Colombo5 Odesláno Červen 21, 2012 Sdílet Odesláno Červen 21, 2012 The OC Zdravím všechny co si čtou o mojem autě. Octávka je moje třetí auto. Před ní jsem měl VW Golf 1,9 tdi 66kw, který odešel do šrotu díky hlupákovi za horizontem a druhý kousek co jsem vlastnil byla Honda Civic 1,6 Vtec 92kw. Po prodeji Hondy jsem konečně dosáhl financema na vytouženou octávku, kterou jsem si přál už od malička. Přišlo tedy hledání. Hledal jsem nepřetržítě a zaujal mě jeden inzerát. Octavia nebyla v bezvadnym stavu, ale měla věci, díky kterým si mě dostala. Měla to co jsem měl u předchozích dvou aut a tím je střešní okno. Potom sedačky z rs octavie, řadící páka z oc II. Po domluvě jsem jel tu mojí vytouženou octuli koupit. Popis vozu: Octávka s průměrnou výbavou. Elektrické zrcátka, okýnka a šíbr. Výškově stavitelná sedadla. Jinak není co dodat. Klasická octávka, tedy zatím. Technické údaje: Motor: 1,9 TDI 66 kw Najeto: 242 000 km (údajně :) ) Výbava: Elektrická zrcátka, el. šíbr, el. okýnka, sportovní výškově stavitelná sedadla, palubní pc. Jo a ještě abych nezapomněl :D ještě pořád je tam "individuální loketní opěrka vysoce sportovního charakteru," velmi jednoduchá aby moc nevážila když už mám takovej sporťák :D :D :D Provedené úpravy: Rs sedačky již od předchozího majitele. Řadící páka z Octavie II. Autorádio Pioneer. Subwoofer + zesilovač Blaupunkt. Jinak další úpravy na autě nejsou. ZATÍM!!! Octávečku mám třetím dnem a teprve dávám dohromady seznam nutných oprav. Plánované úpravy: Interier: Předělat do tmavého interiéru. Obdobně jako je tomu u RSka. Možná nějaký ty svítipásky :) Opravit a vyčistit sedačky. Exterier: Předek předělat na rs. Opravit lak a odstranit boční lišty a zbylé přestříkat do barvy vozu. Odstranit zbytečnosti co kazí celkovej design z vozu, viz. nápisy octavia, tdi apod. Podvozek: Sportovní stavitelný podvozek. Pořádný kolesa! ... již mám doma jenom se chystám zrenovovat Motor: Sportovní vstřiky. Chip tuning. Pořádnej cooler. Časem požná i větší turbo. Poruchy problémy: Motor: Silentbloky na motoru vyměnit....již mám koupený Netáhnoucí turbo....diagnostika hlásí váhu vzduchu...vyměnit. Exterier: Oprava zkorodovanýho blatníku okolo nádrže. Oprava kosmeických vad na laku. Špatný zámek řidiče. Interier: Ovládání topení zlobí a dělá si co chce - oprava. Loketní opěrka podle mě je její ošklivost závadná. Stejně jako palubní deska, jejiž vzhled je také na závadu. Fotky: Tak a teď díly na opravu a úpravu co jsem zatím posháněl Díky všem co mi poradí či řeknou svůj názor na mojí snahu. :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Dakie Odesláno Červen 22, 2012 Sdílet Odesláno Červen 22, 2012 vítám tě tady a přeji mnoho šťastných km s Octulí plány máš, tak ať se je daří uskutečnit 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Hybli Odesláno Červen 22, 2012 Sdílet Odesláno Červen 22, 2012 Že bych měl v ústí s kym zajít na kafe? :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Hans26 Odesláno Červen 22, 2012 Sdílet Odesláno Červen 22, 2012 Paráda konečně máš topic :D takovou dobu tě uhánět :D tak se musíme co nejdříve pustit do předělávání a zavřít se k nám do dílny :D Hybli: to máš s více lidma z Ústeckého kraje :) jsem od tamtud také :D ikdyž jsem také nevěděl že jsi z okolí :D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Hybli Odesláno Červen 22, 2012 Sdílet Odesláno Červen 22, 2012 Já chci taky do dílny :D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Hans26 Odesláno Červen 22, 2012 Sdílet Odesláno Červen 22, 2012 Hybli: také jsem feldu skládal před panelákem a naštěstí tedka máme dílnu a tak se toho dá vykoumat více a v klidu....potřebné nářadí se tam také najde, takže pohodička :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Hybli Odesláno Červen 23, 2012 Sdílet Odesláno Červen 23, 2012 Garáž mám taky, spíše není s kym.. