Přejít na obsah

jakas

OctaviaClub
  • Počet příspěvků

    92
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Informace

  • Auto
    Octavia IV Combi

Návštěvy profilu

2 253 zobrazení profilu

jakas's Achievements

3

Popularita

  1. Příští týden mám opět dostat nějakou aktualizaci jednotky GW. Uvidíme, třeba nahrají i 1810. Děkuji za odpověď.
  2. 1810 už je na nějakých autech k dispozici? Na jaký HW se instaluje? Na verzi s E na konci mám 1803 a žádný nový pro mě nemají. V servisu jsem byl už tak 10x s různými závadami. 2x vyměněna MIB, kamera asistentů, řídící jednotky světlometů, nesčetně aktualizací SW... 😞 Stále je co řešit.
  3. Jj, měl jsem to tak asi týden, pak samo naskočilo. Někde jsem se dočetl, že pomůže vytáhnout na 10 minut pojistky č. 19 a 30, které jsou od infoteinmentu a emergency call. Pak prý hned internet naskočí. Nejlepší ale bude, zajet do servisu, ať o sobě dáme vědět a někdo to řeší. Já na to jdu zítra.
  4. Je dobré použít něco jako SmartBox III od Mio, který dovede hlídat napětí baterky auta, aby nedošlo k jejímu vybití kamerou. Podle nastaveného napětí kameru včas odpojí. Já jsem to ale vyřešil nákupem kamery Mio MiVue 846, která má svou baterku na cca 48 hodin. Nechtělo se mně zatím tahat kabeláž...
  5. Nafta 147 kW, 400 Nm, 4x4, 7st. DSG. Když jsem objednával, ani nic jiného v nabídce nebylo. Zkusím doplnit do názvu tématu.
  6. Pár dojmů po pár dnech 🙂 Zatím jsem toho moc nenajezdil, prozatímní zkušenosti jsou ale úžasné. Auto je po přesednutí z Octavia 3 po FL jako z jiného světa. Všechno na mě působí poctivým dojmem, kvalitní materiály atd. Infotainment v pohodě. První den se trošku cukal, ale jako by si to sedlo. Taky byla nějaká aktualizace... Po startu to chce nechat v klidu pár vteřin (nízkých desítek vteřin) naběhnout a pak už funguje v pohodě. AA wireless bez problémů nabíhá. Nastavování je v systému tolik, že jsem se tím ještě neprobral, ale ne, že by to něčemu vadilo. Dvě věci, co mě zatím nějak nejsou jasné. 1. Neumím vypnout automatické zamčení dveří po rozjezdu. 2. Úplně nevím, jak funguje ukládání nastavení ke kličku. Jako bych si nastavil sedačku a zrcátka, uložil do paměti sedačky, ale po opětovném nastoupení do auta je to jinak. Po stisku paměti sedačky se vrátí správné nastavení. Ale spíš jen něco nedělám dobře. Chce to nějaký čas na prozkoumání všeho. A teď to podstatné. Motor a pohonné ústrojí. Jedním slovem - fenomenální. Výkon a sladění motoru s převodovkou je příkladné. Podvozek tichý, příjemně tuhý a přitom komfortní. Samo to zatím nijak neh*ním, ale i tak prostě super. Ještě k matrix světlům. Fungují dokonale, vypínání segmentů kvůli protijedoucím i přede mnou jedoucím autům je překvapivě citlivá, nikdo neproblikává. Ještě jsem chtěl doplnit něco ke spotřebě. Mám najeto nějakých 300 km - spíš kratší trasy 10-70 km, něco ve městě, větší část okresky a vesnice a mám tam 6,5 l/100 km. Myslím, že je zcela reálné se udržet pod 7 litrů.
  7. Mám za sebou prvních asi 40 km a je to super. Výbava následující - canton, tažné, paket pro spaní, nezávislé topení, sedadla Suedia - Top, asistovaná jízda 2.0 Top, funkční paket Top.
  8. Moje zkušenost s LED světly Octavie III je takový, že s prázdným autem svítí relativně rozumně daleko. Taky bych trošku přidal, ale OK. Ale když auto naložím, třeba na dovolenou, světla se automaticky sklopí mnohem více, než odpovídá zatížení, takže svítí kousek před auto, což je velice nepříjemné. Dělá to od novoty a je to pořád stejné. Protože nejezdím často s plným autem za tmy, tak to neřeším, ale taky by mě to zajímalo... Jakub
  9. Ceníková cena je 1120 000. Máme flotilovou slevu, ale nemůžu přesně říct kolik. Ale určitě je to víc, než 10%. Jakub
  10. Můj nový sluźebák je objednán, dodání snad do Vánoc. Mám tam spoustu doplňkové výbavy, podrobnosti doplním později. Jakub
  11. Po nějakém tom hledání jsem narazil na informace z konce minulého roku, podle kterých by měli ve 25. týdnu tohoto roku uvést do prodeje další motorizace a v 36. týdnu (začátek září) pak RS a Scout. Tak jsem zvědav, jestli to bude platit i po 39 denní odstávce výroby kvůli koronaviru... 25. týden tady máme za měsíc a něco. Jakub
  12. Letos bych se měl dočkat nového služebáku a přál bych si Octavii ve verzi Scout. Četl jsem začátkem roku, že bude představena spolu s RS v Ženevě, té jsme se ale nedočkali. O RS v posledni době nějaké zmínky v médiích proběhly, ale o Scout ani zmínka. Vzhledem k současné situaci s koronavirem se obávám, že letos nebude. Nemáte někdo o uvádění dalších verzi auta zákulisní zprávy? Děkuji, Jakub.
  13. Tady to máš: http://forum.octaviaclub.cz/index.php?showtopic=4679 J.
  14. A dělá to, i když vypneš ventilátor? Dle popisu bych to tipoval na něj. Nachází se pod přihrádkou spolujezdce. Je tady na to myslí téma. J.
  15. Oprava proběhla úspěšně už před pár týdny. Nejprve na jedné straně a asi za týden na druhé, protože zřejmě jak to skládali dohromady, dorazili i tu druhou stranu. Už delší dobu před opravou ztržených závitů jsem pozoroval občasné lupnutí (křupnutí, klepnutí) někde od přední nápravy. Nechal jsem vložit pod 2 šrouby nápravnice podložky http://www.cc-autodily.cz/mezideska, ale nepomohlo to. Většinou to dělá v zatáčce při nějakém zhoupnutí nebo při křížení karoserie na nějakém šikmém zhupu. Po opravě ztržených závitů byl asi týden klid, a pak se to zase začalo občas projevovat. Napadlo mě vzít za všechny šrouby a šly docela lehko dotáhnout. A zase byl klid. Asi po týdnu znovu a znovu šly snadno dotáhnout. Nechápu, proč se povolují. Zkouším vždy všech 6 šroubů, které nápravnici drží. Začínám uvažovat o jistícím tmelu na závity, asi pro střední pevnost. Setkali jste se s něčím podobným? Děkuji, J.
×
×
  • Vytvořit...