Přejít na obsah

Oznamovna


Doporučené příspěvky

 

Ale o tom to přeci není.

Všechno s toho je prznění, o tom je náš mateřskej jazyk, stačí lidovej, né nutně pravopisnej. Až takhle začnete i mluvit tak už tu doufám nebudu :asie:

Takže "obyčejných" lidí si nevážíš?

No a tímhle si to rozštípnul. S diakritikou teda nemusíš tolik přemýšlet ale přesto radši píšeš bez ní abys to měl složitější :smich:

btw ono je to bez tý diakritiky složitější i na čtení ale to asi jen pro ty starší který stejně časem přestanou prudit :D

 

 

Predevsim moje profese je o narocnem premysleni, toliko k tomu, abychom to nemuseli dal rozebirat. Navic si procvicim slovni zasobu, coz se mi nejen hodi, ale take libi :)

 

"Všechno s toho je prznění," mas tam chybu jako krava ;) Podle me je lepsi psat bez diakritiky, nez psat pravopisny hrubky (tve chybejici carky ted schvalne opomijim). A ano, ted trochu prudim a rejpnu si do s/z, ale pusobi to zajimave v kontextu debaty :) A jak jsem psal, ja pisu bez diakritiky, protoze cesky rozlozeni klavesnice ani nepouzivam a kolikrat nemam po ruce ani klavesnici s ceskymi klavesami.

Upraveno uživatelem Laurin Klement
Odkaz ke komentáři

 

Ale o tom to přeci není.

Všechno s toho je prznění, o tom je náš mateřskej jazyk, stačí lidovej, né nutně pravopisnej. Až takhle začnete i mluvit tak už tu doufám nebudu :asie:

Takže "obyčejných" lidí si nevážíš?

No a tímhle si to rozštípnul. S diakritikou teda nemusíš tolik přemýšlet ale přesto radši píšeš bez ní abys to měl složitější :smich:

btw ono je to bez tý diakritiky složitější i na čtení ale to asi jen pro ty starší který stejně časem přestanou prudit :D

Auuuu, rypes tu do psani bez diakritiky, jak je dnes v mode delat hrubky a pak sam jednu udelas. Takze vidis, i mistr tesar se obcas utne...
Odkaz ke komentáři

Pánové, já už sem tu psal:

Taky nejsem extra češtinář a udělám chybu


Tak to prosím vás nepřetáčejte, nemám rád když někdo lže, nikde sem nepsal o hrubkách ;) Jen sem napsal svůj názor, že se blbě čte text kde nejsou mezery a diakritika, nic víc a nic míň. Znám lidi v mým věku kterým dá velikou práci takovej txt pochopit. Opravdu se líp čte výtěz (hrubka záměrně) než vitez nebo štíhlá oproti stihla atd. Vy mladší s tím asi problém nemáte ale např. to vokecávání že je to z mobilu je směšný. Prestižní věci píšete s diakritikou a tohle fórum nemá být prestižní? Hold (opět záměrně chyba) je taková doba, bohužel smutná.

Odkaz ke komentáři

Suldo, taky nemam v praci klavesnici s diakritikou, komunikuju vyhradne anglicky, nebo nemecky, mam doinstalovany cz balicek, ale ten na pc pouzivam tak leda, kdyz pisu seminarku polovicce do skoly.

Neni to starou skolou, mozek si to je schopny poladit a doplnit i text bez pismen (mnohokrat dokazano) a pri rychlem cteni to ani nezaznamenas, ze neco chybelo. Stejne tak vyznam slov pochopis az z kontextu - zrovna u zde uvadenych 'zmatecnych' slov musi ten kontext byt tak jasnej, ze vas druhy vyznam slova ani nenapadne. Hrubky tu sice casto vidam a to dokonce od adminu, nebo nejsikovnejsich lidi, co znam osobne, ale beru to tak, ze tohle je portal venovany autum, vzajemne pomoci a informacim. Mozna si nekdy pomyslim, ze je clovek trosku krupan, kdyz to prehani casto se sebeprezentaci osobniho zivota, a pak najednou na foru vidim, co pise, ale tak to proste je a ja to tak beru, dospele lidi prece nebudu vychovavat a vazim si jich pro jejich ochotu a znalosti.

