Přejít na obsah

2.0 + LPG


Doporučené příspěvky

@karelkopp Tak adaptace máš výstavní, to plynař naladil pěkně. Na lpg mírněji chudší, ale úplně v pohodě.

Tlak ti to nějaký zobrazuje, ale nevidím jednotky (předpokládám kPa) a přijde mi dost vysoký. Ale nevím velikost tvých trysek a tak. Nicméně bych se zkusil podívat na ten tlak za studena, když ti to pozdechává. Teď mě nenapadá, čím by to mohlo být.

Jinak bacha, přijde mi z fotky, že máš povolený reduktor na držáku.

Pro představu přikládám foto mojí přestavby: AQY Elpigaz

 

IMG_20201102_110244.jpg.472c2cf1a4d9de982bfa000a142defe5.jpg

1019197334_panelLPG.jpg.b60121ee3181374ee63c7d8de4b59e44.jpg

Odkaz ke komentáři

@karelkopp Pokud by to bylo jak říkáte, tak to určitě nebude tlak 3kPa. (myslím si, že to nebude tlak nádrže). Tech 160kPa bude u vstřiků - ukazuje to i při vypnutém motoru, protože to zůstává natlakované. Pokud byste povolil hadici před vstřikovací lištou a tlak ufouknul, kleslo by to na nulu. Můžete to vyzkoušet.

@HONZAV1 U Brna - plynař co je smluvní technik HTS ze Zábřehu. V podběhu to není ideální - delší hadice a reduktor je ochlazovaný více proudem studeného vzduchu.

Odkaz ke komentáři

@karelkopp Pokud jsi opravdu vypustil všechen tlak, tak by to mělo padnout na nulu, nebo máš špatně vybraný typ tlakového senzoru v softwaru, nebo nemá defaultně rozsah až do 0 nebo je špatný. Těžko říct, zkus si o něm dohledat víc, zkontrolovat správně vybraný senzor v softwaru. 

Nevím, to jsou věci co mě napadají, tvůj systém neznám. O svém elpigaz jsem si taky musel vše dohledat, poté co mi nikdo z odborníků nepomohl.

 

Odkaz ke komentáři

Za chvíli jedu do prace tak se pro jistotu podivam ale tusim ze jsem to jiz kdysi studoval protoze jsem si kdysi omylem vynuloval nastaveni lpg do zakladniho nastaveni takze sem fyzicky dohledaval cidla aby to bylo vse spravne nastavene nicmene co jsem na netu koukal tak by mel mit rozpeti tlaku 0-400kpa takze je klidne mozne ze je kaput a dava vyssi hodnoty nez ma

Odkaz ke komentáři
  • o 3 týdny později...

Takže peripetie se starty na benzín je možná u konce. Tak moc jsem se zaměřil na to, že to je spojené s LPG a že se mi rozhodily  hodnoty v řj, že jsem zapomněl na to ostatní... no jo, prostě auto už má 20 let a má natočeno poctivých 400tkm... nebudu napínat. Vyměnil jsem palivové čerpadlo a tváří se to, že je to OK. První start na benzín byl sice hodně nevyvážený a zdechlo to, ale napodruhé to chytlo... trošku si to pokuhávalo na volnoběh ale při ověřovací jízdě se vše dalo do pořádku. Zkoušel jsem během jízdy přepínat LPG/benzín a taky OK, opětovný start OK. Ještě uvidím zítra při ranním startu na studeno - má být něco málo pod nulou, tak uvidím. Pak napíšu. Kéž by to bylo "jen" v tomto. pozn.: Čerpadlo jsem dával Pierburg (jen mě naštvalo, že u toho nebylo zrovna nové těsnění, to staré už bylo dost jeté ale nezbylo mi, než ho tam vrátit.)

Odkaz ke komentáři

@zdenda2.0 Tak super, problém vyřešen. Občas je potřeba se chvilku zamyslet nad spojitostmi, než něco řešit ukvapeně.

Já i po přeladění mapy (tedy lambda korekce v pohodě 0 až +3%) mám problém se studeným startem při cca 10-15°C. Napoprvé zdechne (ani pořádně nenastartuje) a napodruhé už chytne. Vyšší i nižší teploty v pohodě, takže zatím neřeším. Až budu mít chvíli a chuť, zkusím změřit tlaky paliva podle DP.

