Přejít na obsah

Raketka

Doporučené příspěvky

policajtky dopraváčky sú najhoršie a ešte tí mladí frajeri :palec: ...so starými sa dá dohodnúť :)

To je dikutabilní - já např. nikdy neměl problémy s Policií, a nezáleželo na věku, i když jsem udělal přestupek, vždy jsem jednal slušně a nehádal se zbytečně o tom jestli má radar kalibraci nebo nevím co, prostě jsem to udělal, tak jsem to jako chlap přiznal.

To třeba bruder ani nejezdí Oktou RS a nějak ty problémy přitahuje - dostane body ani o tom pomalu neví, Policie si ho loví v provozu a on se s nima ještě domlouvá a poučuje je...

Odkaz ke komentáři
To je dikutabilní - já např. nikdy neměl problémy s Policií, a nezáleželo na věku, i když jsem udělal přestupek, vždy jsem jednal slušně a nehádal se zbytečně o tom jestli má radar kalibraci nebo nevím co, prostě jsem to udělal, tak jsem to jako chlap přiznal.

No a není to zrovna u tebe tak, že je ti to celkem jedno?? ...Vy stejně všechno řešíte služebně, nebo ne??

Odkaz ke komentáři
Nechápu?!

Já měl takovej pocit, že u armády je to jako u policie - že neprobíhá standardní "civilní" proces, ale předává se to k řešení tvému služebnímu nadřízenému a řeší se to v rámci armády?? Nebo je to blbost...vlastně když o tom teď přemýšlím, tak ani nevím, proč jsem si to myslel :smich:

Odkaz ke komentáři

Nevím jak na Slovensku, ale v ČR řeší trestné činy definitivně PČR, vyjímkou jsou trestné činy ve vojenských objektech, kdy začne šetření VP, ale pak předává PČR.

Přestupky taky řeší PČR, resp. úřad obce s rozšířenou pravomocí, jedině když trváš na tom, že jsi voják, lze to předat veliteli útvaru, který má co se týká přestupků také pravomoc, ale už jen zahájení řízení je narozdíl od civilu zpoplatněno, tuším, že teď je to 1000 Kč, nevratých při jakémkoliv výsledku, což je v kombinaci s tendencí dávat horní tranice trestů co se pokut, bodů i zákazu činnosti týká, evidentně nevýhodné.

Odkaz ke komentáři
Přestupky taky řeší PČR, resp. úřad obce s rozšířenou pravomocí, jedině když trváš na tom, že jsi voják, lze to předat veliteli útvaru, který má co se týká přestupků také pravomoc, ale už jen zahájení řízení je narozdíl od civilu zpoplatněno, tuším, že teď je to 1000 Kč, nevratých při jakémkoliv výsledku, což je v kombinaci s tendencí dávat horní tranice trestů co se pokut, bodů i zákazu činnosti týká, evidentně nevýhodné.

Jo, tak to je ono...to jsem myslel. Akorát jsem žil v domnění, že to řeší vždycky automaticky ten velitel útvaru a jinak to ani nejde. Jinak z toho co píšeš je to fakt asi nevýhodný, pokud nejsi s tím velitelem jedna ruka a nevyřešíte to večer u piva. Díky za upřesnění, zase jsem chytřejší :smich:

Odkaz ke komentáři

Večer u piva to nevyřešíš i kdyby to byl Tvůj tchán - na útvar to přijde spisem, který je automaticky evidován a už se neztratí...

Dřív to automaticky řešil velitel - vojáci z povolání neměli občanské průkazy, ale jen služební, takže ani v civilu neutajili povolání, ale dnes máš OP normálně, takže je to na Tobě co u silniční kontroly řekneš - jestli je lepší to za 1000 + 2 body řešit přímo na silnici, nebo si to nechat poslat do práce, dát 1000 za správní řízení, pak pokuta na horní hranici, body a ještě problémy.

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...