Přejít na obsah

Rozměry alu kol a pneu


Dakie

Doporučené příspěvky

  • o 7 měsíců později...

Měl bych dotaz pro majitele OI RS. Mám v TP zapsány kola 17" (spidery) a pneu 205/50-17. Co je třeba udělat pro to, aby mi do TP zapsali alternativní rozměr pneu na tyhle kola v rozměru 215/45-17 a 225/45-17. Hledal jsem, ale všude se píše jen o zápisu jiných kol, kde je potřeba typovej list atd., u zápisu alternativního rozměru pneu je to stejný? Díky

Odkaz ke komentáři

Sice bych Ti přál,aby jsi se v pátek dozvěděl příznivou informaci,ale to spíš začne v pekle sněžit,než by Škoda povolila jiné pneu.

Je to přesně tak jak napsal Houmik.

Jinak pokud nechceš užovky,pořiď širší ráfky,na 7" ráfku nečekej žádnej zázrak ani s gumou 225x45.Stejně bude u patky utažená a není to moc hezký.

Odkaz ke komentáři
  • o 3 měsíce později...
  • o měsíc později...

Zdravím

 

Mám dotaz Pujdou mi tato kola :17" 5x100 pneu 225/45 R17 na octavii I ??

Nebude to nekde drhnout nebo tak neco ?? Vubec tomu nerozumim nejaky rozmery atd , tak radsi hazu dotaz

Diky

 

šířka, ET?

 

četl si vůbec první příspěvek?

Odkaz ke komentáři

Měl bych dotaz pro majitele OI RS. Mám v TP zapsány kola 17" (spidery) a pneu 205/50-17. Co je třeba udělat pro to, aby mi do TP zapsali alternativní rozměr pneu na tyhle kola v rozměru 215/45-17 a 225/45-17.....

Tak muzes to udelat ale stoji to penizky, k kolum Spyder mam TÜV-Protokoll i s gumama 215 a 225 ale musis s tim na stk, tam udelat sepcial kontolu a pak ti to na urade zapisou :rolleyes:

Ale cena za prohlidku variuje dost od jedny stk stanice k druhy a musi to byt zastupce dekry, protokol je nemcky....

Odkaz ke komentáři
:angry: a jaká je šance zapsat 17 pokud vzácný prodejce opoměl ten jedinečný TL jaksi nedali přestože mají schválení provozu i doporučení na model.Ve škodovce,která dělá i STK mi bylo řečeno ať se zkusím zeptat-takže čekám na jaro vezmu zbytek papírů co mám k 17 nasadím je a zkusím se zeptat.Předešlý majitel opožděně po prodejci TL vyžadoval a ten se divil,že ho většinou nikdo nechtěl tak se s tím nezabýval a na STK mu problémy nedělali. :( je šance nebo to pustit k ledu.
Odkaz ke komentáři

Nazdarek, mam vybrane 17" ALU s gumama 215/45 a resim dilema.

Jsou to 8Jx17 5x100 ET32. V TP mam 6Jx15 ET38 a 6,5Jx16 ET42. Trochu se bojim toho, ze ta 8palcova sirka s ET pouze 32mm bude čouhat.

Koukal jsem v eshopu ze 8Jx17 ET35 jsou vicemene ideal. Pri ET32 uz ale psali, ze budou potreba upravy. Jsou ty 3mm opravdu tak kriticke? Nejezdim nalozeny, ani 200km/h a 205mm gumy na 8palcovy rozmer nepripadaji v uvahu. Ale nechci koupit kola a pak dostat na STK za usi...

 

Jezdite nekdo podobne kola? Jak ty kola zapsat uz jsem procetl, jenom potrebuju posledni posveceni :)

Odkaz ke komentáři

Ahoj.Myslím,že přesně Ti nikdo nedokáže odpovědět.ET 32 je opravdu jak se říká na hraně a záleží i na zvolené značce a typu pneu.Používám dvoje kola s ET 32,8" a 8,5" a oboje lehce škrtali při propružení o plast.Na obou mám rozměr 225.Myslím tedy,že s rozměrem 215,který se trochu víc na ráfek natáhne by to mohlo být dobré.I v případě,že by to trochu škrtalo,to nebude neřešitelný problém.

Nevím co myslíš tím dostat a uši na STK,pokud budeš mít doklady,není důvod.

Odkaz ke komentáři

Jako chces mi rict, ze na STK ten technik jenom vezme TL, mrkne na kola jestli sedi rozmer a guma, pochvali je, da podpis a razitko za 300,- a odjezd?

Co jsem cetl TUV protokol (podle ktereho se dela TL) http://www.aez-wheels.com/certificates/00042051/42051507.pdf, tak prilohy 22F; 24J; 24M; 366 presne mluvi o tom, aby tam bylo bud tvrdsi perovani nebo vytazeny blatnik, tem stupnum a sirkam uz nerozumim. To je na STK nezajima?

Nebo prodejci a STK proste vyplni TL na jakykoliv typ aby meli kseft?

Odkaz ke komentáři

Na každé STK je postup asi různý.Zapisoval jsem troje kola a více méně vždy byl postup stejný.Chodil pod autem,očumoval a jediné co zkontroloval bylo číslo KBE :rolleyes: Ani jedno si nevzali ke kontrole list s podmínkami.Mám vážné obavy,že vůbec nevěděli jak příslušnou kontrolu provést.Ale jak říkám,jinde to mohou mít zmáknuté.Důležité je,aby jsi neměl plasty zjevně odřené od gum,pokud by to škrtalo.

Odkaz ke komentáři

Je možný že nemůžu přes brzdič RS dostat 9x18 ET32 ? Teď tam mám 1.5cm podložky, ale když chci zapsat kola do TP na základě TL tak musí zmizet. Dělal jsem to v noci :D a přišlo mi že předky bez podložek nenasadim

Upraveno uživatelem Gerdy
Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...