Přejít na obsah

Octavius16

OctaviaClub
  • Počet příspěvků

    10
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše od uživatele Octavius16

  1. Zdravím, koupím pravý přední ofukovač čelního skla. Podmínkou je nezničený stav - celistvý plast pod mřížkou a nepomačkaná, neoloupaná mřížka, nejlépe neoddělená od plastu. Na fotce je vidět můj díl, bohužel prasknul a mřížka má místy ulámané packy, kterými držela na plastu. Za každou nabídku budu vděčný. Děkuji.
  2. Zdravím, jdu si pro radu. Už od koupě mám vycvaklou mřížku ofuku čelního okna na pravé straně. Chtěl bych ofuk demontovat, opravit, případně vyměnit. Jak na to? Případné, kde se dá koupit nový? Nedaří se mi jej nikde najít. Za cenné rady moc děkuji!
  3. Děkuji všem. Bylo příliš naplé lanko vnější kliky. To se mi ulevilo ;-).
  4. Dobrý večer, obracím se sem s dotazem ohledně zámků dveří. Měl jsem problém se zamykáním zadních levých dveří. Odemykání proběhlo vždy u všech dveří, u levých zadních s časovým zpožděním. Horší to ale bylo se zamykáním, kdy všechny dveře zamkly, ale zadní levé ne. Zamkly tehdy, když se s nimi doslova třísklo, nebo když se "pobouchal" plech. Rozhodl jsem se pro výměnu mechanismu zamykání. A teď problém, kvůli němuž je horní odstavec v minulém čase. Odmontoval jsem tapecírunk, sundal lanko bowdenu vnitřní kliky a lanko vnější kliky. Vyměnil jsem zámek "kus za kus" s tím, že jsem si nový zámek ještě otestoval "nanečisto" přiložením k očku, kam zajíždí západka zámku na karoserii (sloupku). Stalo se to, že, když jsem dveře celé zase smontoval, zavřel a zamknul, po odemčení se neodjišťují. Nelze je otevřít ani zevnitř, ani zvenčí. Zámek slyšitelně cvaká, ale dveře jsou stále pevně zamčené. A teď, co s tím? Stalo se to někomu z vás? Připravuji se, že to vypadá na hodně mastný servis 😞 Díky za odpovědi předem. Edit: 9.1.2022 byl problém s otevíráním dveří vyřešen 10.1.2022 Vyskytl se mi ještě jeden problém. Zadní levé dveře jsem, na základě Vašich rad, rozpohyboval. Nyní jsem si všiml, že se mi vůbec nezamyká víčko nádrže - nevyjíždí trn. Co se s tím dá dělat? Navíc, tedy, když se ještě vrátím zpět k tomu dveřnímu zámku, tak po zamčení všech dveří, se zadní levý zámek zamyká vždy, až jako poslední. Po čem jít? Díky za odpovědi.
  5. Například mě štve to, že 5. dveře se musí zavírat bouchnutím. Neexistuje totiž, že když se dveře dostanou do pozice, kdy by se mohly samospádem zavřít, tak se sice zavřou, ale nedovřou, protože jim v tom brání vzduch- přetlak v kufru, který nemá kam uniknout. Zavírání tímto style však u Octavie 2. generace bylo bezproblémové. (bavíme se o karosářské verzi Combi) Kapitola sama pro sebe je celkem nešťastně vyřešená roletka, která se při jízdě po výtlucích sama sroluje, nebo totálně vypadne z kolejniček. To jsou mé postřehy, a co ty vaše? ----------------- EDIT by Honza9007: přesunuto z duplicitního tématu a smazány první dva řádky, které by v tomto vlákně je vedly k dezorientaci - byly myšleny jako "zakládací věty" vlákna.
  6. Tak to je pěkně naprd. Zlatá předešlá octávka... Děkuji za odpověď.
  7. Zdravím. Rád bych se zeptal na takový detail- který mě docela trápí. Mám Octavii III Combi 1.6. TDI 77Kw a jde mi o to, že když nechci zavírat 5. dveře "třísknutím" tak je zavírám pomalu do té doby, dokavad se nedostanou do polohy, kdy se sami zavřou- a to je onen problém. Když je z této polohy pustím, tak se milé dveře sice zavřou, ale nedovřou- jakoby v kufru chyběl přetlakový ventil, který by měl být někde dole u rezervy, který propouští přetlak v kufru. Prostě ty dveře zavřou vzduch, který nemá kam uniknout a tím se to víko nedovře úplně, takže musím otevírat některé z bočních dveří, aby se víko zavřelo z té polohy úplně anebo se tedy musí s tím praštit... Nevím co s tím. Zkoušel jsem se koukat do prostoru okolo rezervy a našel jsem tam jen gumovou průchodku kabelů a napravo od ní takové 2 kulaté zaslepené otvory s "brčkem" uprostřed. Je zajímavé, že v Octavii II Combi se víko samospádem dovřít úplně. Pokud jste můj krkolomný dotaz pochopili, máte stejný problém? Nevíte co s tím? Servis? A když už píšu nové téma, ještě by mě zajímalo, zdali se vám taktéž stává, že za jízdy po nerovné vozovce se zatažená roletka v kufru občas uvolní a vylétne ze svých kolejnic a zapříčí se o stěny v kufru? Děkuji za odpovědi předem. Pokud by jste snad dotazu nerozuměli, dovysvětlím, či se pokusím přidat nějaké fotky..
×
×
  • Vytvořit...