Přejít na obsah

Úprava sání 1,6 AEE


miklisek

Doporučené příspěvky

Vítej na fóru. Klapku by snad uměli dodat ve Škodovce. Zkus se poptat v nejbližším autorizáku. Číslo dílu je 1JO 129 594 C. Když jsem to googlil, našlo to akorát německý ebay a to ještě na Golfa, takže držim palce. Líp podle mě uděláš, když si poskládáš vlastní sání. Pro auto to bude lepší a pro tebe levnější. Já jsem s úpravou spokojen, klesla mi dlouhodobá spotřeba a zvlášť v létě bylo znát, že motor má lepší tah. Poznal jsem to v kopcích na pravidelných trasách. Někde jsem četl názory typu, že ve velký zimě s tim budou problémy, ale to si nemyslim, protože spoustě lidí tam chybí ta hadice mezi krytem svodů a klapkou už jakou dobu a žádný negativní vlivy to nemá. Takže žádnej strach a klidně se do toho pusť :)

 

Díky moc :-) Takze myslis ze kdyz tam ten regulator vzduchu tak to nevadi? Nebude se delal zahrivat motor? ... Jinak kde by bylo nejlepsi natahnout sani, kde by bylo nejchladnejc v motoru? Napojit to z chladice? Dik za odpoved ;)

Odkaz ke komentáři

a ako to ma fungovat? kedy to ma pustat teply a kedy studeny vzduch?

 

Už je to dlouho co jsem si s tím hrál, ale myslím že to bylo tak že za studena by měla být v poloze sání ohřátého vzduchu od svodů, po zahřátí se má teplý vzduch uzavřít a sát studený :)

Když ji hodíš do horké vody měla by se začít "přestavovat", tak jsem ji zkoušel i já, bohužel moje se na pohled sotva hnula tak jsem ji rozdělal a zjistil že je rozsypaná, takže jsem ji dal pryč...

Upraveno uživatelem Romix95
Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...
  • o 2 měsíce později...
  • o 3 měsíce později...
  • o 2 týdny později...

Taky to tak chci vyřešit, protože ten filtrbox v Okťe je netěsnící kravina... :D

 

Sací hadice vůbec není "vysavač", jako když člověk dá ruku na klapku, odsávání mám zacpané, trvale odpojené, takže tudy to nepřisává.

 

Takže to chci vyřešit jako ty, pak to bude něco jiného...

Takhle to saje všude možně, takže toho studeného vzduchu do motoru stejně moc nejde, protože to tím delším sáním saje málo...

Upraveno uživatelem Romix95
Odkaz ke komentáři
  • o 11 měsíců později...
  • o 2 měsíce později...
  • o 8 měsíců později...

Tak, z nudy jsem si vzal ponaučení ze zamýšleného spojení kolena z feldy a filtru co se mi tam ani nevejde (Simota Carbon Charger původně ze Suzuki Swift 1.4 :huh: ), je to velká věc, pomalu jako sportovní tlumič na 120ku.

 

Nyní, k tématu - Rozhodl jsem se pro koupi vámi koumaných dílů pro studený sání ze stěny chladiče.

Kupování nových dílů je blbost, ebay rozhodně ne. Vrakoviště je určitě dobrá volba.

Bohužel mi vrakoviště nepřálo ale za slušnou cenu 680,- s poštovným z portálu Bazoš neberte to.

 

Koncem týdne se do toho pustím, snad všechno sedne jak má. Zatím přikládám ukázkové foto, modrá část bude zachována z origo motoru, červená se pouze zaklapne na místo toho laufu z výroby, pacička pro uchycení na ventilový víko chybí u 8v (a packu sem stejnak urazil), hranol a nástavec do stěny se tam přišroubují, nebo přichytí stahovací páskou.

 

post-36256-0-01818800-1465162687_thumb.png

Odkaz ke komentáři

Tak, hotovo. Nebylo to sice plug'n'play jako jsem si představoval ale potřebné úpravy nebyly nijak náročné. Snad to tu nedávám zbytečně a někomu se to bude hodit.

Pokud se vám nedaří sehnat škodovácký díl, použijte díl z VW (jako já), jak už jsem napsal, nachází se na 1.4 16v a to na všech vozech koncernu od roku cca 96.

Postup je jednoduchý:

 

Sehnat 90°koleno sání, plast s držákem na hadici od předehřívače vzduchu, gumovou spojku a samotný plast.

 

1. Vycvakneme šnorchl z plastu s klapkou - u mě držel navíc na třech sponách z boku - doporučuji vzít štíkačky, uštípnout hlavičku a zbytek prošťouchnout dovnitř pomocí kladiva a plochého šroubováku.

2. Nacvakneme 90°koleno, ujistit se že sedí, já ho zajistil páskou, protože se mi pacička uvnitř ulomila ale drží fest i bez packy.

3. Plast s držákem je zabezpečen taky pacičkou, která se ráda láme, takže se nepokoušíme do plastu lézt.

4. Nacvakneme gumovou spojku.

5. Držák sání si dáme na stůl a uřízneme část na obrázku s dvěma dírami, tento plast brání v zasunutí plastu a úchyt byl u VW dimenzován jinak.

6. Dále ubrousíme cca 5mm z obou zubů na pravé straně plastu - prochází zde lanko pro otevírání kapoty tak aby ho bylo kudy vést.

7. Umístíme plast do místa pro sání, ujistíme se že lanko není přiskřípnuté, > pokud ano opakujeme bod 6 nebo vybrousíme drážku.

8. Pevně zajistíme plast na místě, neměl by se moc hýbat či kývat, označíme šroubovákem či tužkou a vyvrtáme díru cca 2,5-3mm.

9. Dírou nad držákem a v samotném držáku (kterou jsme vyvrtali) protáhneme stahovací pásku, jednou rukou držíme držák a druhou utahojeme pásek tak, aby se plast hýbal co nejméně, ocásek pásky odstřihneme, to samé opakujeme pro druhou díru a držák je na místě.

10. Nasadíme gumovou spojku a je hotovo :palec:

 

 

Místo vrácení hadice zpět do předehřívače jsem ji stahovací páskou umístil hned pod plast, tudíž se nenasává vzduch od svodů ale právě z místa kde jsme si umisťovali plast. - Standardní hadice z výroby sahá cca do míst nad předehřívačem, měl jsem dvě hadice, tak jsem jednu rozpůlil, slepil páskou a zabezpečil svorkou a délka naprosto sedí.

 

Časová náročnost cca 60-90minut.

post-36256-0-25308600-1465648236_thumb.jpg

post-36256-0-78650200-1465648254_thumb.jpg

post-36256-0-00062300-1465648277_thumb.jpg

post-36256-0-02987400-1465648297_thumb.jpg

post-36256-0-19449800-1465648315_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...

Po necelých dvou týdnech, zážitky... Spotřeba spadla z 7,2 na 7,0l/100km, netuším jak ale teď to dělá nehoráznej rámus (zvuk motoru) ale zátah to má lepší. Stahovací pásky trošku vadí opěrný tyči haubny ale drží tam, mírný rachtání při zátahu kdy se motor klepe, jinak pohoda a spokojenost! :palec:

Odkaz ke komentáři
  • o 6 let později...

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...