Podle me je to nerealne. Navic pokud to myslite opravdu vazne, tak verim, ze jste na spatnem foru a meli byste byt spise na nejakem grammarnnazi mistu, ktere se napriklad venuje starocestine ;)

Odkaz ke komentáři

Suldo, to neni prestizni, respektive ja to jako prestizni vec nevnimam. Ten tvuj priklad s vytez/vitez, tak mne se zase lip cte "vitez", nez "vytez" s diakritikou. A fakt chapu, jaky problemy ti to muze delat, protoze ja ten problem mam evidentne s hrubkami psanymi s diakritikou. Napriklad na facebooku jsem byl v jednom bazaru a sice vsichni psali s diakritikou, ale co slovo, to minimalne 1 hrubka. A jsou to i/y, s/z nebo nekdo je schopnej dokonce napsat slovo "vidite" jako "vidi te", a pokud mas vetu o 5-6 slovech a je v ni 8 chyb, tak to se fakt neda cist. Chybejici carky zase slevaji slova dohromady, vyznam vety se prakticky vytrati.

Schvalne jsem ted chvili hledal a behem minuty nasel - neni to extrem, ale strasny to je dostatecne :D

 

Prodám mobil honor c4 stav jako noví velká výdrž baterie osmi jadrovi procesor rám 2 GB cena je pevn

2 200 Kč
Liberec

Cena je pevná je knemu nabíječka


Raym0n: presne, podstatnejsi je obsah, nez forma.

Upraveno uživatelem Laurin Klement
Odkaz ke komentáři

Jasně že ty dvě slova co sem napsal jsou samotný o ničem, stejně jako narážka na staročeštinu, teda jestli to tu opravdu vyznívá jako vážný "boj" proti chatařům, tak v tom případě ne ;) Proto se budu opět opakovat. Jen vyslovení názoru v reakci na post od KaJe. A fórum přece není jen o autech ale i k jiným debatám. Pro mě má i tato přínos ;)

Neni to starou skolou, mozek si to je schopny poladit a doplnit i text bez pismen (mnohokrat dokazano) a pri rychlem cteni to ani nezaznamenas, ze neco chybelo. Stejne tak vyznam slov pochopis az z kontextu - zrovna u zde uvadenych 'zmatecnych' slov musi ten kontext byt tak jasnej, ze vas druhy vyznam slova ani nenapadne.

Ty dvě slova sem plácl za pochodu a tím jak je kdo schopen rychle nebo pomalu číst a jak to vnímá si určitě nejsem jistej, každej sme nějakej. Mě trvá dýl louskat tyhle posty bez diakritiky než s ní. Tu starou školu sem myslel tak, že se snažím prostě psát a číst, tak jak mě to naučili, je to pro mě jednodušší ;)

Odkaz ke komentáři

Myslim, ze tohle tady nikdy neprojde, protoze snazsi je pri nejasnostech napsat o ujasneni v dalsim postu. Pripadna administrativa hlidani jazyka by zabrala moc lidi a jak by se pak resilo, co je horsi prestupek, jestli spatne rozlisovani me/mne, nebo s/z, nebo jen chybejici diakritika, tezko rici. Podle me utopie.

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...
  • o 2 týdny později...
  • o 3 měsíce později...
  • o 3 měsíce později...
  • o 4 týdny později...
  • o 2 měsíce později...
  • o měsíc později...

PC bych řekl, že je v pohodě. Tohle je vyloženě vyhodnocení webu OC, resp. forum OC. Řekl bych, že ten problém není přímo na hostingu OC, ale je tu nějaký externí odkaz, který vede na ten miner. Každopádně mě to trošku štve, že se sem občas nemůžu dostat. Ale to vem čert, spíš to beru z pohledu dalších lidí, kteří se s tím mohou potýkat a nabýt pocitu, že je OC zavirovaný.

Odkaz ke komentáři
  • o 4 týdny později...
  • o 5 týdnů později...

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...