Přejít na obsah

pepan96

Uživatelé
  • Počet příspěvků

    12
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše od uživatele pepan96

  1. Auto má najeto 290 000 km a olej dávám 10W 40. Auto mám 4 roky. Zkusil jsem vyměnit olej a filtr a teď je tlak v toleranci pořád. Zjistil jsem, že ten olej, co tam byl, nesplňuje normu vw. Tak možná to bylo tím.
  2. Zdravím, mám problém s tlakem oleje a teplotou motoru. Přes léto mi odešel termostat- zasekl se v otevřeném stavu. Tak jsem s tím jezdil skoro měsíc a minulý týden jsem ho vyměnil. Když jsem s tím pak jel z práce, tak mi při jízdě do táhlého kopce vyletěla ručička teploměru na 110° a když jsem kopec vyjel tak okamžitě zase spadla na 90. Asi 200 metrů před domem se rozsvítila červená olejnička s hláškou Nízká tlak oleje, vypněte motor. Doma jsem místo čidla tlaku oleje napojil manometr. Při studeném motoru je tlak na volnoběh 4 bary ale po zkušební jízdě a ohřátí motoru spadl tlak na volnoběh skoro na nulu. Na vyšší otáčky ukazuje až 7 barů. Zkoušel jsem čistit sací koš, ale je to pořád stejné. Může to kromě vadného čerpadla způsobovat něco jiného ?
  3. pepan96

    Zkrat na kostru

    Vyřešeno!!! Ještě jednou jsem kontroloval pojistky a byla spálená pojistka č. 5. Po výměně všechno funguje jak má.
  4. pepan96

    Zkrat na kostru

    Termostat jsem vyměnil a funguje to. Dále jsem vyměnil senzor hladiny oleje a brzdovy spínač ale po výměně se chyba ukázala hned znovu. Ta chyba senzoru hladiny oleje nejde ani vymazat. Dále jsem zkoušel zapnout klimu abych zjistil jestli se roztočí ventilátory, ale ty se netocily a ve VAG byla ještě chyba 16916 - A/C Refrigerant Pressure Sensor (G65) Circuit Low Input P0532 - 35-00 - - Jediné co jsem ještě neměnil je řídící jednotka těch větráků.
  5. Dobrý den, na octavii mám problém asi v elektrice. Jedná se o to, že mam pořád otevřený termostat, svítí mi kontrolka EPC když šlápnu na brzdu a při startu motoru mi na displeji blikne oranžová kontrolka oleje s hláškou "senzor oleje do dílny ". Diagnostika ukázala toto: 00562 - Snimac hladiny/teploty oleje (G266) 30-10 - preruseni n.zkrat na plus - Sporadicky 18070 - Coolant Fan Control 2: Short to Ground P1662 - 35-00 - - 16955 - Brake Switch (F): Implausible Signal P0571 - 35-00 - - Spínač brzdoveho světla jsem měnil ale závada je tam pořád. Dále jsem měřil odpor na senzoru hladiny oleje kde jsem mezi pinem 1 a 2 naměřil správnou hodnotu ale mezi 1 a 3 není žádný odpor, takže zkusím koupit nový senzor. Auto jede akorát ma vyšší spotřebu když se motor neohřeje. Jinak uz si ale nevím rady co dál zkontrolovat. Budu rád za každou radu
  6. Nejakou německou druhovýrobu. Stála 4000.
  7. Čistil jsem to, protože auto trochu při jízdě cukalo a nebyl stabilní volnoběh. Tak to byla opravdu škrtící klapka. Pořád se to zhoršovalo a skoro se s tím nedalo jet. Po výměně je klid.
  8. Zkoušel jsem to udělat jak radíš a výsledek je takový, že to až do včerejška fungovalo ale pak to začalo znovu a dnes, když jsem jel asi 80 km se mi to stalo tak 20krát. A stane se to pouze když brzdím motorem když se blížím k obci tak jakmile klesnou otáčky pod 2000, tak motor zacuká a rozsvítí se EPC. Někdy jsem musel motor vypnout a zase nastartovat i několikrát za sebou, protože někdy se to stalo třeba 2 vteřiny po startu. Diagnostika opět píše pouze: 17953- throttle valve controller- malfunction -sporadicky Nevím jestli mám tedy výměnit tu klapku nebo zkusit ještě něco. Základní nastavení jsem dělal podle návodu a překvapuje mě, že to vydrželo tak dlouho bez problému.
  9. Diagnostika ukázala toto: 17987- throttle actuator ( J338): adaption not started - sporadicky 17972- throttle actuator ( J338): under voltage during basic setting- sporadicky 17953- throttle valve controller- malfunction -sporadicky
  10. Zdravím, na Octavii 1.6 75 kw jsem čistil škrtící klapku, ale ted mam problém, že se klapka samovolně otevírá a zavírá. Stane se to tak po ujetých 20 km. Po vyčištění jsem dělal základní nastavení klapky nejdřív odpojením baterie a pak i přes diagnostiku. Projevuje se to tak, že nejdříve začne lehce cukat motor, pak se rozsvítí kontrolka EPC a motor nejde za jízdy vytočit na vic nez 2000 otáček. Když vyřadím tak se otáčky na volnoběh pohupují mezi 800 až 1500. Když motor vypnu a znovu nastartuju tak jede zase třeba 10 km normálně a pak to začne znovu ale někdy to jede bez problému celou cestu. Když jsem se pak přes diagnostiku díval na hodnoty a zkoušel jsem udělat znovu základní nastavení tak se mi najednou klapka začala hýbat aniž bych na něco sahal. Myslíte že je to špatná klapka nebo to může dělat něco jiného? Večer sem ještě dopíšu chyby které mi to vypsalo teď nemám čas. Byly to chyby ohledně řízení škrtící klapky.
  11. Problém byl v zapalovacím kabelu. Po výměně vše v pořádku.
  12. Dobrý den, na octavii 1.6 75kw mam problém ze motor za studena i za tepla škube. Dělá to na volnoběh až do 2000 otáček pak uz běží normálně. Dále se mi o litr zvýšila spotreba. Startovat jde bez problému. Zjistil jsem že první válec neběží- svíčka je mokrá. Diagnostika ukázala toto: 16685- Cylinder 1: misfire detected P0301- 35- 00 - - Napadlo mě zkusit vyměnit svíčky a kabely jen mi prijde divné, že se ten válec chytne nad 2000 otáček???
×
×
  • Vytvořit...