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Hans26 Odesláno Červen 25, 2012 Sdílet Odesláno Červen 25, 2012 Tak pokavaď nejsi od nás nějak dál, tak můžeme dát spicha a něco vytvořit na autech. Spolehlivý lidi se schání dlouho....dneska jsme toho s Colombem zvládli hodně :) a mám radost z té práce :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Colombo5 Odesláno Červen 25, 2012 Autor Sdílet Odesláno Červen 25, 2012 Takže přidávám lehký pokračování. Jinak Hybli jasně můžeme se dohodnout a dát někde spicha ;) Dneska jsem trošku blbnul s Hans26. Začly se brousit moje nový kolečka :) Brousilo se brousilo a ještě dlouho brousit bude. Stará bílá barva byla snad natíraná štětcem, takže přyč s ní a do lesklý černý. Pomaloučku. Potom když došla baterka v akuvrtačce s brusnym kotoučkem tak jsem vyměnil silentblok motoru. No a potom jedna společná. Dále se chystám v nejbližší době: Nová váha vzduchu nová olejová vana + výměna oleje facelift palubka Tohle bych rád stihl vyřešit do tejdne. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Colombo5 Odesláno Červen 27, 2012 Autor Sdílet Odesláno Červen 27, 2012 Tak dneska jsem si dovezl Faceliftovou palubku s loketní opěrkou a tunýlkem okolo řadící páky. Dál jsem koupil barvu na přestříkání spodku palubky do černé barvy. Potom jsem dneska objednal váhu vzduchu, palivovej a pylovej filtr a nakonec olejovou vanu. Ještě musim koupit olejovej filtr a olej a bude se dělat velká oprava. Večer jsem se zavřel do dílny s pár hadrama odmašťovačem, fénem, barvou a světlejma dílama z palubky. Zítra chystám nastříkat plasty finálovou vrstvou. A v pátek to vidím na přendání palubky. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Ataner Odesláno Červen 28, 2012 Sdílet Odesláno Červen 28, 2012 Zdar a vitej..tady to je samej Ustecak a na srazu nikoho nepotkas...;) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Colombo5 Odesláno Červen 28, 2012 Autor Sdílet Odesláno Červen 28, 2012 Čau :) no já mám auto krátce takže sraz jsem ještě neabsolvoval kromě jednoho. :) Uděláme někdy spicha ;) Takže dnes (čtvrtek) mám nově pořízeno: olejová vana palivovej filtr pylovej filtr olejovej filtr spínač varovných světel popelník Dále jsem dostříkal plasty na černo ze středy. Vypadá to krásně, ale již teď si nadávám, jelikož barva moc nedrží... :( To je to čeho jsem se obával. Potom jsem byl shánět díly apod, který jsem zmínil viz. výše. Sehnal jsem za slušné ceny :) A tyhle díly z obrázku mi došly ráno poštou. (Olejová vana pylovej a palivovej filtr. No a když jsem přijel po 18h domů tak mi to nedalo a musel jsem se pustit do tý palubky. Během takovýchto úprav holt někdy musí člověk improvizovat :) No a před 23h jsem douklidil nářadí, protože dílo bylo hotovo. :) No hotovo... ještě mě čeká dořešit pár drobností, přidělat loketku, tunýlek okolo ručky a hlavně vyřešit upevnění rádia a tu díru navíc tam nějak schovat... Další plány jsou: dodělat maličkosti ohledně té palubky a tunýlku pokračovat v broušení kol vyměnit olejovou vanu + olej a filtry ostatní celkově vyměnit horní uložení tlumičů 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Ataner Odesláno Červen 29, 2012 Sdílet Odesláno Červen 29, 2012 Super prace..klidne mrkni do Regionu a muzes se stavit kdykoliv na sraz ..schazime se pravidelne..nebo se kona jen fofr kava..jinak minuly tyden jsem fotil na stejnem miste..jen jsem momentalne bez pc..abych nahazel foto..;) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Colombo5 Odesláno Červen 30, 2012 Autor Sdílet Odesláno Červen 30, 2012 Díky :) Jasně určitě se někdy stavim ;) Na jakym místě myslíš ten kamenolom? To mám totiž kousek. Bydlim v Libochovanech a ty jsou hned kousíček od toho lomu. No a to je takový moje místo kde vždycky musim vyblejskonout autíčko :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Ataner Odesláno Červenec 1, 2012 Sdílet Odesláno Červenec 1, 2012 Na tom samem miste..vezl jsem tchyni do tech mist a do zahradek za nim..;) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Colombo5 Odesláno Červenec 1, 2012 Autor Sdílet Odesláno Červenec 1, 2012 Na tom samem miste..vezl jsem tchyni do tech mist a do zahradek za nim..;) No se stav někdy na kafe ;D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Colombo5 Odesláno Srpen 4, 2012 Autor Sdílet Odesláno Srpen 4, 2012 Tak přídává po delší době aktualizaci. Ne že