Přejít na obsah

HEX CAN Kabel


kubajs

Doporučené příspěvky

  • o 8 měsíců později...

Z Číny a dívat se po nejnovější verzi V2 za 24 USD, nebrat ty levné. Je to k nerozeznání od originálu, vč. nápisů, odpojitelného kabelu, vícebarevného LED proužku, který je krásně viditelný a informuje barvou, co to zrovna dělá (původní měla jen diodu zespodu, co nebyla vidět. Na rozdíl od 4 roky starého kabelu mi to auto načítá přes CAN automaticky, původní jsem musel ručně vybírat v seznamu svoje auto. A na první pokus to zapíše všechny změny, původní třeba i na 20 marných pokusů. Ale i když psali, že se nemusí měnit datum, tak to platilo v červenci. Zkusil jsem to v srpnu a už to psalo, stará verze, nic to nechtělo dělat, až po změně datumu zas jak jsem byl zvyklý dřív. To je škoda. Taky pro jistotu vypínám wifi na noťasu, i když píšou, že by to nemuselo být nutné. Taky nemusím zakazovat antivir, u původního to byla nutnost, jinak vždy smazal spouštěcí exáč vcds.


Ale pokud chceš fakt jen načíst a smazat závady a ne detailně konfigurovat jednotky, tak stačí i bluetooth nebo wifi ELM327 adaptér a program Carista do mobilu, tabletu nebo Androidového autorádia.

Odkaz ke komentáři

To je přesně on. Odkazy mizí do dvou dnů, tak pro ostatní, hledat něco jako: 2017 VCDS HEX V2 VAG COM 17.1.3 VAGCOM, už na fotce je vidět, že je kabel odpojitelný. Kvůli té indikaci činnosti barevným proužkem to má smysl proti staré verzi. Cokoli levnější než 24 USD je stará verze.

Pozor, vypínat radši internet při použití programu, neaktualizovat. Jednou jsem nevypnul wifi a už to píše, že je nová verze. Zmizí ta hláška jen, když si změním datum na červenec. Nevím, kam, se to v registrech uložilo. Ale dnes si ověřil, že program stále funguje, i když datum nezměním. Vyplašilo mě to. U starého kabelu jak to jednou napsalo oznámení nové verze, tak už jsem pořád musel měnit datum, i když jsem aktualizaci nikdy neprovedl. Něco se asi zapíše do registrů.


Jinak co vše umí nebo ne, si musíš nastudovat jinde. Na něco je potřeba program VAS, i s adaptérem VAS 5054A stojí od 60 USD výš, na Alíkovi. Vše přes VCDS nejde. Třeba jak vypnout trvale kontrolu žárovek, což chtějí lidi co tam mají ledky a nechtějí používat odpory, tak to se dělá právě přes VAS. Na Youtube jsem našel návod:

Odkaz ke komentáři
  • o 4 měsíce později...

keby niekto chcel skusat cinu, tak od tohto predajcu som bral a kabel funguje dobre :) bral som tu v2 s vcds 17.8 .... po par spravach som zistil ze ma aj cesku verziu, no treba o nu poziadat kedze ju v ponuke na predaj nema.... meno predajcu je SZ431CAR store a ponuka tuna https://www.aliexpress.com/store/all-wholesale-products/621261.html?spm=2114.12010608.0.0.8564c9OddeWE

 

Odkaz ke komentáři
  • o 4 týdny později...

Zdravím, snažím se nějakým způsobem rozjet ukazování teploty oleje na maxidotu. Volal jsem do autorizáku, jak se k tomu dostat (dal jsem jim i VIN), a řekli mi, že by mělo stačit změnit servisní interval na variabilní a začne to ukazovat. Tak jsem zagooglil a podle fór a youtube by mělo stačit změnit v controlleru 17 (instruments) oil quality na high, případně ještě pár dalších věcí. Problém je, že když si to načtu na svým autě, tak namísto nějakýho cca 30bajtů dlouhýho hexa stringu (co byl třeba v tutorialech o nastavování světel) tam mám ty bajty jen tři a nastavujou úplně nesouvisející věci (viz fotky).
Auto je 2009/1 - vizuálně předFL, motor už TSI a elektronika možná taky po-FL.


Napadá mě několik věcí co se můžou dít, poradíte někdo?

1) Nevím jak přesně funguje VCDS - jestli ty popisky k jednotlivým bajtům/bitům vyčítá z ŘJ auta, nebo je má uložený v té spoustě LBL a dalších souborů ve složce programu, nebo někde úplně nahardcodovaný v exáči. Tudíž buď mi VCDS špatně detekuje typ auta (což by odpovídalo tomu nápisu KOMBI tam, mám sedan), nebo mu chybí nějakej ten LBL soubor pro můj model?
2) Jsem ve špatné řídící jednotce, není to 17ka. Zkoušel jsem prohlídnout i Engine, tam to není, Engine 2/3/extended či jak mi to vůbec nenačte.
3) Nejde to tím GUI klikátkem, musí se to dělat přes tu položku "přizpůsobení" (adaptation?), manuálně zadat číslo a uložit?
4) Stará verze firmwaru ECU nebo budíků. Nedá se někde zjistit, jaký jsou novější + changelogy?

5) Moje budíky to nepodporujou? Mám verzi 1Z0 920 843 C a někde tady na fóru se psalo, že "D"-čkový to podporujou jen po nějaké úpravě a až "G" verze to má v defaultu. Je tak, nebo to půjde i na mých?

6) Nějakej filuta už si s tím hrál přede mnou, a naflashoval tam nějaký kraviny...
7) Je to čínskej kábl (VCDS-HEX-V2) a proto mi vrací kraviny a některý jednotky nenačte...

Případně pokud někdo máte návod jak pro blba (programátora) jak ten program pořádně funguje a jak s tím zacházet, mohli byste se podělit?

post-55197-0-05247400-1516134677_thumb.png

post-55197-0-50351400-1516134685_thumb.png

post-55197-0-61996200-1516134693_thumb.png

Odkaz ke komentáři
  • o 3 týdny později...
  • o 2 roky později...

@bobo99

S Tebou je hodně těžké pořízení a hlavně ztráta času, psal jsem Ti co máš za možnost a ty se furt ptáš jak malý kluk.

Nevěřím Ti ani to, že sis četl toto vlákno od začátku, kde by si pochopil co jsem Ti zde postnul.

Pokud chceš čínu tak si kup dle odkazu od @emartin

Kluci zde na fóru Ti poradí jaký máš koupit ověřený funkční kabel v odpovídající cenové relaci, jak píše kolega @motorpower

 

Odkaz ke komentáři

Radas dekuji ti za info o mem cteni-jsi znalec a vis kam se ja doctu-pokud vis vic veci co delam spatne-porad,budu ti velice vdecnej.A ano uz se blizis k memu dotazu-ano chci cinu,ktera to umi-umi vycist pin immo-pokud by jsi cetl  moje vety tak uz davno pochopis-ze nejsem profik co chce profi veci a vydelavat na tom.A zavidim lidem co se vyloupnou na svet a hned maji o vsem prehled a vi co kde a jak koupit-proto takove lidi ja nedokazu ani zaplatit-protoze zlatem neplatim.A pokud te az tak obtezuje dotaz amatera co ma oktu 4-5 mesicu-zrid si na forech profi sekci a povol tam pristup pouze clenum co se prokazi tim,ze vi co maji,umi a nebudou psat dotazy jako ja.

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...