Jump to content

Poruchy a problémy

Guest Kokxo

Recommended Posts

• 3 weeks later...

Ahoj, před týdnem jsem nechal dělat nový rozvody a pumpu(sada Febi a vodní pumpa Graf) na 1.9 tdi bxe a objevil se takový šustivý zvuk. Předtim tam byla origo pumpa s plastovou vrtulkou a nově graf má kovovou. Je to stejný případ jako výše? Mám takovej dojem, že za studena je to slyšet míň než za tepla.

zvuk z kabiny

zvuk z venku

• 1 month later...

Ahoj, oktávka 1.9 tdi pd kód motoru BJB.

Hlásí mi chybu přes Bluetooth Elm:

P0237 Turbocharger Boost sensor Circuit Low..

Senzorem to není, vyzkoušel jsem z druhého auta. Mám podezření na kabeláž, tady na fóru jsem se dočetl, že to trpí, láme se nebo prošoupe někde pod startérem. Setkal se s tím někdo? Je nějaký způsob, jak to potvrdit ( proměřit )?

Jinak turbo i egr funkční. Poprvé když se to stalo tak jsem chybu smazal a v pohodě. Podruhé to samé. Teď ve čtvrtek ( jel jsem v tom slejváku ) to vyskočilo znovu a už nejde vymazat. Respektive hned vyskočí znovu, není potřeba ani nastartovat. Hledám někoho šikovného z Prahy nebo okolí, kdo ví co a jak a byl ochotný se na to mrknout. Samozřejmě zaplatím. 

Předem děkuji za každou radu či pomoc

Dobrý den,

stala se mi taková nepříjemná věc,u octavie ii jsem omylem natankoval místo nafty benzin.

Octu jsem od pumpy na laně dotáhl domů a ted řešim jak to palivo dostat z nádrže.

Potřeboval bych poradit jak na to.Za rady a nápady předem děkuji

• 3 weeks later...
  • 2 years later...
  • 2 years later...

Zdravím. Ma niekto skúsenosť s tým že auto šľape ako hodinky mimo dialnice no po dlhšej jazde na diaľnici začne strácať výkon a potom znova nabehne bez nejakej kontrolky? Plyn na podlahe, auto pomalí spomaľuje na cca 100km/h občas aj na 50km/h a potom sa pomali vykon vrati. Nemusim ani zastavit ani vypnut auto. Naposledy po 4 hodinách jazdy mi to spravilo prvý krat a potom sa to stale opakovalo a obcas som mal pocit ze auto reagovalo s oneskorenim 2-3 sekundy. Bol som v niekoľkých servisoch a aj v škodovke. Na diagnostike neukazuje žiadnu chybu takže nikto nevie co to môže byť. Je to octavia 2 facelift 77kw 2012. 350 000km. Nove rozvody, filtre, EGR atď. o auto sa starám a stale ked sa vyskytol nejaky problem tak som to hned riesil aj ked donedavna bolo auto bezproblemove niekolko rokov. Turbo pôvodne a palivo som tiež tankoval dobre. Používam to auto na cesty SK-DE no neviem si predstaviť ze ten výkon stratí úplne, niekde mimo SK, to nemôžem riskovať ale nikto sa do toho auta nepusti lebo netušia co s nim je. Máte niekto podobnú skúsenosť alebo nejaký tip co by to mohlo byť? V jednom servise poradili vraj by skúsili vymeniť plynový pedal a regulator tlaku paliva vraj nemusia zaznamenať chybu no neviem. 

• Ol@f changed the title to Poruchy a problémy
  • Ol@f pinned this topic

skoro to vypadá na regulaci turba, tam teda většinou bylo třeba i za jízdy vypnout a zapnout zapalování a pak to zase jelo. 350tkm na původní turbo je dost.  že se nerozsvítí žádná kontrolka by tomu také odpovídalo, pokud to není určitý typ závady nezůstane to tuším v paměti motorovky uložené, takže nevíc easy by asi bylo nějaký OBD BT adaptér a jakmile se to stane, nevypínat zapalování dokud je nevyčte paměť závad. Jestli je to poFL auto je tam i DPF taky možný zdroj problému.

• 1 month later...

Zdravim.Chci se Vás zeptat.Kdo by mi vyčistil Egr ventil a dal do základního nastavení?Jsem z Prahy 18,ale vyskytuji se i na P10.

Totiž problém je takový že ve VCDS mi to hlásí špatné vedení zpětného výfukových plynů.A při takovém chladném počasí mi to špatně startuje.

Prosím pomozte mi.Diky