Přejít na obsah

Montyho cihlička

Doporučené příspěvky

tak to si jsem 100% jistej, že tam nic takovýho nemam, protože jsem si ten podvozek dělal sám :o prostě jak řekl Dakie ty pružiny byly asi na combika že je na ně ten zadek lehkej nebo jinak fakt nevim...ale neřešim to už ty dva měsíce s tim polítam ještě a až budou doma kola tak se zároveň s nima udělaj všechny ložiska, čepy, nasadí se stavítko, který mám doma schovaný a dalši potřebnosti... :lol:

Odkaz ke komentáři
  • o 3 týdny později...

by mě zajímalo kolik budu moct díky mostu přes potok na zahradu ještě auto snížit :) přijímám sázky dokud neutrhnu nárazník budu to zkoušet :lol:

a jinak tak dlouho jsem potkával prezidentovu bývalou OI až jsem včera vedle ní zastavil a všiml si toho až když jsem se vracel z McD :lool:

a poslední pro srovnání se seriovou sestřičkou ve stejné barvě :palec:

post-712-1309507260_thumb.jpg

post-712-1309507299_thumb.jpg

post-712-1309507871_thumb.jpg

Upraveno uživatelem MONTY350Z
Odkaz ke komentáři
  • o 6 měsíců později...

Myšáku ne ale od té doby co jsem odjel od tebemám dneska opět první den volna :( do večera se poštěstí nic v plánu nemám dneska.

Jájin: fošny už mám připravený dlouho, podvozek je schovaný pod postelí jen jsem se prostě k tomu nedokopal ještě. před zimou po nehodě se mi tam dávat nechtěl, protože nemám cestu do města zrovna ideální a občas je problém i s takhle "dopluhovat" do Liberce.

Kluci večer snad konečně naházim všechny fotky od víkendu na Rozkoši až do teď.

Odkaz ke komentáři

tak včera mi to malinko nevyšlo :prcprc: ale konečně jsem se k tomu dneska dostal. postupně sem naházím fotky od víkendu na Rozkoši až do dnešního dne...

k nehodě došlo v pátek 2.9.2011 cestou na Rozkoš mojí vinou a za STŘÍZLIVÁ...oprava probíhala a víceméně probíhá následovně:

Auto se v neděli 4.9.2011 dotáhlo na servis do Liberce za což děkuji kamarádovi Martinovi z Náchodské odtahovky. Do úterka se na auto nesáhlo. V úterý 6.9.2011 se odstrojilo a odpoledne se odvezlo ke známému klempírovi na stolici kde bylo do čtvrtka. Ve čtvrtek 8.9.2011 po obědě se převezlo zpět na servis kde se začalo strojit a spasovávat dohromady. Jediné co jsem musel koupit byly přední světla(prozatim bez mlhovek), nárazník, pravý blatník, chladičovku, chladič na vodu a silenbloky na chladič. Auto se dodělalo a bez laku opouštělo 9.9.2011 v 17:20 - zhruba na minutu přesně týden od nehody servis.

Na auto jsem docela zanevřel a byl jsem pevně rozhodnutý s ním takhle přežít zimu, zjara stříknout co je potřeba a prodat ho. Nicméně díky kamarádovi Bleskovi,který mě v listopadu přesvědčil auto stříknout ještě před zimou k tomu nedojde. Během Listopad a prosince se auto přestříkalo do jedné barvy a rozhodnutí prodeje tímto padlo...auto ještě chvilku zůstane.

Během stříkání nárazníku se udělal drobný "zimní" servis v podobě předních destiček(ATE), pal.filtru(MANN) a žhaviček(NGK). V prosinci se z dlouhé chvíle renovovaly zadní celočervená světla a protože zbylo dost barvy na zkoušku se stříkly i boční a přední blinkry. Zvlášť ty přední beru zpětně jako výkřik do prázdna a nahradily je origo čiré kousky.

Aktuálně řeším několik rozporu co se týká dalších úpravách auta. Především jestli stříknout lišty do barvy a masku, mřížky a matnou střechu nechat nebo jestli(blbá hrubka...příště po sobě musim víc číst :lol: ) střechu sloupnout a lišty, masku a mřížky stříknout do černého lesku. A samozřejmě celolak nebo minimálně lakování předku a škrábanců :)

Ufff...tak to je snad všechno za uplynulé 4 měsíce :)

Odkaz ke komentáři

Láďo super pěknej seriál!!Chci ti moc poděkovat za pomoc!!Že jsi ,,blázen" :lol: vím už dávno,ale že se vydáš z LBC do Prahy jen proto že potřebuji pomoct složit slámu pro koně (pro info bylo toho cca 7tun) :palec::palec::palec:,klobouk dolů!! Ještě jednou díkes za pomoc a za lepku na Šedivku ,nemá chybu a u každeho vyloudí aspon ůsměv.Cihlička je opět ve formě a jsem rád že jsi se rozhodl neprodávat!!!

