Přejít na obsah

Michaell0071

Uživatelé
  • Počet příspěvků

    4
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Michaell0071's Achievements

0

Popularita

  1. OK, mně to taky přislo jako nesmysl, ale až tak se v tom nevyznám, abych to mohl s jistotou vyvrátit.
  2. Dnes jsem pročistil hrdlo škrtící klapky sprejem určeným právě na tyto díly a musím uznat, že je stav opoznání lepší. Občas sebou motor škubne při volnoběhu, vlivem zakolísání otáček, ale už ne při každém řazení rychlostí. Co se týče samotné klapky, je možné ji z auta demontovat a kompletně hrdlo a klapku vyčistit? Tuto otázku pokládám proto, že v servise, kde mi ji před cca 3/4 rokem měnili tvrdili, že se s klapkou nesmí hýbat pokud není namontovaná na motoru. Původně jsem toto nevěděl a jednu klapku si přivezl z vrakoviště kompletně ji celou vyčistil, že vypadala jako nová a poté jsme ji hodily na auto, kde otáčky létaly jako na kolotoči. Na to mi právě v servise řekli, že jsem ji nejspíš zničil tím, že jsem ji čistil a hýbal s klapkou. Musel jsem pak jet pro druhou, kterou jsem už nečistil a ta tam je do teď. Je to nesmysl, že se klapka nesmí čistit pokud není přímo na motoru? Nebo ten kus co jsem vyčistil, byl vadný dlouho předtím, než jsem se do čištění pustil?
  3. Diagnostiku jsem zatím nedělal. Klapka byla měněna asi před 3/4 rokem, ale za použitou z vrakoviště, tehdy jsem na ní chtěli udělat základní nastavení, ale bezúspěšně. Auto však zmíněného 3/4 roku jezdilo OK, až nyní se objevil tento „zádrhel“. Výše zmíněný propad otáček při řazení se vyskytuje jak za studena tak za tepla. Ono si ten propad otáček motor vyrovná obyvkle sám. Já se spíš jenom snažím při řazení docílit co nejrychlejší změny kvaltu, aby otáčky motoru neklesly k volnoběžným.
  4. Dobrý den, mám otázku. V Octavii I 1,6, r.v. 1997, motor AEE (55kW) se mi při řazení propadávají otáčky až cca k hranici 300ot/min. Někdy je pokles tak prudký, že to motor nezvládne a zhasne. Pokud ale nezhasne, což se stává vyjímečně, vratí se na volnoběžné otáčky. Snažím se řadit co nejrychleji, ať mi otáčky nepadají pod volnoběh. Volnoběh drží otáčky v pořádku. Nevíte čím by to mohlo být? Škrtící klapka?
×
×
  • Vytvořit...