bych vůbec na auto nešáhl, ale teprve teď jsem dal fotky do pc. Před dovolenou jsem musel neodkladně vyměnit díly, které jsem měl objednaný. Vyměnil jsem tedy filtry a olejovou vanu s olejem. Nalil jsem do mazlíka Shell olej, kterej jsem sehnal za pěkný peníz. No jelikož nedisponuji vlastní dílnou a kapacity známých se nedaly využít tak jsem byl nucen improvizvat. Jsem vesničák tak si přece poradim :D Při takle zvednutym autě jsem si všiml totálně sjetýho kraje jedný pneu a tak jsem musel narychlo do servisu pro nevé gumy. Poté jsem se vydal na dovolenou do Chorvatska. Celkem i s výletama jsem najel 2500km. Octávka šlapala jak má. Spotřeba byla kolem 5,4litru. Nutno říct, že auto bylo opravdu plně naložené na zimácích a s odpojenou váhou vzduchu. Nedávno cestou do práce se mi povedla tato spotřeba :) To je podle mě dost slušný na zimáky odpojenou váhu vzduchu a cestu 20km a z toho cesta přes celý ústí. :) Případně by mě zajímalo komu se povedlo mín. Moje min je 3,7l Dále jsem dneska sundal konečně zástěrky. Chystám se na sundání spz z rámečků. Dále na zrcátka a masku do černé barvy. Další je pískování a lakování kol. Budu obouvat 215/40 R17 nebo 225/45 R17 Kdyby někdo měl sadu jetou s 3-4 mm vzorkem a nabídl za slušnou cenu budu rád :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Petr81 Odesláno Srpen 4, 2012 Sdílet Odesláno Srpen 4, 2012 215 musí na Octavku mít taky 45 profil. Jinak pěkně s Octávkou jedeš :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Hybli Odesláno Srpen 4, 2012 Sdílet Odesláno Srpen 4, 2012 Olej jsem měnil podobně, akorát na louce :lool: pěkná práce, kluci z vesnice si vždycky poraděj 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Colombo5 Odesláno Srpen 4, 2012 Autor Sdílet Odesláno Srpen 4, 2012 Petr81:Díky za radu to jsem nevěděl. Stejnak to vidim na ten druhej rozměr ten se dá sehnat líp. Tak tedy aktualizuju kdyby někdo měl 215/45 R17 nebo ten druhej tak se mi prosim ozvěte :) Hybli:No tak to jsem rád že v tom nejsem sám. My si přece poradíme :D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Colombo5 Odesláno Srpen 5, 2012 Autor Sdílet Odesláno Srpen 5, 2012 Tak jsem dneska překonal lenost a malinko jsem pohnul zase s autem. Sundal jsem spz a přidělal bez rámečků a odstranil nápisy ostavia a tdi. :) Jsou to sice drobnosti, ale zadek bez těch nápisů je hned o kousek hezčí. :) Ještě mám dotaz. Chci sundat i zadní znak škoda a netuším vůbec jakým způsobem je tam přidělaný a jestli tam neni prohlubeň pro uchycení nebo jak to vlastně je udělané. A tak netuším jestli to mám dávat dolu nebo ne. :/ 0 Citovat Odkaz ke komentáři
sade Odesláno Srpen 5, 2012 Sdílet Odesláno Srpen 5, 2012 ahoj take te tu vitam a preju hodne stesti s upravama.paradi prace stou palubni deskou.nedavno jsem tu prodaval ten spodek za 1000kc a nabizel sem i tvemu kolegovi.bal bych se ze se to bude loupat a nechas natom spoustu prace a nervu.ale tvuj vysledek vypada dobre.jen ten zbytek plastu sedivejch nahradit za cerne a bude to paradni. par plasu cernejch mam tu nabazaru ;) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
štěpán 4x4 Odesláno Srpen 5, 2012 Sdílet Odesláno Srpen 5, 2012 Pěkná octávečka a když se o ní tak pěkně staráš tak tě bude vozit na věky :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Colombo5 Odesláno Srpen 5, 2012 Autor Sdílet Odesláno Srpen 5, 2012 sade:Jo díky no docela jsem se toho bál a nakonec to šlo. Jo s tim stříkánim máš pravdu. Ne že by se to loupalo, ale spíš odírá a seškrábává jak se o to někdo otře ostrym předmětem. Jo možná časem až budou korunky na to ladění detailů že koupim přímo origo tmavej spodek. Jojo souhlasim taky bych rád zbytek plastů do tmava. Mrknu na inzerát jestli nebude něco co se hodí. ;) Ted ale hlavně musim udělat rozvody a brzdový obložení a ještě nějaký detaily plus kola opískovat nabarvit a gumy takže interier asi ted ponechám osudu :D Ted je na řadě vnějšek a opravy. štěpán 4x4:Dík no starám se jak to jde a jak to finance dovolej, ale ještě mám velký rezervy, doufejme že se to zlepší. :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.