Přejít na obsah

Nefunguje centrál u řidiče


Doporučené příspěvky

Čaute,

potřeboval bych opravit centrál u řidiče. Zámek jakoby vůbec nereaguje, u spolujezdce to samo normálně funguje. Nevím, rozebrat tapec, podívat se na to nebo máte někdo nějakou lepší radu, jak na to přímo? Hledal jsem tady podobné témata, ale našel jsem jenom centrál s DO, já mám pouze centrál na klíček. Budu vděčný za každou dobrou radu. Díky.

Odkaz ke komentáři
  • o měsíc později...

Zdravím,

teď jsem řešil to samé, jsou dvě varianty, 1. Rozebrat tap. - vyndat servo motor, opatrně rozebrat plastovou (převodovku)

tedy dostat se k motorku, ten odletuješ, koupíš v modelářské prodejně jiný cca 200,-Kč (ten můj zakoupen Hradci Králové)

Pak jsem připájel nový, zkusil na kabeláži polaritu, jednoduše musí fungovat jako ostatní zatahovat při zamčení a naopak. Musel jsem znovu přeletovat na poprvé jsem netrefil směr otáček, tedy přehodit kabely, je to práce vdaná hodinu, když máš náhradní motorek, mohu nafotit motorek, mám ještě jeden.

Osobně si myslím, že už bych do toho šel 2. způsobem.

2. způsob - zakoupit originál komplet centrál (čtyři motorky, dva řídící do předu a dva řiditelné do zádu)

Stojí 800,- Kč třeba v OB autodíly. Cenově je to sice 800,- ku 200,-, ale vyměníš kus za kusy máš náhradní, což mi příjde jako dobrá investice vzhledem ke stáří Felicií, kde jsou motorky na hraně své životnosti.

 

Motorek má průměr osičky 2mm. Pastorek jde stáhnout a naťuknout na nový motorek celkem dobře, i když někdy velice dobře drží a vytáhne se i s osičkou z motorku, což nevadí protože stejně nefunguje, jen je třeba dbát zvýšené opatrnosti na zoubky pastorku aby se nepoškodily, poškození pastorku map za následek poškození převodů v převodovce, což se shání podstatně hůře.

Tak ať se zadaří. :lol:

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...