Přejít na obsah

Krkovička

Uživatelé
  • Počet příspěvků

    11
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše od uživatele Krkovička

  1. Valeo je slušná kvalita...lepší standart
  2. Tak pokud nemáš aktivní chladící okruh (chybí médium -> kapalina), tak by se měl motor celkem rychle přehřát a 90C přeskočit. Z čehož plyne, že nějakou kapalinu tam ještě máš a termostat to udrží na provozních 90C. U tohoto motoru v létě zhruba po 6-8km teplota dosáhne 90C. (u mě)
  3. Starline rozhodně ne, je to zajíc v pytli. Raději bych zaplatil 2 tisíce se slevou v Kelly (Valeo)
  4. Jasně, že se zahřeje tak rychle, když nechladíš... 1) skus kapalinu dolít , jestli znovu zmizí, tak 2) 2)bude někde rozpojen obvod chladící kapaliny. Skus na stoupnout na nějakej beton, karton,... doplň kapalinu, nastartuj a skus přijít na to, odkud to kape/teče. , jestli i přesto ubyde, tak to může v tom nejhorším případě být 3) 3) mizí skrze hlavu -> nětěsnost, či prasklá hlava. Určitě bych sledoval barvu kouře, víčko může být špatné, ale to propustí velmi málo.... tady jsou taky nějaký rady http://www.tipcars.com/magazin-skoda-octavia-19-tdi-resime-unik-chladici-kapaliny-5421.html hodně štěstí
  5. U mě toto normál...když se rozjíždím jen přes spojku, tak se chudák celá rozvibruje....proto to nedělám a dvojhmotě se to nelíbí. když se rozjíždím pouštěním spojky a přidáním plynu tak se hladce rozjede. A to jsem setrvák se spojkou měnil v 240tis. Jinak taky jsem řešil tu spojku, stejně jako tobě mě zabírá hned dole, někdo říká, že je to v pohodě, mechanik ze Seatu v Brně mě řekl, že je to špatně. Takže nevím. Podle mě rozjezd bez plynu je týrání
  6. Dnes při cestování po jižní moravě (Brno-Slavkov-Bučovice-Kyjov...) Celkem 117km svižným tempem, párkrát jsem předjížděl, kolikrát pedál na podlaze, dva stokilový lidé a kufr plný harampádí a výsledná 4,2 L/100km. Klaním se tomuto motoru.
  7. Není to po puštění plynu jakoby zahoukání? To je běžný u tohoto motoru. Čím víc se vytočí a povolí se plyn. pedál tím víc zahouká. Je to zvuk jakoby to dělala sova. Mě to dělá již 308.tis km a turbo původní, táhne jak má.
  8. Popojíždění po městě: 5,6 Hustý provoz: 6,2 Mimo město: 4,5 Dálnice 120km/h....4,8 Dálnice 130km/h....5,1 L/100Km Dlouhodobá 5,3 (70% město)(20%mimo)(10%dálnice)
  9. lubinob: Tak to jsi mě uklidnil, já jsem myslel, že chudinku trápím sám :) Jinak turbo, apod v pohodě? Každý víkend těch 100-200km trasu určitě namotám. Jinak servis 1.6 bude určitě levnější.....nemá žádný vstřiky, čerpadlo za desítky tisíc, žádná dvojhmota, apod...
  10. Tak turbo do kopru půjde rozhodně....jde mě spíš o to, aby dlouhodobě nepoškodilo většinu motoru...ložiska, netěsnosti, apod... O 1.6 Mpi jsem přemýšlel, ale podle mě je to slimák a vezme si minimálně o 2-2,5 litru víc.
  11. Zdravím oktávkáře.... Vlastním 1.9tdi 77kw bez DPF a shodou náhod vše vyšlo tak, že bydlím 4km od práce. Asi tušíte kam tím mířím -> dojíždění do práce. Neustále mě čím dál tím více lidí straší, jak si ničím naftu na takto krátkých trasách. 95% lidí na všech diskusních fórech je stejného názoru, že nafta na tento způsob je řízená demolice motoru. Mám proto strach, jelikož můj kousek je nadstandartně opečovaný s pravidelným servisem, sice najeto 309tis, ale bez jediné poruchy. Jezdím na kvalitní paliva, ob-tankování beru Vervu, a olej měním vždy po 12tis. a dolévám ještě olejovým aditivem pro zvýšení mazivosti a šetrnosti. Pokud jedu krátkou trasu, tak bez vytáčení, max do 1800ot, velice šetrně. Myslíte, že i tak je to rychlá zaručená cesta do plechového pohřebiště? Nerad bych totiž svoji pohodlnou, suprovou OII měnil za nějaký benzínový dojížděč do práce ala felda. Předem děkuji za názory.
×
×
  • Vytvořit...