Přejít na obsah

Vibrace volantu kolem 120 km/h


tokyo

Doporučené příspěvky

Chtěl bych se zeptat, zda nemáte nějaký tip či radu, kde je problém u mého podvozku Octavie II. Při rychlostech kolem 120 km/h mi začne dost citelně vibrovat volant až se docela třese i celý auto. I v jiných rychlostech mi někdy přijde, jakoby se kola hádaly a auto chtělo jakoby poskakovat. Teď jsem koupil nové pneu a chci to mít vyřešené, abych je nezničil(ikdyž původní pneu byly sjeté dobře). Proběhlo přezutí a vyvážení. Vibrace pokračovaly. Následovala kontrola na STK - nikde žádné vůle. Znovu tedy převážení a znovu vibrace pokračovaly. Dojel sem na jinou STK a i zde údajně vše OK, jen malinko načnutý čepy ramen, ale údajně úplně minimálně. Nakonec tedy kontrola a seřízení geometrie a test tlumičů. Opět vše OK. Máte ještě někdo nějaký tip? Může být ohnutý disk(mám originál Škoda 16')? Pocitově mi přijde, že do zatáček je to o něco horší a na dálnicích je to o něco horší. Na dálnici mi to při té rychlosti přes 115km/h i malinko plave... Díky za rady.

Odkaz ke komentáři

Ve stejnym, vim ze by to mohlo pripadat taky na vyvazovacku, ale vyvazuje tam spousta lidi a nikdo problem nema... Ted mne jeste napada, hazejici disk by mel jit poznat i na vyvazovacce ne? Ze bych si to dojel jeste nejdriv prevazit jinam, zjistit tak pripadnou hazivost a rovnou prehodit i predek/zadek...

Odkaz ke komentáři

Tak dnes jsem to byl převážit a překontrolovat v pneuservisu BestDrive. Jedno kolo trošičku házelo, ale taková házivost by prý při jízdě neměla bejt znát. Ale spíš, že jedno kolo bylo k jedný straně nějak převážený, tak to strhal, převážil znovu a že by to mělo pomoct. Tak to zítra otestuju a uvidíme.

Odkaz ke komentáři

Tak po vyvážení předku(vibrace volantu způsobí údajně jedině a pouze přední náprava) vše bez problému v rozmezí 0-170km/h. Jen nepatrně mi občas přijde, že kola na zadní nápravě se hádají a taky potřebujou převážit. V novým pneuservisu tak převážení pomohlo a po vyvážení zadku by mělo být vše OK. Udivuje mne jen ten diametrální rozdíl ve vyvažování dvou pneuservisů.

Odkaz ke komentáři
  • o 3 týdny později...
  • o 2 měsíce později...

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...