Přejít na obsah

Rozjezdy 1.6 MPi 75Kw (AVU)


Doporučené příspěvky

Zdravím, koupil jsem Octavii 1.6 Mpi 75Kw. Rozjezdy mi dělají strašný problém. Byl jsem zvyklý na lanko a ne na el. ovládání plynu. Prodleva je hrozná :D a když se chci rozjet, přidám plyn, tak otáčky vyletí cca na 1200 a pomalu pouštím spojku tak klesnou otáčky na cca 500, s autem to zaškube, pak vyletí zase na 1500(třeba) a zas na 500 a zaškube. Co jsem četl témata, tak nemůže to dělat spínač spojkového pedálu? Díky za rady...

Odkaz ke komentáři

Tak si odpovím sám :D Dnes jsem vyměnil spínač spojkového pedálu a pořád stejné. Jinak mi otáčky sem tam kolísají, že se zničehonic zvednou na 1000 drží, pak brnknu po plynu a spadnou na 700-750 cca. V úterý jdu nechat vyčistit klapku + základní nastavení, tak uvidíme :).

Odkaz ke komentáři

Ten zvýšený volnoběh máš při zahřátém motoru?Taky mi to dělá,třeba po 50 km cestě dojedu na semaforech na červenou a ono to drží 1000 otáček jako na sytič a po lehkém přidání plynu to spadne na těch 750 otáček což je už v normálu!Nechával jsem čistit klapku pár měsíců zpátky plus základní nastavení ale sem tam se mi to stejně stane.Jinak vyčištění klapky je u tohodle motoru první věc co bych udělal jestli tě zlobí houpající otáčky?

Odkaz ke komentáři

Jo přesně tak, po zahřátem motoru. Stojím a najednou se to zvedne na těch 1000 a pokud nebrnknu po plynu tak to drží pořád. Auto mám 3 dny tak se teprve s tím seznamuju :D Jinak nedělá ti třeba když přeřazuješ z jedničky na dvojku, nebo z dvojky na trojku že auto vždy tak 2-3x cukne a pak to jede normálně?

Odkaz ke komentáři

No já mám teď problém že mi cukne když sundám nohu z plynu ale jinak ne.Jen z jedničky na dvojku to je takový jako že přeřadím a je tam taková prodleva než se to sebere ale co jsem tady četl tak u toho El.plynu a klapky je tam nějaká prodleva a auto mám už 3 roky takže jsem si na to už zvyknul a nepřijde mi to!Prostě jí na jedničku víc potáhnu a dám dvojku..

No jinak doufám že budeš mít víc štěstí na kup auta než já protože mě stála už nějakou kačku!Auto krásný dovoz z D ale motor žral olej,začal cukat,vynechával válec...No užil jsem si svoje ale stim co jezdím jsem o naftě neuvažoval takže benzín byl prioritou.

Odkaz ke komentáři

Mě to po vyčištění klapky připadalo jako když mám jiný motor!Krásně to začalo držet volnoběh,přestalo to cukat okolo 90 km/h nebo při prudším přidání.Do tě doby jsem vyměnil kabely,svíčky,zap.modul,čidlo teploty,čidlo otáček,pal.filtr samozřejmě jsem tankoval kvalitní benzín na Benzině+aditiva a bylo to pořád stejný.

Odkaz ke komentáři

Aha takže jen tohle ? No to i já mám Kelly za barákem ale nakupuju buď na Škoda dílech,Cardo,Autorozvody.cz protože to Kelly je šíleně předražený!!!Možná zkusím zavolat do autorizáku co by stálo originál čidlo dělám ve Škodovce a mám 20% slevu jako zaměstnanec takže bych ho možná měl ještě levnější origo než druhovýrobu v Kelly ?

Odkaz ke komentáři

Ahoj tak jak si uspěl na Vagu?Origo čidlo spojky 465 Kč s mojí slevou 396 Kč,dneska ráno jsem byl na garáži ho vyměnit a mám po problému! ? Krásný rozjezd bez toho mrtvého pásma,při ubrání neškube.Takhle na pohled mu nic nebylo čekal jsem jestli nebude ta tyčka třeba odřená nebo zlomená ale vypadalo jako to nové ale muselo být už v háji!Takže velká spokojenost! ?

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Příspěvky

    • Laurinka je na prodej, cena k diskusi. Najeto 360 tkm, pravidelně měním rozvody a olej, tankuju jen Maxxmotion. Motorově všechno v pořádku, klimatizuje, interiér nese známky používání, exteriér odpovídá věku a nájezdu, začíná reznout, lak se loupe, takže co si budem... Minimálně jako pracant bude ještě dlouho jezdit (STK 01/2024), hezky hrát (zesík, můžu nechat i subwoofer).  Je čas se posunout dál, Baghíra zůstává doma. Fotky ještě nemám, průběžně čistím interiér.
    • Tak udělal sem co jste psal, sundal sem i manžety kde jsou spojené tyčky k řízení ale v tyčkách žádná vůle vše jde slyšet od hřebenu..ještě to řízení má takový stěhovací šroubek tím tomu asi nepomůžu? A 2. Otázka, řízení musí být ze stejného modelu? Mám 7.97 tj.kratší čepy..
    • Dveře, jako že plech určitě stejný, ostatní věci jako zámek, spouštění okna a řj už mohou být jiné. Ale to se přehodí.
×
×
  • Vytvořit...