Přejít na obsah

Octavia 1 - 305 koní, 475 nm

Doporučené příspěvky

Ahoj všichni, na žádost několika zdejších členů jsem se rozhodl představit mojí dlouholetou hračku. Nikdy jsem o mém autě moc informací do světa nepouštěl, ale vzhledem k tomu, že je k prodeji, tak něco málo o oktávce napíšu :)

Auto bylo v roce 2000 na zakázku upraveno v Německu u Audi, konkrétně v dílně úpravce DTM Folkl. Z auta se podařilo vymačkat 305 koní s krouťákem 475nm a z drtivé většiny z dílů, které jsou běžně u Audi nebo Škody k sehnání. Vzhledem k tomu, že auto měl být používáno jako běžný dopravní prostředek, nikoliv na závodní využití, bylo podmínkou úpravy dodržet opotřebení motoru jako u běžného auta, tzn. výdrž například 200-300 tisíc. (zatím má motor najeto po úpravě cca 70tis) Obsah motoru je 2.0l, jsou v něm kované vnitřnosti, díky kterým neměl motor za 13 let provozu jediný problém a když auto do rukou nedostaně nějaký čuňák, tak věřím, že motor tyhle kilometry vydrží.

K motoru šlo také nové turbo z nejsilnějšího Audi TT (nebo S3) komplet přepracované sání,výfuk, jednotka, vstřiky. Převodovka je 6ti rychlostní, spojka má keramické obložení, aby se s tím dalo normálně rozjíždět, přítlačák zůstal sériový, pražské kolony tedy nejsou problém :)

Výkonu byl také přizpůsoben podvozek (tlumiče KW) a brzdy,plovoucí kotouče 330mm, 4 pístkové brzdiče a přibyla i nějaká vzpěra do kufru a motorového prostoru.

Auto schválně nechávám vzhledově sériové a v rámci možností nenápadné, tzn. mimo zadního poměrně decentního křídla a kol bez žádných tuningových nárazníků a podobných kravin.

Koně a hlavně krouťák s lehkou oktávkou pěkně cvičí, 200km/h je tam za cca 18 sec a maximálka něco kolem 280km/h, stíhání poršáků a drcený obézních S8 není problém, pro zajímavost oktávka se v pohodě na silnici drží za Lancerem evo X, ve 220km/h předjíždím nové audi TT RSS (280ps) a dokonce jsem i ve sprintu ze 100km/h držel krok s kámošovou starší Ducati 748 a nad 220 jí dokonce ujížděl. Většinou dávají majitelé sportovních aut palec (ne prostředníček :) ) nahoru, když je oproti jejich snaze mi to nandat předjíždím, nebo se pak někde míjíme.

Každopádně mi auto souží jako běžný dopravní prostředek, (má i plnou výbavu) se kterým jezdím do práce, na dovolenou, na výlety a hlavně jezdí za hubičku, průměrnou spotřebu mám kolem 8,5l, když jsem jednou zkoušel jet asi 60km vyloženě na spotřebu, tak počítač ukazoval údaj 5,9l. Když na to šlapu tak se vejdu do 10L. Ale o spotřebě tohle auto není..

Se servisováním není žádný zásadní problém, většinou jdu do škody, nebo elitu, díl objednám a já, nebo mechanik s trochou trpělivost a pochopením pro upravená auta díl vymění. Zkrátka hodně muziky za ''málo'' peněz

Auto nikdy nebylo bourané, všechny plechy jsou původní a airbagy nevystřelené, zkrátka na stáří auta super stav.

Jak jsem se zmiňoval, auto je na prodej, a to z důvodu, že potřebuju prostě změnu, mám ho opravdu dlouho. Cenu si představuju 145 000Kč s možnou dohodou, případnou výměnou za jiný klidně i sériový vůz (na řádění mám motorku :) )tak doufám, že se auto dostane do dobrých rukou a ozve se zájemce, který má pro auta a cit.

Přikládám i krátké video:

Radek

post-29405-0-64338100-1370798607_thumb.jpg

post-29405-0-66797300-1370798637_thumb.jpg

post-29405-0-12220500-1370798661_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Taky jsem ten inzerát viděl na netu a pak i tady a jen jsem slintal.

Opravdu parádní kočár a líbi se mi, že si to auto na nic nehraje a je vzhledově nenápadný :palec:

Pokud bys auto ještě měl a udělal si čas přijet na sraz do Žamberku, tak ode mě máš hlas na nej O1 :palec:

Být na tvém místě tak to auto snad nikdy neprodám B)

Odkaz ke komentáři

Ještě jednou děkuju pánové, no rád se na nějakém srazu i s autem ukážu 31.8 se asi zrovna budu vracet z dovolený, ale uvidíme, třeba to klapne.

Ohledně předfaceliftu, tak jsem o přestavbě samozřejmě uvažoval, ale kouzlo auta je v nenápadnosti a tak nějak i v překvapení, když se v zrcátku furt drží ten starý čumák :)

Ale zadní lampy jsem vyměnil za faceliftový, to už chtělo :)

Ohledně stk, tak na veškerý úpravy byl úpravcem v Německu vydán TUV, ale v Čechách je mi na prd, navíc dokumentaci už asi nikdy nenajdu.. Emise má auto dokonce nižší, než sérivé (má i sportovní katalizátor). Ale když dám na auto zimáky, trochu usměrním výfuk, dám sériové sedačky + pár drobností, tak auto je vzhledově sériové..

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...