Přejít na obsah

DavidH

Uživatelé
  • Počet příspěvků

    18
  • Registrace

  • Poslední návštěva

DavidH's Achievements

0

Popularita

  1. Žaky: Ano, ikdyž je rozvod věc mechanická, máš čidlo na klice a čidlo na vačce. Tato dvě čidla mají nastavený rozsah, který si jednotka hlídá. Pokud se rozsah pootočení vačky vůči klice rozhodí natolik, že není v normě, tak jednotka vyhodí chybu. Pozor, auto pak hlásí náhodně chyby od kliky a od vačky. Smažeš to a je třeba 500 km klid nebo taky jen 50 km. Od doby co jsem udělal rozvod a řetěz s přestavovákem na klice, tak je klid. Motor se zklidnil a tahá líp.
  2. 2.0fsi: Neřeš to v autorizáku, přestavovák stojí asi 2000 Kč a řetěz se taky do 2000 vejde. Celkem by ses měl pohybovat kolem 4000 Kč. Pokud budeš dělat rozvody, udělej to komplet.Já ho vyměněný mám a od té doby je klid. LukasLeon: Udělej co píšeš, rozvody, + řetěz a údržbu a uvidíš. Pak bych ještě šel po cívkách. Pokud más 120 tis km, neměl bys s tlaky na válcích mít problém.
  3. K tomu se dá napsat jediné: Chtěl bych mít tvé nervy. :) Hodně štěstí.
  4. DavidH

    Převodovka

    Zdravím, mám problém. Při řazení z 3 na 2 se mo občas povede že mi jde dvojka "přes zuby". Ostatní kvalty naprosto v pohodě. Vyzkoumal jsem zatím, že pokud páku při řazení přitáhnu hodně k sobě, tedy doleva, tak se to většinou nestane. Bojím se trochu, že to je synchron v háji. Mohly by to dělat i pouze rozštelovaná táhla? Nějaké zkušenosti? Díky.
  5. Moje zkušenost: Po 155000 km, totálně vytahaný rozvod (řemen) a řetěz byl také dost vytažený a napínák ko. Zvuk to mělo jak Zetor a trochu jak kdyby byly chycený ventily. Dále se mi stávalo to, že se mi rozsvěcela občas kontrolka motoru. Diagnostika hlásila různé chyby od čidla kliky a vačky, nahodile. Vždy po smazání chyby byl klid a po 100, 200, 300 km, se opět rozsvítil motor. Od výměny rozvodu je klid. Žaky: můj názor je ten, že se stát nic moc nemůže, máš prostě jako všichni problém s řetězem a přestavovákem vačky. Vyměň ho i s rozvody a budeš mít klid.
  6. Od jakého roku a jaké označení motoru je tedy u 1,8 TSi dobré? Od rv. 2012??? Díky
  7. DavidH

    Spotřeba

    Zdar, tak po půl roce co vlastním Octavii II před FL, 2,0 FSi se také podělím o zkušenosti se spotřebou. Hodně jsem uvažoval o 1,8Tsi, ale nejsou a co jsem se dočetl, tak to asi se spolehlivostí do roku 2012 není slavné. Otázkou je do přijde u FSi. Octa je takovým domácím společníkem pro rodinu a já s ním jezdím 10 km denně do práce. Což dělám nerad, takže když to jde jezdím manželky Fiestou (mimochodem perfektní autíčko do města a na pojížďky kolem komína). Teď ke spotřebě, průměrná někde kolem 8,5 - 8,6 l/100 km. Minimum zatím na delší trase 6,6 l/100 km. Tankuji kombinovaně, jednu plnou nádrž Vervu 100 a poté další tankování Natural 95 + VIF.
  8. U mě případně možná výměna za 16 ALU Škoda VEGA. Doplatek z mé strany možný. 777067346
  9. Nán stejný problém jako Maik, levé hřeje, pravé nehřeje. Jak to u tebe dopadlo? Má někdo podobnou zkušenost?
  10. DavidH

    Dodělání tempomatu

    šulda: To jsem právě zkoušel, napružil jsem kontakty na tom posuvném článku (off, cancel, on) a vyčistil celý ten modul v páčce a nic. :( Kolem výměny mě spíš zajímalo, jestli to nepozná ŘJ, že tam je jiný modul. No zkusim to nejprve prohodit s kamarádovym a uvidíme. Pěkně mě to štve. Kterého odborníka bys případně doporučil (Mělník/ Praha, okolí)??? Díky moc.
  11. DavidH

    Dodělání tempomatu

    Ahoj, mám OII rv 2006 elegance, ve které je tempomat, ale přestal fungovat. Měl jsem rozebranou páčku, vyndal jsem ten modul k tempomatu, nic špatně mi tam nepřišlo (vyhřátej, nebo vymačkané knoflíky...). Pokud seženu novej modul do levé páčky, bude to chodit?
  12. milos0785: Díky, pokud to půjde, dorazím. :) Jen jsem z předchozí komunikace nepochopil kde zmiňovaná hanburgrárna je. :)
  13. Mělník/Mělnicko, jste tu někdo? Co nějaký poslední letošní Octa sraz?
  14. p2p: Sorry, zmáčknul jsem odpovědět u tvého příspěvku a nevšiml jsem si, že tam vlezla citace. Dá se tedy ta dvouhmota nějak zjistit? Měl jsem nafťáka TDCi a přešel jsem na 2.0 FSi, tak doufám, že jsem neudělal chybu.
  15. Díky za info a kde by to šlo zjistit? Zatím se Škodovkou začínám, takže nevím.
×
×
  • Vytvořit...