Odkaz ke komentáři
  • o 5 měsíců později...
V 24. 11. 2020 at 13:51, Eidam napsal:

@zdenda2.0 Tak super, problém vyřešen. Občas je potřeba se chvilku zamyslet nad spojitostmi, než něco řešit ukvapeně.

Já i po přeladění mapy (tedy lambda korekce v pohodě 0 až +3%) mám problém se studeným startem při cca 10-15°C. Napoprvé zdechne (ani pořádně nenastartuje) a napodruhé už chytne. Vyšší i nižší teploty v pohodě, takže zatím neřeším. Až budu mít chvíli a chuť, zkusím změřit tlaky paliva podle DP.

Tak tohle mám teď poslední dobou taky.. Start až na druhý pokus .. Už si to nějak vyřešil ?? 🙄

Odkaz ke komentáři
  • o měsíc později...
V 2. 7. 2021 at 7:51, Eidam napsal:

@jedlis zatim jsem ty starty nevyresil. Nemam nejak cas a zase tolik me to netrapi, kdyz jinak auto funguje😀 Nevyresil jsi to sam mezitim?

Zatím taky nijak, jak píšeš .. Auto jinak taky funguje jak má, tak zatím neřeším .. 🙂  Ale zkusím ještě čidlo teploty, a další věc je ta, že mám nefunkční mikrospínač v řidičových dveřích, takže mi díky to mu nenasaje čerpadlo benzín pro následný start ..

Upraveno uživatelem jedlis
Odkaz ke komentáři
  • o 6 měsíců později...

Problém ztrácející se chl. kapaliny. Hned napíšu proč to píšu do tématu s LPG. Každý kdo má přestavbu PLG tak má by-pas okruhu vody na reduktor. To že se s tím pánové plynaři moc nepárají asi nikoho nepřekvapí. Mě tam dali nějaké no-name hadice, které po 4 letém provozu totálně ztvrdly + jako bonus tam daly ty nejnuznější eskapásky co se dají sehnat - výsledek byl jasný, každý spoj po několikaletém provozu tekl. Toto jsem už jednou řešil a hadice jsem vyměňoval - na nějakou dobu byl klid. Poslední dobou jsem opět zaznamenal únik kapaliny - ten jsem objevil také u spojů ale vyřešilo to mírné dotažení spon - únik kolem hadic zmizel ALE voda se ztrácela dál (méně ale ztrácela)- ona se neztrácela ale někudy tekla ven (na vaně  jsem měl kapky chl. kapaliny). Po troše zkoumání jsem zjistil, že mi to netěsní kolem čidla teploty. Dost jsem to prohlížel a příruba prasklá není, tak snad to bylo jen staré těsnění kolem čidla. Dal jsem nové a uvidíme. Každopádně, řešil toto už někdo nějakou jinou cestou? Utěsnění pomocí nějakého "tekutého" tesnění apod.? Přeci jen, ta plasotvá příruba už má za sebou přes 20 let a její tolerance asi nebudou tip ťop.

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Příspěvky

    • Zdravím.  Mám takový menší problém. Mám Octavii 2 2.0tdi 103kw bmm PD s dpf a poslední dny si všímám lehkých vibrací za jízdy do kopce na 6.převodový stupěň cca v 80-100km/h. Není to nic hrozného, ale docela mě zajímá kde může být příčina. Auto je nepatrně hlučnější s vibracemi pod pedály. Moje první myšlenka byla jestli to třeba není převodovka, protože má najeto bez mála 290tkm. Předem děkuji za odpověď.
    • twl by me jeblo a zaroven zajimalo kolik by zachranilo PPF nastesti se to nedozvime
    • BUBUTECH, vedel by si dat vyrobit 2ks tych gumenych veci ? Mam vsetky suciastky ale tie stople co tu mas model sa uz nikde nedaju kupit a nemam nikoho co by mi to vytlacil na 3d tlaciarni. Dik za odpoved.
×
×
  • Vytvořit...