Přejít na obsah

HandsFree GSM II alebo GSM III a Bluetooth


Doporučené příspěvky

C jde upravit a funguje jako B, D už jsem měl třeba v Yetim a funguje jako E, nastavit nepůjde nic , nic nebude vidět, pouze půjde zvednout hovor.

V tomto případě už je lepší používat k obsluze vlastní telefon.

Ale není to moje parketa, B mám na prodej a je na předf. nejlepší, a E mám na prodej také, za 2500,-

A ještě se dělala bez označení a funguje také.

Upraveno uživatelem motorpower
Odkaz ke komentáři

Jaky android a jake jabko, ja rozdil v podpore ip4 a ip5. Potom na prefl budiky mas omezeny vyber jednotek s protokolem ddp http://wiki.ross-tech.com/wiki/index.php/Telephone_Retrofitting

 

Pokud mas novejsi telefon, tak budes asi muset obetovat podoru maxe a vystacit si jen s columbem.

 

Jinak z osobni zkusenosti, koukal bych hlavne po HF typ 2, typ 3 je autotelefon a vse zustava ulozeno v jednotce + si neprectes sms s diakritikou (zdravim "smartfouny")

Odkaz ke komentáři

Ja to zatim vyresil jednotkou 3C8-035-730-B s tim ze ovladani na pred fl maxiku nefunguje a ovlada se to pomoci FL radia. (Bolero nebo Columbus). Jedinou nevyhodou teto varianty je slozite sparovani s novym telefonem. Da se to vyresit pomoci PolarFisu (viz Alessi) nebo vymenou Maxidotu za FL. Zatim jsem ale zadny FL maxik za slusne penize nenasel tak mam smolika.

 

Nemate nekdo Maxidot FL benzin???

Odkaz ke komentáři

Ahoj, snazim se utridit si informace ohledne HF jednotek...

 

Jestli jsem dobre pochopil, tak jednotky GSM II Standard (typ 2) pracuji jako handsfree (HFP + PBAP protokol) a GSM III Premium (typ 3) pracuji jako autotelefony (rSAP protokol). Vyhodou GSM II je (doposud byla) podpora jakehokoli telefonu (neumi SMS). Vyhodou GSM III jsou rozsirene funkce, avsak podpora telefonu je mensi.

 

Predpokladam, ze jednotka 1Z0 035 729 je GSM II (typ 2). Doposud jela se vsemi telefony (protokol HFP), s maxidotem v preFL a zaroven s Columbusem. V posledni dobe vsak nefunguje s novymi telefony (s Androidem).

 

1) Proc? Nove telefony prece umi HFP protokol, ne? Da se tato jednotka s novymi telefony nejak rozchodit?

 

Co se tyka novejsich FL jednotek... Mel jsem zato, ze jsou vsechny GSM III. Nyni se vsak docitam, ze to uplne tak neni pravda... Znamena to tedy, ze pokud bych vyzadoval GSM II jednotku zobrazujici na Columbusovi a ozelel zobrazovani na preFL maxidotu, nemusim shanet pouze vyse uvedenou jednotku.... Pri pouziti FL jednotek v preFL vsak nastava problem.... Ke sparovani telefonu s jednotkou je maxidot potreba. To se resi docasnym premontovanim jednotky do novejsiho auta a po sparovani telefonu zase zpet.

 

2) Existuji novejsi jednotky GSM II pro FL, ktere by fungovaly kompletne s Columbusem bez potreby sparovat telefon pres maxidot?

 

Procetl jsem snad cele forum a udelal si nasledujici list, kde vsak chybi novejsi jednotky...

