Přejít na obsah

jELDův SUPERB II combi


Doporučené příspěvky

i kdyby to kecalo o 0,5 litru je to na takovej kolos paradni spotreba ( alspon dle meho nazoru )

 

ten muj je asi nějakej rozežranej. teď jsem se fakt snažil, půl nádrže najezdil po okreskách max 100-110km/h, druhou půlku po dálnici max 140km/h a reálně jsem se dostal na 6,8l/100km. ten rozptyl spotřeby jestli jedu volná nebo svižně je dost malej, takže je lepší si trochu zajezdit a mít těch 7,5 než se šudlat a dostat se na 6,8 ;)

Odkaz ke komentáři

ja jen, ze se tu zminovalo, jak je nemozny se dostat pod 6,8 pritom se toho da dosahnout klidne s 1,8tsi benzin.. to ted nemyslim u jizdy z kopce, ale cestu tam i zpet po stejne trase:-)

Odkaz ke komentáři

no 6,8 s tsi možná ano, ale bez dálnic a města, průměr včetně tohoto se dá tak 7,5-8 (a to na dálnici max 130 a žádná divočina)

myslím, že kluci se Supama psali o průměrce, myslím že v případě Jeldy i Lukeho, včetně dálnic apod.

Upraveno uživatelem jar_da
Odkaz ke komentáři

u mě servis po 30K před 14dny.

 

já jen čekám, kdy přijde někdo s 3.6 V6, že s ní jezdí za 4,8l/100km. líbí se mi, jak někdo s jiným autem, ještě otcovo, říká, že ty moje spotřeby jsou nesmysl. minimum kam jsem se na nádrž dostal je 6,5l.

 

jen pro zopakování, jestli to někomu třeba uniklo- spotřeby, které uvádím já jsou na celou vyjetou nádrž, tzn občas třeba za 2dny, občas za týden. je to kombinace všech myslitelných jízdních prostředí, tzn dálnice, Praha (kde mi třeba v Ječný ukazuje průměrnou klidně i 24l/100km), okresky. samozřejmě, že kdybych dával spotřeby na dílčí jízdy třeba ČB-Praha, kde jedu 90% okresku a volně, tak se možná dostanu i pod 6l reálně, jenže tohle nevím jak spočítat.

Odkaz ke komentáři

nerikam, ze jsou nesmysl, priste bych doporucil 2x cist, az pote se vzrusovat.

 

psal jsem, ze na takovou spotrebu moc blaznis a urcite se da jit niz, vse je o tom, kdy mas DSG naucenou radit, protoze jak doufam vis, DSG je adaptabilni. A jeste k dalnicim jizdam- nikdo tady netvrdi, ze jezdime 130, proc taky, to radej driv vyjedu.. Jezdime 110km/hod u superba nebo klementa 1,8tsi DSG na tempomat a tam ma motor kolem 6,5 l konkretne na te O2face! :blink:

Odkaz ke komentáři

ono se do klementa a superba v plny jinej benzin nedava :palec:

 

a je to fajn, kdyz musis treba predjizdet, zadny nabirani rychlosti za autem, pekne z pruhu, slapnout a zaradit se :blink:

V6 uz moc zere a ten vykon uz fakt nepotrebujem..

ale to vy jiste se 125kw znate taky kluci.. :palec:

Upraveno uživatelem Mišel
Odkaz ke komentáři

no při 110 km/h na dálnici předjedeš tak akorát kamiony a k tomu zas tak zrychlit nemusíš :blink: ,

to je zase debata,

kluci si mezi sebou porovnávají spotřeby při normálním ježdění, oba dva, prostě normální cestování, tak jako u většiny, dálnice 150, okresky kde to jde 100-110, město 50,

když někoho dojedu, tak předjedu ...

 

taky mi přijde trochu mimo koupit 1,8 tsi a jezdit s ním dálnici 110 kvůli spotřebě, proč si teda tatík nekoupil 2,0 tdi, tam by jezdil tímto stylem o litr a půl méně než s benzínem, 25.000 rozdílu by ho asi nepoložilo, vzhledem ke koupi L&K, a zmíněná dynamika? 250Nm u tsi vs. 320 Nm u tdi? no nevím tedy jestli při tebou popisovaném stylu jízdy je na straně tsi tak markantní převaha, když se ručka otáčkoměru ani nezačne přibližovat červenému poli :palec:

Upraveno uživatelem jar_da
Odkaz ke komentáři

co treba kvuli tomu, ze jezdi do zamestnani 2 km? :-) tuto cestu absolvuje klidne parkrat za den, myslis, ze by TDi trpelo min? :palec:

jinak potom ho vyuziva samozrejme i sluzebne, ale TDi je v tomto pripade blbost :-( skoda..

kdyz specha, 1,8se mu taky vyplati spotrebou i dynamikou.

jinak mas pravdu jardo, srovnavame neporovnatelny :blink:

 

jELDA: mas na skladu prosim olejovej filtr na 1,8Tsi? ale potrebuju naprosto stejnej jako dava Skoda

Odkaz ke komentáři

už jsem tady mnohokrát psal, že těch 6,5l jakožto minimální minimum co jsem kdy na nádrži dosáhl jsem jel v jízdním režimu dle předpisů a silně defensivně. tzn 50/90/130 a jedu s davem, tzn žádný předjíždění, brzdím motorem apod. za volantem jsem už odkroutil přes 300tis km, takže nejsem žádný pako co jezdí stylem on/off.

na druhou stranu je pravda, že nejezdím pod limit, tzn při 110km/h mě na dálnici nepotkáš.

btw: jak mám naučený DSG řadit? to se snad přizpůsobuje situaci a ne tomu, jak kdo v jakým autě jezdí a podle toho řadí už pořád, předpokládám, že při stejným stylu bude řadit stejně mě i dalším naftovým supům

 

 

jelda: cca 7500Kč, ale měnili mi stírátka a čistili klimu nad rámec

Odkaz ke komentáři

DSG vyhodnocuje jizdni styl ridice a podle toho potom radi. To poznam treba ja, kdyz sednu do sup se kterym se jezdi podle predpisu, semtam i s rezervou a radi v nizkych otackach. Kdezto kdyz jezdi nekdo sportovne, DSG je nauceno radit ve vyssich otackach, toto preuceni z jednotlivych stylu trva asi 1000km. Nevymyslim si, zeptej se ve Skode,hold je DSG lepsi, nez si predstavujem kolikrat :blink:

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...

takže, vzhledem k nedávný debatě o rozežranosti mýho blacka jsem včera zahájil test mode, kdy zkouším, za kolik nejmíň dokážu vyjet nádrž. znamená to 90km/h okresky, brutálních 110km/h dálnice. počítač ukazuje mimo město 5l/100km. ale je to peklo, to nemá s jízdou nic společnýho, je to klasickej klobouk styl, na dálnici předjíždím jenom kamiony, to bych dlouhodob nevydržel.

eště mi zbejvá 3/4 nádrže, pak dám vědět

Odkaz ke komentáři

to sedí se mnou.

jinak minimum, který jsem schopnej dosáhnout jsem dneska po dotankování (poměrně přesným, dolejvám až je nafta až po hrdlo) u mě dělá 6,15l/100km. jenže celej efekt týhle spotřeby znamená mojí totální frustraci z jízdy, takže na to kašlu. zároveň vím, že míň už to na nádrži nejde, to bych jedině musel jet celou nádrž jen mimo město bez dálnice, pak by to možná slezlo pod 6, ale já bych byl na psychiatrii

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...