Přejít na obsah

rusted

Uživatelé
  • Počet příspěvků

    7
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše od uživatele rusted

  1. Ahoj, na autě jsem zjistil, že mám prodloužený servisní interval QG1 - tedy "proměnlivý servisní interval" dle návodu k obsluze, někdo ho také nazývá prodloužený. Pro tento interval jsou určeny oleje VW 503 00 a VW 504 00, což jsou oleje 5W30, možná 0W30 - longlife oleje. Vzhledem k tomu, že ujedu ročně do 15k km a měním olej každé jaro (bez ohledu na nájezd), tak se mi nechce dávat long life olej a klidně bych pár kaček ušetřil. Trošku jsem googlil a a nastavení intervalu (QG1 /QG0 / QG2) je jen nastavení diagnostiky a tedy jednotky v autě. Je tomu tak? Tedy dle této úvahy bych mohl v mém případě používat levnější oleje pro kratší intervaly - VW 501 01, VW 502 00 a (VW 504 00 - stejný i pro prodloužený). Může to někdo zkušnější pls potvrdit? Díky!
  2. Dělá to stále bez přestání za studena i tepla. ALe mezitím jsem byl 3x v servise kvůli jiným věcem a nikdo se nad tím ani nepozastavil, co jsem hledal, tak je to normální projev... Rozvody jsou dělaný před 45k
  3. Tak nic, dal jsem to do servisu na vymenu filtru a oleje s tim, at se kouknou na to piskani... Rekli, ze tohle je v norme a i se koukli na rozvody s tim, ze je vsechno v cajku a vypadaj pekne (takze maj tech 30k najeto). No dneska uz to nedela... resp. mozna je to pritomno, ale uz mi to nedrasa usi :D predtim jsem to slysel i za volantem s otevrenym okynkem, ted ne :D
  4. Tak rozvody byly delany ve 120k km tedy pred 30k km. Mam fakturu z autorizaku. Dneska jede do servisu tak budeme (treba) brzy moudrejsi.
  5. Tak pry by to mohla byt napinaci kladka... Nekam to dam na kontrolu a uvidi se
  6. Auto mam mesic a vsimnul jsem si toho asi pred14 dny... Je to moje prvni auto, jsem zelenac, takze uprimne ani nevim, jak by se melo standardne projevovat, ale toto jsem nikdy u jinych aut doma neslysel... za mesic s tim mam v planu odjet na delsi cestu na dva tydny do zahranici, tak me to docela vydesilo... nerad bych nekde zustal viset, treba ze by odesly rozvody. Nicmene rikas, ze po jejich sejmuti zvuk zustava... Holt asi nezbyde nic jineho nez auto nechat proverit u nekoho, kdo tomu rozumi... (Jak jinak :D) Edit: jak dlouho s tim zvukem jezdis?
  7. zdravim, zacal se mi ozyvat zvuk z motoroveho prostoru, ktery bych popsal jako bzuceni mouchy... nevite cim by to mohlo byt? auto ma najeto 152k km. video:
×
×
  • Vytvořit...