 

GSM II (predFL maxidot Y, Columbus N)
5P0 862 335 - DDP Y, BAP N, A2DP N, rSAP N, HFP Y,
5P0 862 335 A DDP Y, BAP N, A2DP N, rSAP N, HFP Y,
5P0 862 335 B DDP Y, BAP N, A2DP N, rSAP N, HFP Y,

GSM II (predFL maxidot Y, Columbus Y)
1Z0 035 729 - DDP Y, BAP N, A2DP N, rSAP N, HFP Y,
1Z0 035 729 B DDP Y, BAP N, A2DP N, rSAP N, HFP Y,

GSM III (predFL maxidot Y, Columbus Y)
7L6 035 730 - DDP Y, BAP ?, A2DP ?, rSAP Y, HFP ?,
3C8 035 730 - DDP ?, BAP ?, A2DP ?, rSAP Y, HFP ?,
5N0 035 730 - DDP Y, BAP Y, A2DP ?, rSAP Y, HFP ?,
5N0 035 730 A DDP Y, BAP Y, A2DP ?, rSAP Y, HFP ?,
5N0 035 730 B DDP Y, BAP Y, A2DP N, rSAP Y, HFP N,
5N0 035 730 C DDP Y, BAP Y, A2DP N, rSAP Y, HFP N,

GSM II (predFL maxidot N, Columbus Y)
1Z0 035 729 A DDP N, BAP Y, A2DP N, rSAP N, HFP Y,
1Z0 035 729 C DDP N, BAP Y, A2DP N, rSAP N, HFP Y,
1Z0 035 729 D DDP N, BAP Y, A2DP N, rSAP N, HFP Y,
1Z0 035 729 E DDP N, BAP Y, A2DP N, rSAP N, HFP Y,
7P6 035 730 ? DDP N, BAP Y, A2DP Y, rSAP N, HFP Y,
5K0 035 730 - DDP N, BAP Y, A2DP Y, rSAP ?, HFP ?,

GSM III (predFL maxidot N, Columbus Y)
3C8 035 730 A DDP N, BAP Y, A2DP Y, rSAP Y, HFP Y,
3C8 035 730 B DDP N, BAP Y, A2DP Y, rSAP Y, HFP Y,
3C8 035 730 C DDP N, BAP Y, A2DP Y, rSAP Y, HFP Y,
3C8 035 730 D DDP N, BAP Y, A2DP Y, rSAP Y, HFP Y, SMS Y, WIFI Y
5N0 035 730 D DDP N, BAP Y, A2DP Y, rSAP Y, HFP Y, SMS Y

 

Y/N = Yes/No

DDP = Display Data Protocol (preFL maxidot)

BAP = Operating and Display Protocol (FL maxidot)

A2DP = Advanced Audio Distribution Profile (hudba pres bluetooth)

HFP = Hands Free Profile (stary protokol - podpora vetsiny telefonu)

rSAP = Remote-SIM Access Profile (novejsi protokol - vice funkci, horsi kompatibilita s telefony)

 

Informace, ktere jsem zde uvedl NEMUSI odpovidat realite !!!!! Nasbiral jsem je z ruznych prispevku a zkusenosti (mozna i tech Vasich) na forech. Zbytek jsem doplnil z odkazu nize...

 

http://wiki.ross-tech.com/wiki/index.php/Telephone_Retrofitting

 

Verim, ze to muze mnohym usetrit spoutu casu ;-)

 

Byl bych rad, kdyz by informace uvedene v tomto prispevku potvrdil/vyvratil nekdo zkuseny, abych mohl pripadne chyby opravit.

 

Zaroven budu vdecny za zodpovezeni mych otazek :-)

 

Diky!

 

Upraveno uživatelem DawiDX
Odkaz ke komentáři
Guest marrtinn

přátelé, kamrádi, :rolleyes:

mám takovej problém, v autě (octavia 2010 L&K poFL) mám bluetooh jednotku 5N0035730C a columbuse, puvodně tam byl parot c 3100, kterej sem nechal demontovat a chtěl jsem používat origo jednotku, naprogramoval jsem si na maxíku telefon, telefon se spáruje, načtou se kontaky, cože je v pohodě, vytáčení mikrofon funguje,volaný mě slyší, ale já jeho ne, nejde zvuk z repráků, nevíte někdo co stím?

Odkaz ke komentáři
  • o 3 týdny později...
Guest marrtinn

nebude patrně zapojený line in konektor do navi, při demontáži parota ho nevrátili (při instalaci parota ho museli odpojit)

Děkuji za odpověď, akorát by mě zajímalo, který konektor to muže asi být? :blink: měl jsem vyndané rádio, a nezdálo se mi že by tam nějaký konektor chyběl, akorát jsem tam viděl dva nezapojené drátky a to konkrétně tuším modrý a žlutý. Nemuže to být třeba tím, že je bluetooth jednotka špatně nakódovaná?

protože je slyšet, že reproduktory reagují na při změně hlasitosti telefonu, leč nejde z nich slyšet žádný zvuk jenom šum. jaké je potřeba kodování na jednotku 5N0 035 730C?

