Přejít na obsah

ZbyněkL

Uživatelé
  • Počet příspěvků

    16
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Návštěvy profilu

Návštěvy profilu jsou zakázány a nejsou zobrazeny ostatním uživatelům.

ZbyněkL's Achievements

0

Popularita

  1. Přesně tak, pokud se chceš dostat k silentbloku převodovky, musíš zvolit uvedený postup. Při výměně přizvednout ze spoda převodovku a siláč pěkně vyměníš. Výměnu musí zvládnout podle mého úplně každý. Ideální zvedák jezevčík na kolečkách, pro výměnu doma na zemi.
  2. Pro michalmar9, ten siláč co máš zde odkaz je ten samej, co jsem dával do mé 1,6 MPi. Já jsem raději před koupí siláče vyndal baterku, demontoval filtrbox, dekl pod baterkou a zjistil jsem si jaký tam vlastně mám. Práce cca. 20 min. Máš na něm výrobní číslo, takže podle toho kupovat. A nebo si ho zjistit z katalogu - jednodušší.
  3. Jak jsem psal, siláčem se hluk snížil, ale úplně se neodstranil. Takže ještě budu muset pátrat, co by to mohlo být. Tak dej michalemar9 vědět zda ti to po vyměně pomohlo. Nevim zda by pomohlo udělat jestě spodni siláč. Uvidíme.
  4. Tak jsem dal novej siláč, hluk co byl při natočení volantu do prava se hodně snížil, ale přece jen tam trochu je. Zato na pravou se hluk zvedl. Zdá se, že se hluk přesunul na druhou stranu. Jinak bych řekl, že tam celkové zlepšení nastalo, ale úplně jsem to novým siláčem nevyřešil. nemohl by to být jestě ten spodní pod motorem? Nebo co by tam mohlo rezonovat, tím jak se motor při jízdě při natáčení kol pohybuje v siláčích.
  5. Díky, vyměnim silentblok a ukáže se zda to pomůže. Dám vědět jak to dopadlo. Přece jen to je investice jedna z menších. A jakou si dával značku, kde si ho sehnal. Zatim.
  6. Tak jsem hýbal motorem od blatniku k blatniku. Zdá se mi, že na straně u převodovky v silentbloku to docela lítá. Trochu mám pocit, že to rachoti, cvaká jak uvádíš. Ale nemám srovnání s jiným autem. Říká se že v tom silentbloku pri rozjezdu nebo jizdě a brždění klepe-to mě nedělá, ale to je asi jiny pohyb dopředu-dozadu. Takže je tu pravděpodobnost, že by to hučení mohl dělat ten sil.bl. převodovky? To by bylo to menší zlo, než dělat převodovku.
  7. zkusím to a napíšu, myslíš na silentblok motoru/převodovky? zatim moc děkuji a za chvily napisu co a jak jsem zjistil.
  8. Když vyjiždím pomaličku,to znamená málo plynu šolíchačkou jak píšeš, tak to nehuči neslyším nic. Ale když už je auto v pohybu přidám více plyn, tak hučí už při mirném natočení.
  9. Ano dělá to jen při tahu a již při mírném natočení volantu. Na všechny převod. stupně a je jedno jakou rychlostí jedu, hučí hodně do prava, méně do leva. Srovnám kola rovně a nehučí. Když není motor v tahu, tak se nezdá, že by při zatáčení něco hučelo. Hluk pochází od motorového prostou, jako z prostoru před řidičem.
  10. Nikdo nic neporadí? Nějaké rozumy sem dejte, ať to tu neusne. Unašeče z diferáku bez vůle, homo. klouby taky vypadají,že jsou ok a náboje kol bez vůle a při protočení bez hluku. Tak škodováci, pište!
  11. No kamarád má Seata, převodovka 6Q bez demontáže a montáže z vozidla a oleje, jen rozebrat převodovku opravit složit - okolo 10 tis. A to měl jen ty ložiska v diferáku - hučel stále, po sešlápnutí spojky přestal hučet. Na diferák bych to tehdy netypoval. Jen uvádím příklad, jak jsou ty auta šizený: Seat ročník 2011, převodovka montovaná v Boleslav, je stejná jako v octavii a jeťáku. V roce 2011 se škodovka rozhodla nakoupit levný (šitový) ložiska z Brazílie a takto to dopadá. Mimochodem mám oktu taky 2011, 1.6 MPi, 5Q, takže uvidím.
  12. Některé Octavie hučí pod plynem při zatáčení do leva a některé do prava. Moje hučí do prava a co jsem měl dvě služební najeto okolo 120 tis., tak jedna vlevo a druhá vpravo. Ložisko kola je vyloučeno. Dělá mi to od nějakých 30 tis. a teď mám 60 tis. a myslím, že je to trochu více hlučnější než na začátku. No ale přijít na to. Myslel jsem,že mi tady někdo, kdo to již řešil poradí a zatím nic. Jen aby to nebyla ložiska v diferáku.
  13. Zdravím pánové, prosím o radu. Řeším problém hučení u OII 1.6 MPi při jízdě a mírném natočení volantu a při tahu motoru. Tento problém tady popisoval prochy_m a Tickerow. Nemohu se s nimi spojit, neodpovídají mi na dotaz. Asi nechodí na stránky OC. Neřešil jste tuto závadu (hučení) s prochy_m nebo s Tickerowem tady na fóru? Můžu vás všechny poprosit o pomoc? Děkuji. Zbyněk.
  14. Na podlozky jsem se ptal z toho duvodu, ze se zde najde nekdo, kdo je jiz ma na aute a treba i jineho druhu a treba by nam sem hodil nejaky planecek s rozmery. Byl bych tomu nekomu vdecny, ale nejenom ja. I ostatni tohoto fora, co resi stejnou vychytavku. I ja jsem zhodnotil, ze 2000 kc za kus plastu je sila. A geometrie by se ti tim menit nemela, to by se zmenila pri kazdem nalozeni a vylozeni auta i bez podlozek a to proste nejde. Tam jde spise o to, zda to nebude vadit tlumicum pri vetsich naklonech a prejezdech velkych nerovnisti, aby nebouchaly. Myslim si, ze 2 cm jsou ok a nemelo by to delat neplechu. A proc to chci zvedat? Mam combi 1.6, predek lehci nez je u 1.9 , 2.0 a proto je predek oproti zadku opravdu vysoko. Je to jiz od novoty a chci to trochu vyladit, jak na pohled, tak abych vecne neskrtal vyfukem. Jak tu jiz nekdo psal, mam prazdne auto a vypada to, jak kdybych vykral posilovnu.
  15. Zdravím, nemáte někdo na autě tyto podložky? http://www.escape6.cz/podvozky/podlozky-pruzin-pro-zvyseni-vozu/skoda/octavia-ii--1z--predni-nahon/Podlozky-pro-zvyseni-vozu-pro-Skoda-Octavia-II--1Z--zadni-naprava--20mm/ Mají tam +20mm a +30mm na zadek, docela o nich uvažuji. Kdo je má na autě, prosím pěkně o info k tomuto produktu. Díky.
×
×
  • Vytvořit...