Přejít na obsah

SuperOlej.cz

Partner OctaviaClubu
  • Počet příspěvků

    7
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše od uživatele SuperOlej.cz

  1. Budeme toto téma rozebírat i s našim dodavatelem jednotek, kteří se těmito úpravami zabývají už několik let. Ještě se zeptám, kolik km jsi asi najel na to čerpadlo, kdy začalo projevovat svůj zvláštní zvuk?
  2. jo určitě mohli bychom si tykat..... Mě zas čerpadlo vydává zvláštní zvuk. Hodně hrubý zvuk. Další zvláštnost je, že při zapalování čerpadlo tahá palivo ne obvyklých cca 0,5 - 1 s, ale 4 - 5 s. Zjišťujeme, kde je problém. Auto zatím stále jezdí i se zvláštním zvukovým projevem čerpadla. Uvidíme co nastane dále, ale asi se blíží čerpadlu konečná a bude jej třeba vyměnit. Otázkou je co čerpadlům na ethanolu tolik vadí. Napadá nás buď rozpuštěné nečistoty z motory, které čerpadlo zanesou, nebo vlastnost vodnatosti paliva E85. Může něco zkorodovat v čerpadle? Vážně nevíme a chceme se dopátrat pravdy a pokud možno předejít tomuto problému u dalších vozů.
  3. Starty nejsou problém, ani studené. Pohráli jsme si s nastavením a bez problémů. Co se týče toho čerpadla, ptám se, protože mě osobně taky začíná dost blbnout. Možná shoda náhod. Ale možná tam spojitost bude. Těžko se takové věci zjišťují. Každopádně pokud by se to stalo někomu dalšímu, můžeme hledat problém v E85. Jinak Vám čerpadlo odešlo ihned? Nebo začal se projevovat nejdříve zvláštní zvuk?
  4. Zajímalo by mě jen jak to dopadlo s tím čerpadlem. Bylo to vlivem přechodem na E85?
  5. Dnes jsem jel trasu 116 km. Okresky + nějaké to město. Spotřeba 5,7 l/100km podle PPC. Když jsem to počítal tak to vyšlo cca 5,9 l/100km. Přidám fotografie.
  6. ano informace doplním. Spotřeba byla z palubního počítače, takže odchylka je možná. Ovšem před instalací jsem počítal s nárůstem spotřeby na 7 - 8L /100km, což bych už při tankování poznal. Udělám test, až pojedu na nějakou trasu a napíšu Vám hodnotu z PPC a reálnou spotřebu podle tankování. Co se týče jednotek, ano montujeme jednotky Europecon, které se podle námi zjištěných informací opravdu vyrábějí v ČR. Mohu se zeptat odkud je informace, že jsou pouze dovozci? Zajímalo by to nejen nás, ale i samotnou společnost Europecon. Další úpravy na voze nebyly. Pouze po cca 1000km budeme měnit palivový filtr. Nyní mám s upravenou Fabii najeto cca 800km.
  7. Zdravím Vás, my se přestavbami zabýváme a děláme jej. Nechci tady, aby to vypadalo, že děláme reklamu, spíš bych Vám chtěl napsat další zkušenosti, aby jste si mohli udělat obrázek jak to funguje či nefunguje. Já jsem přestavbu nechal udělat na své Škodě Fabii 1.4 16V 74kW. Jezdím na čistý ethanol. Motor má stejný pravidelný zvuk, o trošku lépe táhne od nízkých otáček, což jsem ocenil. Ve vysokých otáček možná taky menší nárůst, ale to jsou změny, které zanedbávám. Co se týče spotřeby, tak platí to, co nám řekl český dodavatel řídících jednotek. Ta se prostě nezměnila. Jezdím pořád stejně za průměr 6,5 - 7 l /100km. Při cestě Bohumín - Žilina, 4 osoby v automobilu, kolem 0 stupňů Celsia a spotřeba překvapivě 6,3 / 100km a to jsem určitě provoz nezdržoval. Jel jsem jako vždycky, nebyla snaha dosáhnout úplně nejmenší spotřeby. naše stránky jsou www.e85power.cz . Pokud by Vás cokoliv zajímalo, tak se ptejte.
×
×
  • Vytvořit...