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...

Ahoj,mám jeden problém...Mam OII RS MR.08 MF volant,Columbus,HF GSM III r SAP 5N0 ... ...,Telefon SG S4.Problem je ten,tel.se normalne spoji s HF vydrzi cca 2min. na signalu,potom signal z HF zmizi,za cca 20s. se signal znovu objevi na cca 1 min. potom signal znovu padne,a po cca 5 min.napise na maxidotu hlasku "mobilni telefon neodpovida"...a telefon uz se nepripoji,nebo az po dlouhe dobe,ale cele se to znovu opakuje.Tohle se deje od doby co jsem poridil novy tel. SG S4.Se starym SG S2 vse funguvalo bez problemu.Zkousel jsem prehodit SIM zpet do SG S2 a vse funguvalo normalne.Potom jsem zkousel vse znou propojit HF s tel.smazat ucty v HF GSM III i v tel.Udelat zakladni nastaveni tel. SG S4....a nic nepomaha.Problem je tedy zcela urcite v telefonu SG S4 ale kde???...nevite prosim nekdo co s tim???

Jeste pripominam ze ze verze Androidu v SG S4 je 5.0.1 po aktualizaci Androida jsem udelal zakladni nastaveni a nic nepomohlo...:-(

 

Upraveno uživatelem Jirka_ai1
Odkaz ke komentáři

ja nez aktualizoval (taky samsung S4) na 5.0.1 tak se prihlasoval zcela bez problemu, po kazdem nastartovani se ihned prihlasil, ted se nekdy nespoji a trva mu to dlouho (ujedu i treba 5 km) nez zjisti, ze je mobil v aute a pripoji se. Mam HF 7P6 bez RSAP, ale rekl bych, ze ocividne bude problem ve verzi androida nez v samotnem mobilu.

 

Jinak Jirko, dnes jsem instaloval nejakou drobnou aktualizaci androida, ale nezkousel jsem jeste v aute, zkus si to nainstalovat.


Simku mam cca 3 mesice novou, menil jsem u operatora za simku starou cca 10 let :smich:

Odkaz ke komentáři

jj sama, jen jsem dal tlacitko "instalovat" (ale ja to mam zaskrtnute, aby mi hledal sam nove aktualizace) ... akorat nevim proc, po nainstalovani se mi automaticky zapnul "snadny rezim" tak pokud by to udelalo i tobe, prehod si to na klasicky rezim v nastaveni ...

 

jinak jak jsem psal, u androida 4.4 jsem nespozoroval zadny problem s pripojenim mobilu, volanim nebo prehravanim muziky ...

Odkaz ke komentáři

a

Ahojte mám trochu problémy s bluetooth modulem v O2 před FL. Rádio je Nexus, přístr. deska s Maxidotem, a miltifunkční volant.

 

1. nemám anténu, tak funguje jen na krátkou vzdálenost - ale co jsem sehnal na netu antény přímo pro O2 tak mají takovej hranatej konektor - jako kolíček pro internetový kabely. Ale já mám v tom modulu kulatou díru se závitem a uprostřed s kolíkem - jako koaxiální kabel. Takže potřebuju šroubovací a tu jsem nikde nenašel - nevíte kam se po ní podívat?

 

2.Když připojím mobil, funguje auto jen jako náhlavní souprava - tzn. hovor musím přijmout na telefonu - tlačítko pro příjem na volantu nefunguje, jen pro přerušení hovoru. Taky si myslim, že by přes volant mělo být možný hledat v tel. seznamu a tak - to mi nejde.

 

3.Měl jsem v autě Bluetooth vypnutý - nechal jsem to v servisu přes počítač aktivovat - až tam dám tu anténu, musí se to zase nějak přes ten počítač nastavit, nebo se aktivuje sama?

 

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...