Přejít na obsah

Agrael

Uživatelé
  • Počet příspěvků

    4
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše od uživatele Agrael

  1. Zdravím, mám docela podivnej problém s Octávií I, r. v. 2000. Začal se mi točit jeden přední stěrač (konkrétně levej z pohledu řidiče) naopak v plným rozsahu, směrem do kapoty. Druhej se točí úplně normálně. Nevíte, čím by to mohlo bejt? Zkoušel jsem hledat různě jinde, ale bohužel na toto téma jsem skoro nic nenašel. Velmi děkuju za rady a odpovědi! S pozdravem Agrael Přidávám sem ilustrační fotku mechanismu stěračů i s motůrkem tohoto auta:
  2. Aha, takže to teda znamená, že to těsnění ventil. víka hlavy, je tedy přiděláno nějak speciálně (asi za tepla) jako neoddělitelný spoj a musel bych tudíž vyměnit celý víko, pokud dobře rozumím? Jinak děkuju, na tu podtlakovou vývěvu se taky podívám, zatím jsem tam zkoušel narychlo dotáhnout šroub, ale jestli to bude těsněním, tak je mi jasný, že to tím pravděpodobně nezpravím. Jinak co se týká hlavně toho EGRu a okolí, tak jestliže to dobře chápu, tak tam jsou teda dvě těsnění a to mezi EGRem a parožím a následně ještě mezi parožím a hlavou? A tím odfukem když tak myslíš přesně co? Jakože vejfukový potrubí, nebo tak? Děkuju.
  3. Ahoj, děkuju moc za odpověď. Čili u problémů: "1" a "2" by tedy stačilo pravděpodobně vyměnit těsnění ventilovýho víka? A co se týče hlavně toho EGRu (viz: "3", "4", "5"), tak tam je nějaký těsnění, který by stačilo vyměnit, nebo se musí vyměnit celej EGRák, anebo záleží na tom, jak je to poškozený? Někdo říká, že to i nějak zaslepit, čímž se ale předpokládám deaktivoval celej EGR, tak jestli je to takhle vůbec povolený... Nicméně, pravděpodobně budu stejně brzo auto prodávat. A protejká vlastně vůbec olej skrz ten EGR? Co tak vím, tak se tam recirkulujou výfukový spaliny od motoru, aby se snížili emise. Děkuji za odpověď.
  4. Zdravím, mám problém s jedničkovou Octávkou, 1.9 TDI, 66 kW, r. v. 2000, najeto přes cca 300 000 km. Nedávno jsem si všiml, že mi začal ubejvat olej, kterej teče s největší pravděpodobností z motoru (příp. motor. příslušenství), kterej byl předtím čistej. Olej teče zřejmě z levý části motoru (od pohledu), popř. zezadu, ale olejový stopy byly trochu i na pravý části. Přikládám fotky. Nevíte, čím by to mohlo prosím bejt? Děkuju. Fotky jsou shodný s čísly. Hadici od EGRu mám když tak zrovna na fotce odpojenou. 0: 1: 2: 3: 4: 5:
×
×
  • Vytvořit...