Přejít na obsah

Výfuk a vše kolem něj

TomášT

Doporučené příspěvky

• o měsíc později...

Zdravím, měla bych dotaz. Praskl mi přední díl výfuku (od motoru). Po prohlídce v servisu mi bylo řečeno že moje oktávka má zrovna takový díl, který je málo k sehnání. Opravdu jsem našla zatím jen jeden jediný a to za cca 6.000,-. Proto se ptám, zda s tím má někdo zkušenost a nešla by ta část vyměnit za klasickou, kterou mají skoro všechny oktávky (1997, 55kw, AEE)? 13523870_10201828161623465_201430059_o.j

Odkaz ke komentáři
  • o 6 měsíců později...
  • o 5 měsíců později...

Tak se zeptám jinak na něco jiného.

Chci sundat parohy, sundam štít, šrouby u parohů vyšroubuju, ale dole tu rouru drží 2 (3?) šrouby, ale nejdou povolit ani za nic.

Mají se vzít hrubou silou/větší ráčnou, nebo jsou ty dva kusy výfuku svařený?

Byl bych vděčný aspoň odpověď na tuhle otázku, děkuju.

Odkaz ke komentáři

Díky za info :palec: . Chci si pohrát s parohama, zahladit povrch, ubrousit zbytečnou litinu a obalit termopáskou nebo termosprejem "pro efekt".
Parohy jsem sundal ale dole zůstaly na těch štefech, těsnění vypadalo v cajku ale pro jistotu vezmu až se do toho budu pouštět. :ph34r:

Odkaz ke komentáři

Mno já o tom taky něco četl,

Jedni říkají že bububu, pásku ne, svody se musí chladit jinak prasknou. (páska zadržuje výměnu tepla mezi parohy a vzduchem -> křup)

A druzí že pásku jo, že to maličko zvedne výkon (...) a že se rapidně sníží teplota pod kapotou a v okolí, díky lepšímu odvodu tepla do výfukový soustavy.

Co je na tom pravdy netuším, ale vzhledem k tomu že se mi nedaří najít svody na tuhle oktávku a tenhle motor (svody z felície/golfa/polo prý nepasují) tak nevím jak dál, ale to se odkláním do tuning/tuzing tématu.

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...