Odkaz ke komentáři

Živočicháro: ;) já myslim že tohle jsme už probírali ne jak se to složilo, udělal si pro mě taky hodně a zrovna ty jsi jeden z lidí, co bude mít u mě dveře vždycky otevřený ;) a jsem rád že "lípka" slaví úspěch jak budu mít další "špecialitku" rád se podělim :lol:

Stifmeyster: přesně jsem čekal že se najde rejpal, kterej si prohlídne fotky a text vynechá nebo si z toho vezme jen to co bude potřebovat :lol::prcprc: klasika...zkus to znova a pořádně...třeba tam najdeš kouzelnou formulku "jarního celolaku" :P nebo minimálně pořádný lakování toho co bude potřeba. Auto nemám na nějaký "výstavičky" apod. potřebuju hlavně aby mi jezdilo a pokud nemám čas tak je mi pořád milejší mít aspoň barvou zastříknutý vybroušený místo po opravě než jezdit s orezlym nebo nedej bože zakitovaným blatníkem když se to zjara stejně bude muset dělat...takže tak :rolleyes: hawk.

Ostatním děkuju, kdo absolvoval Rozkoš ví jak v prdeli jsem z toho byl a jsem rád za tu vaši podporu. Moc dobře víte koho se to týká...

Odkaz ke komentáři
  • o 2 měsíce později...

tak pánové....opět po dlouhé odmlce a znechucení jsem se odhodlal něco změnit na octě.

koncem měsíce by měly dorazit kola a začne se řešit co s podvozkem. samozřejmě snížení a budou se muset vyřešit ty debilní zvuky co se občas zespoda ozvou.

dál laboruju co s lištama...nic, černá, barva...mám v tom chaos a ndovedu se rozhodnout, ale bude se od toho odvíjet střecha, maska a x dalších věcí.

samozřejmě nás čeká ještě lak po nehodě, oprava laku na zbytku auta(lidi neumí parkovat :angry: ) a oprava odloupaných prahů.

jinak sháním fimru, která by dokázala na metráž látku na čalounění. nevíte někdo o něčem?

Odkaz ke komentáři
  • o 5 měsíců později...
Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
    • Zdravím mám octavii 2 2.0 FSI  A nedávno jsem zůstal stát a bylo to cívkou a svíčkami ,vyměnil jsem cívku i všechny svíčky a když jsem jel od servisu tak mi to začalo zase vibrovat auto a jelo to na tři válce a diagnostika opět ukázala první válec , nevíte něco co s tím ? Co by mohl být za problém ?
    • I když je toto vlákno již několik let mrtvé, rád bych popsal pro ty, kteří před tímto problémem stojí poprvé, jak se dveře štelují správně. Dveře se štelují šrouby na pantech vždy v horizontální rovině. Přítlak spodního nebo horního rohu dveří se šteluje šrouby na dveřích. Výška dveří na straně zámku (většinou dveře stářím spadnou a jdou špatně zavřít) se šteluje šroubama na spodním pantu na karoserii. Na předních dveřích je jeden šroub z interiéru a druhý z venku (na předních dveřích se k tomu šroubu dá dostat po oddělání zástěrky a částečně podběhu předního kola). Na horní pant, pokud není poškozený, většinou není nutno sahat. Pokud je auto na heveru, je nutno počítat s tím, že až se auto sundá, tak se karoserie prohne a dveře si trochu sednou. Tudíž je nutno dveře v autě na heveru utáhnout tak, aby byly mírně nad ideální polohou zámku. Postup výškového seštelování předních dveří: povolit šrouby na přením kole a dát auto na hever sundat přední kolo a zástěrku (na třech šroubech a dvou plastových západkách, které by se měly před sundáním vyvlíknout) vyšroubovat 2 šrouby na podběhu na straně ke dveřím (není nutno sundavat celý podběh) a povolit šroub na spodním pantu dveří, který je za podběhem dobře dosažitelný. Nyní dveře visí na spodním pantu pouze na jednom šroubu. sundat obložení interiéru z duhé strany spodního pantu (na dvou šroubech) a povolit druhý šroub pantu. Šroub je poměrně hluboko v díře u držáku konektoru kabelů dveří. Je nutná ráčna s nástavcem, nebo torx zástrčný klíč s nějakou trubkovou násadkou. V tomto okamžiku se dveře vlastní vahou propadnou a jdou zavřít jen, když se nadzvednou. dveře přivřít a podložit tak, aby byly mírně nad ideální polohou (používat dřevo a hadry, aby se nepoškrábala barva). Pokud člověk nemá k dispozici dříví příslušné velikosti, dá se použít druhý hever. Utáhnout vnější šroub pantu od kola. Musí se to párkrát vyzkoušet a dostat do ruky sílu utažení šroubu i výšku nadsazení dveří. Nakonec utáhnout vnitřní šroub. Je to docela milimetrová práce, protože při odhadování nadsazení dveří je nutno vzít v úvahu, že dveře si sednou dvakrát: jednou, když se sundá podložení dveří po utáhnutí šroubu pantu a podruhé, když se auto sundá z heveru. Takže se to musí párkrát zopakovat. Nicméně, kdo si dá záležet, má dveře seštelovány lépe než ze servisu, kde se s tím nikdo nepáře.  
    • Tak dnes jsem překonal 1500 km, píšu si to tady do deníčku 😄. Přes víkend to kašlu, to vedro je hrozné, dnes jsem jel 40 km a tachometr mi ukazoval 35,9°C - hruzinec. Jet nějaký delší kopec, tak mě jebne.🙈
  • Vytvořit...