krchnak Odesláno Říjen 17, 2017 Sdílet Odesláno Říjen 17, 2017 Ahoj,mám Octavii II 1.9 TDI 77kW 04 u které nastaly dva problémy: špatně řadící DSG převodovka a odcházející dvouhmotý setrvačník.Závada převodovky se čas od času projevovala tak, že nechtěla přeřadit ze 3. stupně na 4. Někdy jsem musel motor vyhnat až téměř do červených čísel, aby přeřadila a někdy se jí nechtělo vůbec. Závada dvouhmotého setrvačníku se projevuje klasicky kovovým mlácením na volnoběhu.Rozhodl jsem se problémy postupně řešit a jako první jsem nechal vyměnit DSG přecodovku. Jedná se o bazarový kousek, ale prodejce zaručoval 100% funkčnost.Docela mě zarazilo, když se vyměněná převodovka chovala stejně jako ta stará. Stále podobný problém s přeřazováním. Začal jsem si tedy pokládat otázku, jestli na funkčnost DSG nemůže mít vliv samotný dvouhmotý setrvačník a já zbytečně nenechal vyměnit funkční převodovku.Děkuji za odpovědi! 0 Citovat Odkaz ke komentáři
maros Odesláno Říjen 17, 2017 Sdílet Odesláno Říjen 17, 2017 tys mel prevodovku dole a spojku jsi neudelal ? :lol: Diagnostika pise nejake chyby ? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
cosby Odesláno Říjen 17, 2017 Sdílet Odesláno Říjen 17, 2017 Hlavně nepíšeš,jestli jsi ji měnil s mechatronikou nebo jsi použil původní.Pokud původní,chyba je tam.Olej jsi měnil??Setrvák na to vliv mít nebude,v zátahu je setrvák v záběru a tam problém neudělá 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Rolbař Odesláno Říjen 18, 2017 Sdílet Odesláno Říjen 18, 2017 spojka byla součástí převodovky nebo se použila stará? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.