Přejít na obsah

MichalJeti

Uživatelé
  • Počet příspěvků

    10
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše od uživatele MichalJeti

  1. Ano, měl jsem tam vrtané tl. 2mm. Totálně zalepené všechny otvory. I kroužek v pístu byl zalepený. Jak se jezdilo a olej píšu někde o 3-4 stránky zpátky. Písty pro kroužky vrtané (u škodovky index C) i skládané (u WV index J) jsou shodné. Píše to i "Kolbenka": https://www.ksmotorshop.com/article-detail/view/en/123760
  2. Ano, mluvili jsme spolu. Myslím stopy po obrábění ve fabrice (originál). Rozhodně ne žádná domácí úprava/oprava!!!! Myslel jsem tím prakticky nulové opotřebení stěn válců.
  3. Chci dát pouze kroužky, písty jsou OK, není na nich žádné opotřebení, pouze se musejí vyčistit. Otázka je, co za kroužky... Jestli "skládané" nebo řezané. Vrtané už neee. A propo, jaké jsou vlastně čísla těch správných kroužků?
  4. Tak už konečně včera došlo k rozebrání motoru.... Omlouvám se za horší fotky. Překvapil mě (kladně) stav motoru. Na rozdíl od některých zde prezentovaných motorů prakticky bez druhotných poškození. Ventily vypadají OK (hlava ale i tak jde na kontrolu a přetěsnění), válce OK (nejsou podřené, po celé ploše ještě viditelné stopy po honování, rozměry měřené mikrometrem 82,52 až 82,55mm - má být 82,51 až max 82,59). Písty jsou s indexem BN. Svíčky viz foto, všechny prakticky stejné. Napínák viz foto.
  5. Zdravím, prodám následující věci vše je nové, nepoužité: Batoh RS 800 Kč Hrnek RS černý 250 Kč Hrnek RS modrý 250 Kč Sluneční brýle RS 750 Kč ceny jsou bez poštovného, od všehi jeden kus, možnost osobního předání na trase Pelhřimov, Jihlava, Znojmo.
  6. Ještě jednou se omlouvám, Psal jsem z hlavy a asi jsem už starej.... :wallbash: Olej byl vždy 5W-40 (viz opravené příspěvky). A výroba motoru je 07.05.09 Starý písty jsem bohužel neviděl. Fotky a popis určitě v budoucnu dám.
  7. Údržba zanedbaná nebyla, Filtry, svíčky, olej nejpozději v termínech, spíš dřív. Benzín dle potřeby, ale rozhodně ne "JZD". A motor je CDAA, není to BZB (i když datum je hraniční / sporný) Omlouvám se za překlep, samozřejmě to byl Castrol Magnatec 5W-40 A3/B4 (bez C), poslední výměna Shell Helix Ultra také 5W-40. Oboje s VW 502.00
  8. S opravou jsem si jistý, mám v tom servisu příbuzenstvo a tak to bylo ohlídaný. Ojnice měnili na 23mm. Kouknutím skr svíčku, zkusím, máme v práci endoskop. Olej to žere asi tak posledních 10tkm, začalo to víceméně přesně po 100tkm po servisu. A postupně (= celkem rychle, tak během 2000km) to naběhlo na současný stav a na něm se to drží. Jezdím 30km ráno do práce, 30km večer z práce okresky + delší trasy 100km státní silnice. Dálnice moc ne, tak do 5%. Město taky moc ne. Ale trošku víc než je asi obvyklé tak vozík. Normální ježdění, žádný spořílek, ale ani žádný velký závodění. Olej 10W-40 5W-40 Castrol Magnatec, měněn po maximálně 15tkm. Rozborka je jasná bude, už se to mělo i dělat, ale bohužel bouchlo jiný auto v rodině, tak to bude až v prosinci. A nákupy určitě po rozebrání a kontrole stavu... Datum pro jistotu ještě vyfotím, ale až večer (ale pamatuju si, že je to právě asi 3 dny před "oficiální" změnou kroužků). Hlavně je to jeden z prvních vyrobených Yeťáků, možná i nějaká nutá série. Kupováno ze škodovky v 25tkm jako referenčka.
  9. Dobrý den pánové (a případné dámy), sleduju tohle téma, které se mě osobně dotýká a moc bych ocenil radu. Předem se omlouvám, že sem lezu s Yetim. Mám Yetiho 4x4 manuál, 2009 (MR2010), 1,8 (CDAA), motor vyroben 7.5.2009 :(. Po 90000 km žral olej a byl v říjnu 2013 na Škodováckou kulanci "opraven". Rozvody, ojnice (čep 23mm), písty. Podle faktury písty typu DF - poslední (nejnovější) verze vrtaných kroužků. Nyní mám najeto necelých 200000 km a olejový problém je zpátky. Spořeba je cca 1 litr na na nádrž (600km) - tj. asi tak 1,7l na 1000 km. Když to vidím napsaný, tak je do vlastně 1:50 s benzínem, skoro jak trabant :loool:. Nedávno vyměněn odlučovač, ten je OK. Takže mě čeká repase motoru. A teď babo raď (nebo teda spíš p2p,rayx....). Jak jí provést? Originál kroužky na DF, písty ponechat (a možná vydržet dalších 100000 km....) Originál kompletní písty DL se skládaným stírákem a nebo "mix" - dát kroužky DL se skládaným stírákem na původní písty DF. A zde nevím zda to jde... Písty mají stejný jmenovitý průměr 82,435mm, stejné šířky drážek (1,2 1,2 2,0), stejný čep 23mm. Ale nevím zda se liší jinde (odvod oleje od stíráku, průměry zápichů pro kroužky... Vím, že dost věcí bude záležet na stavu po otevření motoru, opotřebení a tak... Repase hlavy u "Pavlíčka" je víceméně jistota. Moc děkuji za radu a přeji spousty kilometrů s tímto jinak solidním motorem :palec:
×
×
  • Vytvořit...