Přejít na obsah

dc34

Uživatelé
  • Počet příspěvků

    5
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše od uživatele dc34

  1. rayx: svíčky zkusím nafotit o víkendu. Budou origo (vyražený číslo), ale fakt nevím, jestli jsou ještě původní :-) Koukal jsem po štítku, a na krytu rozvodů je štítek s čárovým a číselnými kódy a údajem 12.04.2011. Takže tenký kroužky takřka jistý... Jinak na místě, kde jsem čekal číslo motoru (mezi motorem a převodovkou), je jen nálepka s číslem tuším 7849. Jinak problém s mírnými výkonovými výkyvy jakoby postupně přestával, tak uvidím. Snad pomohlo vyčistit tu klapku. Zkoušel jsem to PCV a při otevření víčka motoru byl motor mírně nestabilnější, po vytažení měrky oleje bych spíš řekl, že měl chod o něco lepší - a teď babo raď :-D Jinak olej kolem PCV není, jen mastnota kolem šroubů a na motoru kolem víčka. Jo a když zacpu prstem dirku na PCV, tak se zvednou otáčky motoru, ale to bude asi běžný, ne?
  2. Ad. můj problém s chybou "Intake air temp.senzor": díky za radu. Nechal jsem udělat diagnostiku a kromě problému s čidlem mi vcds vyhodil i "Pokles tlaku mezi turbem a škrtící klapkou" sporadicky. Protože jsem nechal měnit olej a filtry, nechal jsem si zkontrolovat a rovnou vyčistit škrtící klapku. Sání bylo celkem dost od oleje. Mírné kolísání výkonu je pořád, jak jsem už psal. Je možné, že mám v háji pcv ventil, nebo mám začít šetřit? Olej mi to žere ca. 4 deci na 1000km, občas bílý kouř z výfuku, na kufru několik drobných černých teček, ve výfuku jen "saze". Svíčky ok, jen na 4. válci trochu opálená. Motor cdaa měněn 6/2011, teď má najeto 120tkm (rozvody nové)
  3. Zdravím, necelé tři týdny mám O2FL 1.8 tsi 2009 CDAA. V pátek se mi rozsvítila Porucha motoru, do servisu! a svítilo EPC. Po nějaké době zhaslo. Po zastavení a dalším nastartování opět ta samá chyba, po zhasnutí motoru a zapnutí elektriky a následně nastartování bez problému. To samé mi udělalo v pondělí. OBD II a OBD Car Doctor mi diagnostikuje chybu "p00aa Intake Air Temperature Senzor 1". Předpokládám správně, že je problém v čidle vzduchu u škrtící klapky? Navíc jsem včera cestou do práce (ca. 12 km) pozoroval při zátahu mírné kolísání výkonu. Je v tom nějaká souvislost, nebo se mám začít bát? Díky
  4. dc34

    Vzlínající olej

    Mám ten samý problém, pokud jsi něco vyřešil, napiš to prosím tě sem. Díky!
  5. Zdravím! Nedávno jsem koupil Octávku I 1.9 TDi, 81kw, r.v.2004. Když oddělám kryt motoru, z mého pohledu na pravé straně bloku motoru je víčko, které má okolí od oleje, od kterého je potečená/mastná pravá strana bloku motoru. Dost mastná je i hadička, která od víčka vede směrem k hadici vedle turba. Může mi někdo z vás poradit, o co se jedná, příp. jak rychle je třeba toto řešit? Přikládám fotku z netu pro lepší orientaci, místa od oleje jsou označená šipkou. Díky!
×
×
  • Vytvořit...