Přejít na obsah

kolik vlastně oleje do motoru

Doporučené příspěvky

zdravím, nedávno jsem měnil olej ve svém autu a zajímalo by mě kolik se má nalít oleje do motoru 1.9 TDi 66kw ALH. Já měl za to že 4,3 litru ale když jsem dolil 4 litry tak na měrce to bylo až úplně po horní čárku. Nevím jestli správně měním olej a tak by mě zajímal Váš postup výměny. Dík

Odkaz ke komentáři

a díval ses po nastartování? vždy si ještě natáhne pár deci olej. filtr.

Jinak pro tebe je směrodatný, řídit se dle rysek. Vždy tak zhruba doprostřed. Po pár jízdách to zkontroluj, jestli nějak neubylo a hotovka

Odkaz ke komentáři

tam není co vycucávat, starý olej se ti drží ve filtru a samotný filtr je umístěný výš, jak vypouštěcí šroub - tzn. všechen olej vyteče sám (až na ten filtr, ten odšroubuješ a vyleješ)

Odkaz ke komentáři

Tak to asi bude v tom chladiči oleje :D . Jinak jsem vše vypustil, vyměnil filtry, dolil ty 4 litry, zkontroloval hladinu která byla u horní rysky. Potom jsem nastartoval a ohřál motor na 90. Když jsem kouknul na hladinu tak byla skoro úplně na stejným místě. Předpokládám že ten chladič má samostatný vypouštěcí šroub. Takže teď mám smíchaný 2deci starého oleje, tak to abych udělal výměnu už po 5 tisících :lol: . Někde na internetu jsem kouknul na postup výměny a tam vysával olej pumpou a vůbec jsem si nevšiml že by nějaký chladič vypouštěl. Jinak dík za radu ;) , doteď jsem měl banzín a tam jsem jenom vyšrouboval zátku a vše vyteklo.

Odkaz ke komentáři
  • o 3 týdny později...

Já jsem si teď taky měnil sám a jak jsem vytáhl tu vložku z filtru a viděl ten starý hegeš co tam pod ní zbyl,napadlo mě to hned odsát stříkačkou,to soudruzi moc dobře nevymysleli,zůstává tam toho dost,potom je nový olej hned po startu černý od toho shitu,co zbyde v chladiči,navíc tam podle mě zbydou i nečistoty,které,pokud se nedostanou znova do oběhu hned,tak se nalepí na nový filtr a zbytečně ho zaserou.Plechová kartuše mi přijde jako lepší řešení a cenový rozdíl je minimální.

Horší je spíš,že jsem neodhadl dolití mezi rysky a nalil jsem to až na horní rysku :) nemůže se tímto stát nějaká katastrofa?Jezdím s tím normálně a zatím nic :palec:

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
    • Zdravím, mám tady takový záhadný problém. Z ničeho nic náhodně začne blikat displej climatronicu, po chvíli se k tomu přidá kontrolka airbagu, která se rozsvítí a "pulzuje" ve stejném rytmu jako climatronic a občas k tomu na maxidotu vyskočí "snímač oleje do dílny". A teď se k tomu přidá i to, že pokud je to auto v téhle " chybě" tak nejde nastartovat, prostě jen točí a nechytne, musím třeba 2x 3x vypnout zapalování a zase zapnout aby chytlo. Tato chyba se objevuje absolutně náhodně a neobjevil jsem žádný spouštěč toho. Jinak auto jezdí absolutně bez problémů a vše funguje. Na odkazu video jak bliká climatronic.Díky za každou radu.https://drive.google.com/file/d/1LCbdYU5Kk29SsHvF5B61BJq0NzYHi9sQ/view?usp=drivesdk
    • Ahoj Jen to trochu oživím,  nechal jsem dodělávat tažné v autorizáku kde se mě technik ptal co s tím budu tahat a když jsem řekl že jen příležitostně klasickou vlečku na bordel a tak, tak mi řekl že chlazení a altík řešit nemusím, pokud bych chtěl tahat karavan tak potom už ano. nechal jsem montovat oddělávací tažné za cenu 15k s daní a bylo do na OIII combi Fl 2018
    • Dovoluji si předpokládat že ti nevylejzaj kuličky na čepu pořádně promazat a nezasunutou kouli vyzkoušet ve svěráku pomocí té páky jestli se ty kuličky aretují jak mají. upozorňoval mě na to technik že se to může stát
  • Vytvořit...