tokyo Odesláno Červenec 13, 2015 Sdílet Odesláno Červenec 13, 2015 Chtěl bych se zeptat, zda nemáte nějaký tip či radu, kde je problém u mého podvozku Octavie II. Při rychlostech kolem 120 km/h mi začne dost citelně vibrovat volant až se docela třese i celý auto. I v jiných rychlostech mi někdy přijde, jakoby se kola hádaly a auto chtělo jakoby poskakovat. Teď jsem koupil nové pneu a chci to mít vyřešené, abych je nezničil(ikdyž původní pneu byly sjeté dobře). Proběhlo přezutí a vyvážení. Vibrace pokračovaly. Následovala kontrola na STK - nikde žádné vůle. Znovu tedy převážení a znovu vibrace pokračovaly. Dojel sem na jinou STK a i zde údajně vše OK, jen malinko načnutý čepy ramen, ale údajně úplně minimálně. Nakonec tedy kontrola a seřízení geometrie a test tlumičů. Opět vše OK. Máte ještě někdo nějaký tip? Může být ohnutý disk(mám originál Škoda 16')? Pocitově mi přijde, že do zatáček je to o něco horší a na dálnicích je to o něco horší. Na dálnici mi to při té rychlosti přes 115km/h i malinko plave... Díky za rady. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Schavi Odesláno Červenec 14, 2015 Sdílet Odesláno Červenec 14, 2015 Zkoušel jsi dát jiné kola? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
tokyo Odesláno Červenec 14, 2015 Autor Sdílet Odesláno Červenec 14, 2015 Takovou možnost bohužel nemám... Na zimu budu kupovat zimáky 15', ale to je až za dlouho. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
ka_r_los Odesláno Červenec 14, 2015 Sdílet Odesláno Červenec 14, 2015 Tak přehoď předek zadek. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
tokyo Odesláno Červenec 14, 2015 Autor Sdílet Odesláno Červenec 14, 2015 To zítra zkusim. Kdyby to byl nějak ohnutý disk, tak vibrace zmizeji? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
ka_r_los Odesláno Červenec 14, 2015 Sdílet Odesláno Červenec 14, 2015 měl by se přesunout na zadní nápravu 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Bandita Odesláno Červenec 14, 2015 Sdílet Odesláno Červenec 14, 2015 A keď ti to vyvazovali viac krát bol si v rovnakom servise na vyváženie alebo v inom? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
tokyo Odesláno Červenec 14, 2015 Autor Sdílet Odesláno Červenec 14, 2015 Ve stejnym, vim ze by to mohlo pripadat taky na vyvazovacku, ale vyvazuje tam spousta lidi a nikdo problem nema... Ted mne jeste napada, hazejici disk by mel jit poznat i na vyvazovacce ne? Ze bych si to dojel jeste nejdriv prevazit jinam, zjistit tak pripadnou hazivost a rovnou prehodit i predek/zadek... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Bandita Odesláno Červenec 14, 2015 Sdílet Odesláno Červenec 14, 2015 Presne tak. Malo by tam byť vidieť hadzavost horizontalnu aj vertikalnu. Skúsil by som ešte iný servis a uvidíš. Lebo to co opisujes vyzerá na kolesá. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
tokyo Odesláno Červenec 14, 2015 Autor Sdílet Odesláno Červenec 14, 2015 Díky za info. Zítra dojedu jinam převážit a popřípadě zkusit přehodit předek za zadek... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
tokyo Odesláno Červenec 16, 2015 Autor Sdílet Odesláno Červenec 16, 2015 Tak dnes jsem to byl převážit a překontrolovat v pneuservisu BestDrive. Jedno kolo trošičku házelo, ale taková házivost by prý při jízdě neměla bejt znát. Ale spíš, že jedno kolo bylo k jedný straně nějak převážený, tak to strhal, převážil znovu a že by to mělo pomoct. Tak to zítra otestuju a uvidíme. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
tokyo Odesláno Červenec 22, 2015 Autor Sdílet Odesláno Červenec 22, 2015 Tak po vyvážení předku(vibrace volantu způsobí údajně jedině a pouze přední náprava) vše bez problému v rozmezí 0-170km/h. Jen nepatrně mi občas přijde, že kola na zadní nápravě se hádají a taky potřebujou převážit. V novým pneuservisu tak převážení pomohlo a po vyvážení zadku by mělo být vše OK. Udivuje mne jen ten diametrální rozdíl ve vyvažování dvou pneuservisů. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
jakub.sima Odesláno Srpen 7, 2015 Sdílet Odesláno Srpen 7, 2015 Jestli máte pocit že poskakují, není to sbíhavostí??? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
cosby Odesláno Srpen 8, 2015 Sdílet Odesláno Srpen 8, 2015 Při 120 to s kolami nemá nic společné.Dělá to jen v záběru,že?Když ubereš plyn,přestane to,že? Takže-klouby na poloosách nebo ve výjimečných případech i setrvák. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
tokyo Odesláno Srpen 8, 2015 Autor Sdílet Odesláno Srpen 8, 2015 Sbíhavost byla udělaná a vše OK. A jak už jsem uvedl - pomohlo nakonec převážení v jiném pneuservisu. Teď už je to v pohodě. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
MAr(c)el Odesláno Říjen 30, 2015 Sdílet Odesláno Říjen 30, 2015 Při 120 to s kolami nemá nic společné.Dělá to jen v záběru,že?Když ubereš plyn,přestane to,že? Takže-klouby na poloosách nebo ve výjimečných případech i setrvák. Zdravim kolego, tak presne to to popisujes mi auto dela. Kolem 120 a jen v zaberu ... jak narocna je oprava? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.