Přejít na obsah

Vyhřívání zadního okna

Ororo

Doporučené příspěvky

Možná se teď před zimou bude hodit.

zjistil jsem u mé O II. nefunkčnost vyhřívání zadního okna a tak jsem byl nucen tento problém řešit.

Po ddělání krycích plastů jsem zjistil na levé straně upadený kontakt ze skla a taky to ,že tento problém se už jednou snažil někdo neúspěšně vyřešit(podle vrstvy jakéhosi lepkavého čehosi). Bylo mně jasné že originál kontakt na okno trafopájkou kterou jsem mněl doma ,asi nenapájím a tak mně napadlo,jemně pocínovat plošky na okně a vyrobit si svůj kontakt ,který bych v pohodě napájej na okno. za pomocí kousku káblíku a jednoho konektoru se mně to povedlo a okno funguje tak jak má. Možná Vám to někomu pomůže -přidávám foto. Honza Ororo.

ulomený originálpost-2472-1314680276_thumb.jpg

originál + náhradapost-2472-1314680296_thumb.jpg

výsledekpost-2472-1314680311_thumb.jpgpost-2472-1314680323_thumb.jpg[attachmen

t=65437:DSC_0226.JPG]post-2472-1314680336_thumb.jpg

Ahoj.

post-2472-1314680545_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

mně to drží v pohodě a krásně to šlo na okno připájet viz obrázky. Zkus to pájet na jiném místě než to bylo původně. pokovenou plochu jemně očisti(můžeš i místo pájení skusit jemně vzít 400 smirk.papírem,ale jenom jemně )a pak jsem použil klasickou kalafunu a trafopájku. Ahoj Honza.

Odkaz ke komentáři

Hanny ještě mně napadla jedna věc pokud by ti nechtěl chytit cín na plochu vyhřívání zkus na malou chvíli když budeš pocínovávat přiložit tabletku Acylpyrinu (používali jsme při pájení smaltovaných drátů)kyselina obsažená v tabletce jemně naruší pájený povrch. Pozor ten zápach taveného Acylpyrinu je příšerný. Ať se ti daří ,dej pak vědět jak jsi dopad. Honza

Odkaz ke komentáři
  • o 2 roky později...
  • o 2 týdny později...

jasne ze to jde, musis si koupit 10 velkejch pinu, konektor (patici) pro rele a nakej ten kabel.
vypinujes z puvodniho konektoru vse co je psano vyse, budes muset ucvakat puvodni piny a naletovat na to kabely, ktere napinujes nekde uprostred dvojmo (odizolovat cca centimetr, ve prostred prehnout zpet a nacvaknout pin) a jednoduse na konci. ty piny uprostred novyho kabelu nacvakas do patice rele a piny na konci do puvodniho konektoru, tod cele. jen doufam, ze sem to napsal nak srozumitelne.

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...