Přejít na obsah

Luque

Uživatelé
  • Počet příspěvků

    39
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Návštěvy profilu

Návštěvy profilu jsou zakázány a nejsou zobrazeny ostatním uživatelům.

Luque's Achievements

0

Popularita

  1. Ahoj, vím, že se to zde už řešilo, ale mám dotaz, jestli by šlo aktivovat při denním svícení zadní lampy i pomocí VCDS? Mělo by to jít pomocí VASu, ale ten neznám a ani nemůžu narazit na někoho kdo jej má (ZLkraj, KM). Původně se to řešilo zde. https://forum.octaviaclub.cz/topic/10866-denní-svícenízadní-světla Dík za pomoc, protože svícení bez rozsvícenýho zadku je nedomyšlená legislativa. Navíc mám xenony, a v chorvatsku vyžadují rozsvěcení v tunelech i zadních lamp, a opravdu se mi nechce kazit výbojky na 300m vždy. //O2 FL, 1,6 TDI, 2012, elegance + xenony
  2. Kdybych to nechtěl vědět, tak se tu neptám kamo :-)
  3. No právě jsem docela naštvaný, protože mi dělali rozvody před 2 měsícema, to ještě nemrzlo a auto mám první zimu.
  4. Včera když jsem jel domů, bylo asi -8° tak to vyšplhalo na 90°, pak jsem zpomalil v jedné dědině, kleslo na 85°, zajel jsem za dědinu a bylo zas 90°. Termostat stojí cca. 500 Kč. Výměna je hrozná, je zaskládaný klima trubkama, vzduchovýma hadicema, a je schovaný za alternátor a naftové čerpadlo. Takže musíš rozhodit skoro půl motoru, abys ses na něj dostal, pak během 5 minut odpojíš hadice, povolíš 2 šroubky a to je celý.
  5. Jo, to co píšeš, dává smysl. A špatný termostat by se tedy projevoval jakým způsobem?
  6. Kolega jel těch 10 km přes město, má semafory co 100metrů. Já těch 30 km jedu mimo město.
  7. Smysluplně mi tedy odůvodni, proč kolega na tom samým 1,6 tdi měl dnes po 10 km na vodě 90° a drželo to, a já po 30 km jen 70° a při zastavení na křižovatce to kleslo na 65°?
  8. AC vypínám. Pořád řeším ten termostat. I na 1,6 HDi je po 10 km v tomto počasí (-15°) 90° a drží. Nemá někdo postup, jak ideálně demontovat ten termostat? je schovaný za klima trubkama, vzduchovou trubkou a altikem. A taky jak se správně vypouští voda, a jak se následně odvzdušňuje?
  9. Jojo, o tom vím, ale podle sledování to dohřívá jen když je ofuk na sklo nebo dopředu případně na nohy, když je automatika, tak mi připadne, že to nedohřívá. Každopádně další poznatek. Kolega má také 1,6 TDI, ale ve III Octavii, 77kW. Je to jiné kódové označení. Ale říkal, že po 13km měl na vodě vpohodě 90°. A já dnes při -14° se dostal na 75° bez kolísání, postupně to lezlo navrch.
  10. Starty mám taky bez problémů, startuje krásně. No s tím krytem nevím. Když jsem měl ještě rotačku, tak tam to hodně pomohlo aby topil v zimě. Tak jsem to se setrvačnosti nasadil i sem. Auto mám první zimu, ale evidentně to ničemu nepomáhá, protože i po ujetí 30 km se to v -12 stupních neohřeje na 90°.
  11. Tak to na to tedy hledím, že to je vrozená vlastnost. Každopádně děkuji za sdílení Tvé zkušenosti
  12. Takže spínaných pozic v pojistkové skřínce je poměrně dost, stačí si vybrat Jen ještě musím to mute vymyslet. To ale asi pořeším až při samotné montáži.
  13. Jakože takto se ten motor chová správně a neni potřeba nic vyměňovat? Nebo je ten termostat špatný?
  14. Zdravím, když jsou teď ty mrazy (ráno -12°), tak po ujetí 30km se mi vyšplhá teplota na vodě na nějakých 80°, a při projetí pár křižovatek a zaparkování před prací je teplota na 70°. Teplota oleje taky klesne na nějaký 65-70°. Mám najeto 180 tkm. Je má domněnka správná, že odsloužil termostat? Když je cca -5° jen, tak se to ohřeje a drží teplotu na 90°. Ještě podotýkám, že mám krytku na masce.
  15. Zdravím přátelé, už asi týden hledám jak jednoduše napojit Parrota MKi 9200 do Octavie 2 FL (2012) a nedaří se mi najít srozumitelné řešení. Mám rádio SWING vč. parkovacích senzorů. Mám k tomu redukční fakra konektor včetně 2x 12PIN. Našel by se prosím někdo, kdo by poradil, kam jednoduše napojit spínané napětí 12V po klíčku? Jelikož k rádiu jsou přivedeny 2x stabilní napětí (1x safe, 1x obyč). Druhá věc, kam napojit káblík mute? Díky za tipy, ale opravdu se mi nedaří najít žádný schémata elektra, jako kdyby to někdo cenzuroval. PS: Sice jsem našel, že na svorce 15 je spínané napětí, ale fundovaná odpověď, kde tu svorku 15 najít?
×
×
  • Vytvořit...