Přejít na obsah

kvalita alu kol


doktor

Doporučené příspěvky

  • o 2 týdny později...
  • o 6 měsíců později...

Nevím jestli mluvíte pří o o značce RSW, ale pokud si všimnete, tak na naších cestách jich jezdí 75% ze všech alu na octavkach atd. Naši je mají na octávce taky a letos cestou na dovolenou přehledli z frézované cesty schodek zpátky na asfalt, schodek měl asi 8cm a jeli kolem 60km/h. Jel jsem za nimi, auto se 4mi lidmi a plným kufrem skočilo asi 20čísel. S kolama vůbec nic nebylo a to jsem s nima i pár děr vymetl, takže taky nic. Všechno dneska prochází normama a i ty minimální nároky mají rezervu. Znám asi 15lidí co mají RSW a nikdo nikdy k nám do servisu nepřijel, že se něco děje. Nemám RSW ale vůbec bych se nebál. Snad Vám to pomůže. Mějte se:)

Odkaz ke komentáři
  • o 4 měsíce později...

Jelikož mám pneuservis,snad pomůžu.

jsou to číňani.Stejná kola si nechává dovážet firma GPD a dávají na to loga "Gepard".

Jsou to kola nejnižší jakosti,občas problém s povrchovou úpravou-odloupávají se.

Nemají homologaci.Jsou měkké.

Osobně bych volil nějaká originál kola,pevnostně úplně někde jinde

Odkaz ke komentáři

Tak co som cital ja, KBA tam nemusi byt, lebo KBA je len nejaka NEMECKA znacka kvality. Ak to nie su nemecke disky, nemusia to mat a tiez neznamena,ze nie su kvalitne. Aspon co som ja pocul. Musia mat hlavne TUV certifikat.

 

Ja som teraz bral R15 disky PROLINE - nemecke disky, verzia B700 SI. Bral som ich preto,lebo chcem zimne ALU. A tieto maju tzv. zimnu upravu laku a kedze mali vypredaj skladu,dostal som jeden za cenu R15 plechoveho disku !! Cize nemal som co vahat. Mam tam vsade pri ventilke KBA a cislo a zozadu vyrazene GERMANY,tak sa nebojim,zeby boli zle. Aj na stranke vyrobcu sa da stiahnut certifikat TUV. Cislo na TUV suhlasi s vyrazenymi cislami na disku,cize som spokojny. Disky ako zadarmo.

Odkaz ke komentáři

lebo iba disky ktore maju KBA prejdu TUVkom,alebo ABE certifikatom,ako vravim,jedine automobilky ich mat nemusia kedze tie prechadzaju uplne inym schvalovacim procesom,napriklad v nemecku ti nezapisu do TP rozmer disku,ale KBA cislo,takze si nemozes menit kolesa ako sa ti zachce ani tam,a je to presne kvoli tej ich kvalite,kazdy jeden disk ma svoje KBA cislo,nikdy ine rozmery nemaju rovnake to cislo,a aj presne kvoli tomu sa dava z vonkajsej strany disku,takze ked ta policajt vonku zastavi a skontroluje KBA cislo,presne vie,kto je vyrobca,aky je rozmer,ktore pneu mozes mat k danemu typu autu a podobne

Odkaz ke komentáři

Já vím jak je to v DE a je mi jasný celý schvalovací proces.Ptám se proto,že třeba zmíněná kola RSW nejsou zřejmě vyrobena v DE,ale někde v Asii.Nemají tedy označení ABE xxxxx,ale třeba mají jiné.KBA je pouze úřad samosprávy DE.

Řada států Asie podepsala "dohodu o jednotném přístupu k homologacím" dle ECE,mají tedy právo užívat při dovozu do EU značku E se svým identifikačním číslem.Existuje celá řada národních úřadů,nizozemská RDW,australská DOTARS,taiwaská VSCC,britská VCA,která má i pracoviště pro USA a Asii.

Jde mi o to,jestli není zavádějící tvrdit,že jediné přípustné označení ráfků je ABE (Allgemeine Betriebserläubnis).

Jednoduše řečeno,proč by výrobce kdekoliv jinde než v Německu musel označovat ráfky německou zkratkou pro význam schválení -ABE.

Nic víc,nic míň :pivo:

Upraveno uživatelem mikl
Odkaz ke komentáři

ja som nepovedal ze vsetky disky musia mat ABE,mimochodom nemas pravdu,lebo napriklad aj disky Autec,alebo PLW sa vyrabaju v turecku a KBA cisla maju,u nas ked chces aby disky boli legalne zapisane musia mat nejaky europsky certifikat,takze vyrobcovia z ciny,indie a inych sraciek maju proste smolu,bud svoj vyrobok ponuknu nejakej europskej znacke,ktora da urobit TUV,alebo ABE k nejakemu disku,ku ktoremu potom dostanu priradene KBA cislo a tie potom nosia z vonka uz s vytlacenym KBA cislom na disku,ja som to pochopil takto a je to aj celkom logicke,sme v EU a musime akceptovat vsetky certifikaty v EU,nie mimo EU!

Odkaz ke komentáři
  • o 8 let později...

Oživim staré téma. Přitáhli jsme pro bráchu Octu 1 TDI 81kW po chipu, ale je na 15kách plechách. Chtěl by něco brutálnějšího. Je to na sérii a líbila se mu moje Octavia 1 co měla 18ky. Takže by to chtěl taky zkusit. Má vyhlédnuté tyto: https://www.aaaalu.cz/i4505-18-5x100.0-japan-racing-alukola-japan-racing-jr18-mb-18x8-5j-5x100-et35/ Znáte tu značku? Není to bláto? Nebo máte doporučení na podobná ?

Odkaz ke komentáři

Tvrdý kola neznamená zákonitě dobrý kola. Čím tvrdší materiál je, tím je zpravidla křehčí (pokud se bavíme o litých kolech, kovaný je něco jinýho, a samozřejmě nepočítám NASA materiály ani roztavený plechovky). A hodně tvrdý kolo sice skoro nejde nakopnout, ale když dostane velkou pecku tak místo aby se ohlo tak praskne. Musí se najít co nejlepší kompromis mezi tuhostí a houževnatostí a na to je potřeba čas, lidi a zkušenosti, který firmy vyrábějící fejky nemaj. Ono to není jen o použitá materiálu, ale i o jeho tepelný úpravě. 

Mimochodem, měl jsem i BBS OEM Volvo, co byly šišatý jak vejce a nedovolil bych si říct, že je to špatný kolo, vždycky je to o zacházení.

A jinak zrovna Japany jsem viděl spíš praskat, často vykousnutí kusu límce při líbačcce o obrubník.

Jinak k původnímu dotazu, Octavia 1 na 18" vypadá bez většího snížení stupidně. A ty kola na tom autě navíc nefungujou.

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...