Přejít na obsah

Vyhřev sedaček dodělaní


Petan

Doporučené příspěvky

  • o 3 týdny později...

Zdravim, pac sem o tom uvazoval tak sme se o tom bavili s kamosem, ten rikal ze to kluci montuji do octavek a fabek, neorigo decky zacalouni do sedadel a pridaji dva vypinace pro kazdy sedadlo zvlast. Cena setu je prej kolem dvou a pul litru + cena prace. Jeste sem to nevidel v akci tak az to bude mit kamos v aute tak muzu poreferovat. Jinak sem se dival na panel climaticu s ovladanim vyhrevu a cena byla starsiho kolem 3500kc takze neorigo se mi zda levnejsi reseni otazka je jestli je to ta spravna cesta, precejnom je to dalsi el. kravina ktera je v aute neorigo.

Odkaz ke komentáři

Zrovna včera jsem dodělal neorigo dečky do OII. Dečky stály cca 2tisíce, nicméně umožňujou ovládání pouze ve třech režimech (nic, I a II). Ovládají se kolébkovým přepínačem který je nutné někam umístit.

Moje řešení:

koupil jsem nefunkční ovladač Climatronicu, z něj přehodil do svýho dvě ovládací kolečka, dvě SMD ledky a 3 SMD odpory + jsem z něj použil plastový rámeček s výřezem pro ovladače. Tím odpadne nutnost cokoli kódovat, jelikož panel Climatronicu je stále stejný. No a k dodané krabičce která řeší ovládání jsme si dodělal jednoduchej obvod kterej mi převádí signál z origo Climatronicu na dvě relátka. Jelikož má originál ovládání pět poloh, tak jsem polohu tři až pět využil pro tzv komfort režim. Ve výsledku to funguje takhle:

0 - vypnuto

1 - stupěň I

2 - stupěň II

3 - 10s pauza pro startování a žhavení, 2 minuty stupěň II, 3 minuty stupěň I a pak úplné vypnutí

4 a 5 - jako stupěň 3, jen s delšími časy (pro tužší zimy ;) )

 

Na stupeň 3 až 5 se tedy nemusí člověk o nic starat, nastartuje, zahřeje mu to zadek, vypne se to a je klid :smich:

 

Celkový náklady:

2300 dečky pro obě sedadla včetně vlastní řídící jednotky

400 nefunkční Climatronic na součástky

a k tomu pár součástek, víceméně ze šuplíku.

 

 

Takže za cca 3000 komplet pro obě sedadla. Dečky prodává HT Car System a jsou nastříhaný cca přibližně na OII sedačky (verze HTS12C-2).

Práce je teda na tom docela dost, vyndat sedadla, odčalounit, nalepit, začalounit, protahat kabely, ale děláme to pro sebe ne :palec:

 

Každopádně nelituju, za ty prachy spokojenost :lol:

 

Výhoda: cena

Nevýhoda: pouze dva stupně a menší plocha než origo dečky, nicméně tam kde to má hřát to hřeje zcela dostatečně :palec:

Odkaz ke komentáři

Popravde toto zni fakt nejlip, Goose klobou dolu, mel by si to poslat do bolky jako zlepsovak, ja porad vaham jeslti udelat neorigo, protoze kdybych chtel splasit panel climatiku (nemam climatronic) s vyhrevem, tak sem nasel jenom jeden a ten byl za trojku + dva sada, nebo 4 sedadla od nekoho kdo menil za RS nebo kuzi.

 

Ale proc pisu, nemohl bys tu tak nejako nadhodit jak si to pozapojoval?? schema rukou nacrtnute ci tak neco?

Odkaz ke komentáři

Ahoj, diky! :lol:

Pokud by někdo chtěl, můžu zaslat schéma či obrázek plošného spoje převodníku, ale nemám bohužel zapojení Climaticu takže nevím jestli ti to pomůže. Sám to mám na Climatronic.

Případně se dá i udělat verze která řídí stejně jako origo OII stupeň 0-5, pak by úplně odpadla krabička od HT Caru. Otázkou je jestli by prodali jen samotný dečky. Když budeš chtít cokoli poradit, klidně napiš na goose@dvnet.cz nebo SZ. Pokud by byl zájem, dalo by se to udělat jako set (správné kablíky na propojení přímo do konektorů OII).

Odkaz ke komentáři

Nj, tyhle ty věci je lepší už koupit rovnou s novou károu a promyslet to dopředu, dodělávání je většinou hodně finančně náročné a komplikované. Na druhou stranu ale chápu, že každý nemá na nové auto a pokud ano, má určitý limit, do kterého se člověk rád vejde a pak samosebou musí něco oželet. Dnes, když jsem objednával vůz už vím, že se nevyplatí šetřit za každou cenu, ale potřebné věci tam šoupnout už rovnou z fabriky, předejde se spoustě problémů. Ale jak říkám, když člověk kupuje vůz starší, nemůže si moc vybírat, to je jasné.

Odkaz ke komentáři
  • o 4 týdny později...

Na dodelani zadnich vyhrevu je potreba:

 

- decky do sedaku a opery (cisla podle typu potahu)

- ridici jednotku ( 3T0 959 772 ( B ) )

- spinac levy a pravy (3T0 963 105 A, 3T0 963 106 A)

 

- kabely

 

Pak asi bude potreba nosic strukturni (1Z0 857 289 C ) + krytka spinace vyhrivani sedacek (1Z0 863 289 A) a jiny popelnik ? Nebo popelnik zustava ? Co je vsechno treba ?

Odkaz ke komentáři

Ahoj mám čersvě namontovaný výhřev předních sedaček do O II. Koupil jsem to ve Vsetíně u fy HT car system za cca 2.300.- a montáž tamtéž za 1.000.-Kč.Je to super i s montáží za cca 3.300.-,kdo by se s tím dělal a navíc máš i atest.Za jedno odpoledne je to hotovka a už to hřeje.Zdar ome

Odkaz ke komentáři
  • o měsíc později...

Dneska jsem dodelaval vyhrevy na zadnich sedadlech a mam par dotazu:

Kde vede original kabel z opery ? Zkousel jsem ho davat vsemozne a vzdycky je hodne skriply.

 

Druhy problem je trosku vetsi. Mam original kabelaz, takze s tim nebyl problem. Dopredu vede celkem 5 kabliku:

2 bile - jeden hrubsi - ten mi konci u praveho predniho kola a nevim kam ho zapojit

a druhy tensi - ten prijde zapojit do BMC - bila svorkovnice, pin 21

pak je tam kablik na osvetleni ovladacu

dalsi je do pojistkove skrine

a posledni by mel jit taky do pojistkove skrine, na pojistku 46

No vsechno jsem to zapojil krome toho hrubsiho bileho kabliku a tlacitka po stisknuti klasicky sviti, jenze sedacky nevyhrivaji ... Nikde jsem nic nekodoval. Vsechny jednotky jsem prolezl a nikde nic na kodovani nebylo ... Takze nevim jestli se musi neco nekde nakodovat nebo jsem to spatne zapojil ?

Odkaz ke komentáři

Nechapu to. Nevim proc z toho svazku vedou dva bile kabely ? Navic kdyz jsou vzajemne propojene... Ve schematu se o zadnem druhem bilem dratu nepise ani zminka a ten delsi jsem napojil az do BCM - bila svorkovnice, pin 21 (coz by stacilo asi k sedadlu spolujezdce, 10-polova svorkovnice, pin 1). Takze kdyz bych pripojil ten druhy bily kabel k sedacce spolujezdce, tak si myslim, ze to nebude mit zadny vliv. Ale treba by to zaclo fungovat :palec:

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...