moc sadlo. Snáď sa mi v blízkej dobe podarí nafotiť táto zmena. Dávam teda univerzálnu fotku. 1 Quote Link to comment
MorDecaY Posted October 8 Share Posted October 8 Tak a s tím displayem jsi mě nasral 😄 Já se do toho teď zpátky pustil, že si to konečně dodělám a ty tu dropneš, že to máš 😄 Jinak krásně sníženo, mega prcina nyní 0 Quote Link to comment
PAPAPINE Posted October 16 Author Share Posted October 16 @MorDecaY hej no, pacilo sa mi to a podarilo sa mi ten display zohnat celkom lacno. aj ked cela akcia ma nakoniec stala asi okolo 80€, kedze som toho musel kupit viac 😄 ked uz som zohnal tie zadne vyhrievane sedacky, muselo to byt takto... dakujem, znizene to je fakt celkom dost, ale vyzera to fajn 🙂 0 Quote Link to comment
PAPAPINE Posted October 21 Author Share Posted October 21 Ešte narýchlo priložím ďalších pár zmien, ktoré som doriešoval. Prvou z nich bolo konečne vytúžené odstránenie zámku radiacej páky (DefendLock). Keďže mám už v aute iný zabezpečovací systém a tento cca rok nepoužívam, rozhodol som sa ho odstrániť. Samotné odstránenie nebolo až tak komplikované, ale bolo celkom časovo náročné. Keďže bol systém namontovaný zospodu auta a nám sa kvôli tomu nechcela rozoberať veľká časť auta, tak sme sa rozhodli odrezať konzolu, ktorá systém drží a tým pádom ho odstrániť. Rezanie trvalo cca 3 hodiny malou brúskou s rezným kotúčom. Veľkou karboškou by asi bol problém sa tam dostať, je to celkom delikátne miesto. Pôvodná radiaca páka (komplet hlavica + manžeta) bola nahradená Škoda originálom z Octavia 3. Ďalšou zmenou na ktorej som dlhšie pracoval bol Climatronic alá B7. Aj keď tento konkrétny je z VW Tiguan r.v. 2016. Keď mi prišiel, vyskúšal som funkcionalitu. Následne išiel na zmenu podsvietenia a ja som zatiaľ riešil rámček (ktorý ešte stále nie je 100% dokonalo doriešený). Celkovo príjemná zmena, ktorá bude super, keď rámček dotiahnem do konca. Žiaľ, jediná fotka na ktorej je vidieť za dňa je tá vyššie, tam ešte nebol rámček. A poslednou menšou zmenou je predpríprava tlačítka na parkovacie senzory. Kedže som ho dostal grátis k zvyšným autodielom, rozhodol som sa ho namontovať skôr než ho zasa niekde stratím. Zatiaľ je napojené iba jeho podsvietenie. Senzory sú zatiaľ v nedohľadne, ale keď prídu, tak chcem určite FL senzory s ukazovaním na rádiu a samozrejme komplet predok zadok. PLA sa riešiť zatiaľ nechystám. 1 Quote Link to comment
HONZAV1 Posted October 23 Share Posted October 23 Nevím, v čem je rozdíl, ale má paní má předfl. 2008 a senzory pípají i ukazují na rádiu - vše origo z výroby. 0 Quote Link to comment
MorDecaY Posted October 23 Share Posted October 23 tvoje paní má Bolero či Columbus, ne ? Papík má MIBa a tam to možná trochu záživnější jelikož to je předfacelift 🙂 0 Quote Link to comment
PAPAPINE Posted October 24 Author Share Posted October 24 @HONZAV1 uprimne sam este neviem, ako to riesit a co vsetko to obnasa. ked sa priznam, tak o problematike senzorov nemam moc nastudovane, iba viem, ze niektore RJ nepodporovali zobrazenie na radiu a mali iba pipák. ked uz to ma byt, tak v plnej palbe. @MorDecaY najzazivnejsie na celom MIBe je problem s podsvietenim. vlastne sa to tyka asi aj zadneho panelu zo sup2, climatronicu z tiguanu a neviem coho dalsieho. kedze mam BSG a nie BCM, tak to nevie ovladat jas, takze cez den je to mega tmavé. akurat to, ze malokto na SK vie urobit BCM swap a ked to urobia, tak za to pytaju okolo 1000€ 0 Quote Link to comment
MorDecaY Posted October 24 Share Posted October 24 Asi tě čeká cesta do Prahy 😄 Haborák to dělá dosti často. Ale překopat na BCM ti přinese více benefitů, udělal bych to. 0 Quote Link to comment
PAPAPINE Posted October 25 Author Share Posted October 25 @MorDecaY Haborákovi som písal, ten to nerobí, vraj ale má nejakého kamoša. Cena je ale tiež 20k Kč, čiže neviem, ci sa niekam oproti SVK posuniem 😄 BCM urcite chcem, otvori mi to nove moznosti aj v retrofitoch. chcel by som zaplnit ten posledny, 16. PIN v spatnych zrkadlach napriklad 😄 tiez mi chyba konfiguracia komfort nastaveni v budikoch, o ktoru som prisiel 0 Quote Link to comment
MorDecaY Posted October 26 Share Posted October 26 Tak škoda no 😄 Hele, jen se vrátím k tomu displayi. Jak to máš chycené? Zajímá mě jestli to máš rozebíratelné 😄 0 Quote Link to comment
PAPAPINE Posted October 26 Author Share Posted October 26 @MorDecaY displej je rozoberateľný, aktuálne je tam mierne zacvaknutý plus poistený obojstrannou tesa páskou, keby náhodou. neprišiel som na to, ako urobiť konzolu tak aby tam bol reálne iba zacvaknutý (rozoberateľne) bez nutnosti použitia pásky. ale drží to statočne. 0 Quote Link to comment
Recommended Posts