Přejít na obsah

Únik chladicí kapaliny


Doporučené příspěvky

Dobrý den, mám velký problém s únikem chladicí kapaliny u 1,9 TDI 81 kw ASV, RV 2003. V květnu začala poblikávat kontrolka, a pokaždé když jsem dolil zhruba deci, po pár dnech byla hladina zase pod ryskou. Mechanik natlakoval chladící systém, celé auto suché, expanzka na boku trochu tekla, tak jsem koupil origo novou. Ovšem za pár týdnů to začalo odznova. Hladina třeba za týden (třeba 100 km) klesne 1-2 cm pod rysku (za studena), když odšroubuju víčko, odfoukne si a stoupne třeba o 3-5 cm. decku doleju a pořád se to opakuje. Systém nikde neteče, hadice jsou měkké, rozvody dělány před zhruba 20 tisíci km včetně vodní pumpy, auto nikdy nikdo nehonil za studena. Nikdy jsem to(alespoň dle kontrolky) neuvařil, teplota nikdy nejde nad 90 st. C, bez problému topí. Navíc kontrolka chladící kapaliny po noční stání občas ráno začne blikat, i když je hladina v pořádku. Chladič je v dolním rohu lehce orezlý, ale zatím neteče. Prosím poraďte, nechci zbytečně dělat hlavu, či vyměňovat díly. Děkuji za rady!

Odkaz ke komentáři

na bráchovo stříbřeně jsme měli ten samej problém, dlouho jsem se tomu bránil... Nevařilo nic, jednou jsem si do toho sedl já, dal trochu svižněji (a rozlišuji svižněji a jet jako prase) cestu cca 30km a už lezla teplota... Udělala se hlava a je klid a pokoj... A to ještě nejspíš němec špatně nandal rozvody, protože od té doby (dali jsme rovnou nové) chytá na drcnutí...

Odkaz ke komentáři

Taky jsem to řešil před čtyřmi lety... jednou za měsíc jsem musel dolít cca decku, pak se to začalo snižovat a dnes nedolévám nic. Ale u ASV motorů obecně platí, že mají vyšší tlak a i za studena si odfouknou a hladina vyleze 3-5 cm nahoru. Sledoval jsem to v té době hodně, u každýho známýho kdo měl ASV se to chovalo úplně stejně, vždy vyšší tlak, hadice tvrdší, po otevření hladina vylezla. Já to řešil tak, že jsem to nakonec neřešil :) Dnes nedolévám nic a pravidelně autu zatopím a nic se neděje... jezdím s tím měsíčně kolem 2tis km, takže dejme tomu za ty 4 léta jsem s tím takhle najezdil přes 80tis km a pořád je to dobrý, jezdím dál :).

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Příspěvky

    • Ahoj, nedořešil to někdo? Mám taky 1,4 TSI 2013 Liftback a takovou nestabilitiu jsem u žádného auta nezažil 😞 okresky jsou v pohodě ale jak člověk zajede na dálnici nebo jede rychleji, tak je auto šíleně nestabilní, stačí aby trochu foukl vítr a autem mě to hodí do strany.. Kola nafoukané dle doporučení výrobce, geometrie OK.. Neměnil někdo třeba převodku řízení ?
    • Laurinka je na prodej, cena k diskusi. Najeto 360 tkm, pravidelně měním rozvody a olej, tankuju jen Maxxmotion. Motorově všechno v pořádku, klimatizuje, interiér nese známky používání, exteriér odpovídá věku a nájezdu, začíná reznout, lak se loupe, takže co si budem... Minimálně jako pracant bude ještě dlouho jezdit (STK 01/2024), hezky hrát (zesík, můžu nechat i subwoofer).  Je čas se posunout dál, Baghíra zůstává doma. Fotky ještě nemám, průběžně čistím interiér.
    • Tak udělal sem co jste psal, sundal sem i manžety kde jsou spojené tyčky k řízení ale v tyčkách žádná vůle vše jde slyšet od hřebenu..ještě to řízení má takový stěhovací šroubek tím tomu asi nepomůžu? A 2. Otázka, řízení musí být ze stejného modelu? Mám 7.97 tj.kratší čepy..
×
×
  • Vytvořit...