Přejít na obsah

xpitris

Uživatelé
  • Počet příspěvků

    9
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Návštěvy profilu

382 zobrazení profilu

xpitris's Achievements

0

Popularita

  1. Ahoj, potreboval bych vedet jakou BCM jednotku je potreba pro Superb II MR2008 v pripade ze chci dodelat denni sviceni. Jednou uz jsem mel auto v autorizovanem servise a ti mi rekli ze 1K0937087K sice podporuje denni sviceni, ale neni pro xenony. Ted tady mam na vyber z ..087D a ..087E. Nechci zase skoncit se spatnou jednotkou a rozebranym autem. V aute mam multifunkcni volant, zadni LED svetla, predni bi-xenony, mlhovky s dennim svicenim, atd. Diky
  2. xpitris

    HEX CAN Kabel

    diky za info, bohuzel to nemuzu vyzkouset, protoze jsem si mezitim kabel rozbil uplne ;)
  3. Zadny uceny z nebe nespad, kazdopadne diky za radu. Trochu me prekvapilo, ze se nakodovane hodnoty neprojevi po odpojeni klicku ze zapalovani. Plati to tak pro vsechno kodovani, nebo je to jenom vysada Columbusu? Problem byl tusim v bytu 01 kde jsem nastavil Skoda Soundsystem (CAN DSP), coz zablokovalo komunikaci se Sound systemem. Muze mi nekdo vysvetlit proc je nutne nastavit Volkswagen Soundsystem (BAP DSP), resp. proc Skodovky pouzivaji BAP DSP a ne CAN DSP? A posledni otazka. Baterku nebylo nutne odpojovat, stacilo pockat pres noc. Predpokladam, ze Columbus jeste nejakou dobu po odpojeni klicku funguje. Nevi nekdo jak dlouho je nutne pockat, nez se vypne a tudiz se pri dalsim spusteni projevi zmena kodovani?
  4. Na co sahnut, to pokazim ;)

  5. Zdravim, nedavno jsem si poridil VAG kabel (cinsky klon) a abych ho trochu vyzkousel, tak jsem zkusil i nejake to kodovani. Nastaveni Columbusu se mi zdalo trochu podivne, tak jsem si ho upravil z hodnoty 040700020000008100 na 040200020104008100. Kodovani probehlo v poradku, tak jsem pustil nejakou tu hudbu a vsechno OK. Dneska nasednu do auta, ze neco vyridim a ticho. Columbus funguje ale reproduktory jsou hluche. Rikam si OK, asi jsem nakodoval neco co jsem nemel, tak jsem vratil zpet puvodni kodovani, ale bohuzel to nepomohlo! Prikladam vyfocene puvodni kodovani. Jeste takovy postreh. Columbus se chova vicemene normalne, ale kdyz si chci prehrat nejakou hudbu z interniho disku, tak to nejde. Ani nevydava potvrzovaci signal. A dalsi vec. Zkousel jsem taky povolit servisni menu (hodnota 50 nastavena na 1) a i presto, ze se vsechno ulozilo v poradku, tak do servisniho menu se nedostanu.
  6. xpitris

    HEX CAN Kabel

    Dneska jsem zkousel kabel znovu a dela to porad to same, tzn. data o nejake jednotce se mi podari nacist treba az na 5-ty pokus. SRI Reset error. Nemuze byt treba problem v nastaveni nejakych hodnot v options?
  7. xpitris

    HEX CAN Kabel

    Tak mi taky dosel kabel z ciny ve verzi 10.6. Verzi softwaru na CD je cela hromada, vcetne 11.11.1. Ja jsem pro jistotu nainstaloval 10.6. Vicemene to funguje, ale chova se to podivne. Kdyz chci nacist data o nejakem kontroleru tak to nekdy funguje a nekdy zase ne. Navic hodne veci haze chyby. Napr. nejsem schopen nacist kilometry nebo se podivat na nastaveni servisniho intervalu. Zitra to pujdu vyzkouset znovu jestli to nebyla nejaka vyjimka, ale moc sanci tomu nedavam. Kodovat jsem jeste nezkousel, musim sehnat nejake cislo servisu.
  8. Proc? Ja myslel, ze kdyz to bude dobre spocitane, tak pri odpaleni LED zarovky klesne proud pod hodnotu, kterou ridici jednotka povazuje za OK a potom vyhodi chybu.
  9. Tak si odpovim sam ;). Co se tyce prvni varianty tak ten rezistor co tam zminuju je blbost. Bylo by nutne pouzit nejmene 3 rezistory 10R 2W. Druha varianta s jednim odporem by ale mela fungovat. Pouziti vice odporu navrhovanych v prvnim prispevku je zrejme kvuli rozlozeni teploty. Ja jsem chtel pouzit jeden rezistor protoze jsem lenivy pajet ;). Jeste by me zajimalo co se stane v pripade, ze LEDka odejde. Zahlasi mi potom ridici jednotka chybu?
  10. Jsem v tom abolutni amater, ale chtel bych se zeptat proc je v uvodnim prispevku navrhovano pouzit 5 seriove zapojenych odporu? Nestacil by proste jeden dostatecne dimenzovany? Napr. 33K 10W na prvni variantu a 68R 5W na druhou variantu.
×
×
  • Vytvořit...