Přejít na obsah

Jarek83

Uživatelé
  • Počet příspěvků

    11
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Jarek83's Achievements

0

Popularita

  1. Jo přesně takto mám ten volnat, jak je to na obrázku od 160R Tak jsem se nasral a udělal to tak jak jsem psal výše- otočil obě spojovačky o stejný úhel, pečlivě jsem to orýsoval, tak myslim že jsem to udělal přesně. Akorát nevim jestli se to třeba ješt o něco neotočilo při utahování matky... ale snad ne. Trefil jsem to hned napoprvé. Volant krásně rovně. Nikam to netahne, tak dobré. Ikdyž se mi zdá delší dobu že mírně doprava, ale to muže byt silnicama... Možná by bylo dobré zajet na geo, ať zkontrolují sbíhavost, pokud je vše v pořádku nebo jenom o chlup mimo, tak ať na to nešahají a nechají to tak. Ikdyž je to asi zbytečné dělat tu geo.
  2. No mě je hlavně divné, že z 6ti pokusů ani jednou volant nebyl správně. Když je geo v pořádku (protokoly mám) tak nevim v čem je chyba... Přemýšlím že si spojovačky o malý úhel otočím sám. Když je otočím o stejný úhel, nic se nemuže stát, maximálně to bude zas na druhou stranu když to přeženu.
  3. Praha je pro mě dost z ruky, spíš bych potřeboval nějaké tipy z jihu moravy
  4. No ale právě když je ohnutá spojovačka, tak se to napraví tím že se zašroubuje (vyšroubuje) z čepu. Nebo ne?
  5. skutečně jsou dva druhy (u O2), jeden vypadá jak na feldu/favorita, dva a plechové profily svařené k sobě a druhý jakoby odlitek z jednoho dílu (žeby litina?). Tak mi nejde do hlavy že by se s tím mohlo něco stat, kór když geo je v pořádku. Je to na nervy toto...
  6. Tak já tam vletím ještě do třetice všeho dobrého, ikdyž pochybuju o kladném výsledku. Tolik pokusů a všecky na hov.o. Jinak pro představu řeším to u Vista car Hodonín. Asi by bylo lepší vzít první někoho sebou (technika), ať si to projede, ať vidí co mi vadí. Ne? Ale stejně, když je to na geo všecko v pořádku, ke može byt chyba? Přemýšlím co tam mají za mašinu na které to dělají, když jim to trvá přes hodinu... to asi laserová geo nebude.
  7. Geo je v pořádku, ale nechápu z jakého důvodu to táhne doprava. Né moc, ale vadí mi to Jo v pneuservisech říkali že udělat rovný volant na octávceII je porod. Ale na té mojí bylo už pokusů a bez výsledku.... Ještě uvažuju, seřídit si to sám. Že bych obě spojovačky otočil o stejný úhel. Kdybych obě opravdu otočil stejně (na správnou stranu), s geo by se nemělo nic stát ne? Ale tohle je pouze nouzové krajní řešení.
  8. Gumy jsem nechal zkontrolovat a zaměnil přední za zadní a problém furt stejný. U té první geometrie jsem byl osobně, šteloval i zadní nápravu, tak myslim že tam bylo vidět i vzájemné postavení přední a zadní nápravy. Samozřejmě volant taky vždy zaaretoval v přímé poloze a pal ladil spojovací tyče. Jak to dělali ve škodovce a jakkou technologii používají to nevim, nebyl jsem u toho. Ale když to trvá hodinu. Navíc jsem jim problém detailně popsal, tak snad ví na co se zaměřit... S volantem se nehýbalo. Po seřízení ve škodovce to projel technik s tím že je to v pořádku, ale neni no. Nebude tam někde spíš vůle? V nějakém čepu, když to nejde naladit do přímého směru?
  9. Podle etky jsou dva druhy ramen, to rameno pro automatické nastavení světlometú (podle mě právě u xenonů) vypadá od pohledu robusnější. Jestli jsem napsal nějakou hroznou kravinu tak se moc omlouvám. Na geo jsem byl na téhle http://www.bors.cz/cz/rnlt_pneuservis.php , když to k ničemu nevedlo (volant furt nebyl v rovině) tak v origo servise škoda. Podle protokolu měření vše v pořádku. Pokud něco bude ohlé, tak to asi nebude moc, pohledem to nepoznám, tak nevim no.
  10. Zdar, stala se mi nemilá věc, levým kolem jsem vzal obrubník. Bylo to na parkovišti, v malé rychlosti, narazil jsem do něj gumou, né diskem. Žádný problém jsem moc nepozoroval, ale druhý den jsem rači zajel na geometrii. Něco tam pošteloval, a jak jedu dom tak zjišťuju že volant neni při přímé jízdě v rovině. Tak znovu, tentokrát je to na opačnou stranu. Potřetí reklamace a zas mírně nakřivo. Tak nic, zajel jsem do servisu škoda, tam to samé, ikdyž už to neni tak moc, furt je to mírně doprava. A mám pocit že to táhne doprava. Nevíte kde by mohla byt chyba? Přece neni možné aby bylo ohlé rameno. Mám xenony, takže jsou tam ty silnější ramena.
  11. Zdar vespolek! Snad mi tu někdo poradí.... zřejmě budu potřebovat vyměnit pravé rameno na O2, veškeré nářadí mám, montážní jámu taky, ale neni mi jasná jedna věc. Jestli musím zajistit nápravnici a konzolu pomocí středících čepů. To píšou v Dílenské příručce... Snad mi tu nějaký mechanik poradí, díky.
×
×
  • Vytvořit...